reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

a ja dzisiaj pospacerowałam na maksa, aż mnie teraz wszystko boli i mam wrażenie że przesadziłam
nie wiem czy się w nocy przekręcę z boku na bok
ale taka piękna pogoda była że szkoda było w domu siedzieć
a jutro wizyta u lekarza i podglądanie Leny :)) już się nie mogę doczekać :))

reklama
Witam Dziewczynki wieczorkiem!
Ja też dziś przesadziłam z chodzeniem, najpierw polazilismy po sklepach... potem od razu spacerek bo pogoda tak piekna i przeszlam chyba dzis z 10km jak nie wiecej, wrocilam do domku ok 15 padnieta jak nie wiem, nogi, kregoslup wszystko mnie bolalo koszmarnie, musze pamietac ze to nei ta sama kondycja!
jtaudul a propo przegrzewania mam tak samo, ogolnie jestem zmarzluch, ale od jakiegos czasu ciagle mi goraco, smieje sie ze mala mnie od srodka grzeje ;) milego wieczorku buziaczki

Oj, III trymestr w natarciu. Różne dolegliwości dają o sobie znać.
A ja jutro na glukozę. Już mi niedobrze na samą myśl. Całe szczęście piję w domu i po dwóch godzinach do laboratorium, więc nie czeka mnie kwitnięcie w poczekalni. Byle tylko nie zwymiotować, bo wtedy dupa blada i znowu picie tego cuda jeszcze raz.

I ja ze zmarzlucha stałam się "gorącą dziewczyną' ;-) W nocy mąż mnie przykrywa, a ja mu co rano przypominam, że mi jest gorąco.

rachell to znaczy że tylko raz Ci krew pobiorą? Bo mnie czeka 3 kłucia na czczo, 1 h po wypiciu 75g glukozy i o 2 h kolejne kłucie

A wiecie co ja ostatnio zjadłam mimo, że nie powinnam, kilka kanapeczek z wędzoną makrelą i cebulką, po prostu ten zapach i ochota mnie pokonały, a najgorsze jest to że dalej ma na nią ochotę

rachell to znaczy że tylko raz Ci krew pobiorą? Bo mnie czeka 3 kłucia na czczo, 1 h po wypiciu 75g glukozy i o 2 h kolejne kłucie

A wiecie co ja ostatnio zjadłam mimo, że nie powinnam, kilka kanapeczek z wędzoną makrelą i cebulką, po prostu ten zapach i ochota mnie pokonały, a najgorsze jest to że dalej ma na nią ochotę
Tak, jedno kłucie.
Pewnie dlatego, że wynik glukozy bez obciążenia mam bardzo świeży i od początku ciąży praktycznie niezmienny. Zawsze mi 86 wychodziło. Albo po prostu mój gin ma taki "styl". Nie wiem.

Właśnie siedzę w domku po wypiciu tego paskudztwa. Mam nadzieję, że dotrwam, bo trochę mi słabo. I nie ukrywam, że było ciężko mi to wypić. Siedziałam przy otwartym oknie, przy piciu zatykałam nos, a i tak prawie zwróciłam.

hej
a mnie pobolewa brzuch i jestem sama z Adasiem w domu na 3,5 dnia. Miało być 5,5 to i tak jest lepiej niż myślałam. Ale lekko nie będzie.
Miłego dnia :)

Czesc Dziewczynki w poniedziałek!
Ja mam tydzień zaplanowany od A do Z ;) po przyjemnym weekendzie, wreszcie czulam sie zrelaskowana i wypoczeta czas do pracy! Spałam dobrze, jedna przerwa na siusiu jak zwykle i pobodka o 7 zeby z mezusiem zjesc sniadanko a teraz podczytuje Was i zaraz biore sie do nauki :D
A propo przytulan o ktorych wczoraj pisalam, to chyba dla mnie nieaktualne bo mezus wczoraj stwierdzil ze on sie boi ze mala przez to wyjdzie juz na swiat, ciekawe po jakim czasie sie zlamie ;) hehe buzka milego dnia!
Anulka lez z tym brzuszkiem i nie przemeczaj sie

moniabir a dlaczego nie powinnaś jeść wędzonej makreli ?? Czy ja czegoś nie wiem na temat ryb ??
rachell a rozpuszczałaś glukozę w letniej wodzie ?? w sumie nie wiem czy to ma wpływ na smak, bo mi łatwo weszło i nie miałam problemów - ale nie każdy musi tak mieć.
ligotka ja też tak jak ty zawsze byłam zmarźlakiem ale od kiedy jestem w ciąży to jesień która już trochę u nas przecież trwa to dla mnie pikuś :) chociaż te napady gorąca to nic cudownego bo zaraz słabo sięrobi ale przynajmniej nie jest mi zimno i nie siedzę non stop pod kocem w domu - jak kiedyś :) Teraz ja wietrzę mieszkanie a mąż krzyczy że mu zimno :D

pozdrawiam w poniedziałkowy ranek - u mnie w Białymstoku pogoda piękna :) świeci słonko i chce się żyć a wczoraj jak byłam o 20 na spacerku z psem to zobaczyłam spadającą gwiazdę :D od razu pomyślałam sobie życzenie (pewnie można się domyśłić jakie) już kilka dobrych lat nie widziałam spadającej gwiazdy a tu taka niespodzianka

witajcie
dalej obolała jestem po wczorajszym dniu... ale cóż, jak się pohasało, to trza teraz odcierpieć
dzisiaj wizyta u gina, trzymajcie kciuki, bo się denerwuję
i wykorzystajcie jeszcze tę piękną pogodę na ładowanie akumulatorów :)

reklama
margoz na pewno wszystko będzie dobrze, nie stresuj sie niepotrzebnie.

Ja mam wizytę w czwartek, zapewne dostanę tylko skierowania na badania ale bardzo chcę żeby zrobił mi usg bo już stęskniłam się za Olą :) no i najważniejsze to żeby potwierdziło się po raz 2 że to Ola a nie np. Olek :) bo już mam tyle ubranek dla dziewczynki

Do góry