reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja również witam się w sobotę :)
Polis1010 -masz okropnego szefa, mój na szczęście nie robił takich głupich uwag a wręcz przeciwnie..
a ja za to w końcu przespałam calutką noc bez wstawania i przebudzania się, taki relaks że pospałam do 10:30, czyli całe 12 godzin, oby więcej takich nocy :) a teraz lecę do lodówki czarować jakieś śniadanie ale w ogóle nie mam pomysłu co by dobrego zjeść.. Tak się zastanawiam jak to będzie jak Synka od piersi będę odstawiać i będzie trzeba mu gotować - trochę się tego boję, bo ja nigdy nie lubiłam gotować i powiem szczerze - nie umiem tego robić ;( a takiemu maluchowi trzeba zdrowo podać do stołu, chyba jakaś szkoła gotowania mnie czeka :)

reklama
witam się z Wami dziewczyny

Wstałam po 9, zjadłam płatki na mleku i wybrałam się 2 przystanki dalej na giełdę rolno-towarową na której chciałam kupić bieliznę. Majtki już mi wszystkie prawie zaczęły przeszkadzać więc pora zaopatrzyć się w jakieś XL i tylko bawełniane :)
Więc zakupy udane, skarpetki, majteczki (figi i 2szt bokserek) stanik do karmienia bo już mam dość tych z fiszbinami, rajstopki grubaśne na zimę i w rozmiarze pasującym do brzuszka :) - tyle dla mnie a dla męża przy okazji (chociaż byłam na niego zła bo planowaliśmy jechać razem ale jemu nie chciało się wstać) skarpetki i zapas majtek :D No i człowiek o 100zł lżejszy niestety :(

Wszystko z dojazdem zajęło mi raptem może z 30-35 minut a zmęczyłam się jak nigdy. Tłok w autobusie, powrót na stojąco i duszno - jakoś do domu dotarłam. Potem kąpiel, relaks, dwie kanapeczki z pomidorkiem a teraz idę robić budyń śmietankowy :)

Udanej soboty

dziewczyny a mnie dzisiaj nadal boli podbrzusze, takie mam obolałe jakbym 10000 brzuszków zrobiła, miesnie mnie bolą. Wczoraj trochę pochodziłam, a dzisiaj chodze po domu jak kaczka. Też wam sie tak zdarza jak za duzo chodzicie???

DorissŁ a próbowałaś brać no-spę? Mnie na szczęście tak nie pobolewa ale miałam wcześniej skurcze przez takie długie chodzenie więc może powinnaś troszkę zmniejszyć ilość kroków na dobę i więcej odpoczywać ;)
Jtaudul dzięki za pomysł ----> tak, budyń to jest to, na co mam ochotę ale na czekoladowwwwyyyy mmmmmniam więc lecę zobaczyć do kuchni czy mam jak go zrobić :)

DorissŁ a próbowałaś brać no-spę? Mnie na szczęście tak nie pobolewa ale miałam wcześniej skurcze przez takie długie chodzenie więc może powinnaś troszkę zmniejszyć ilość kroków na dobę i więcej odpoczywać ;)
Jtaudul dzięki za pomysł ----> tak, budyń to jest to, na co mam ochotę ale na czekoladowwwwyyyy mmmmmniam więc lecę zobaczyć do kuchni czy mam jak go zrobić :)

Biore no-spę forte codziennie rano wg zalecen lekarza. Wczoraj wieczorem też wziełam bo mnie bolało, dzisiaj czuje po prostu takie obolałe mięśnie. Kurcze niby duzo nie chodzę a tak mnie to męczy, chyba muszę faktycznie więcej odpoczywać...

witam i ja sobotnio... a może niedzielnie? :)))))
rozumiem te z was, które wymiotują, mnie trzymało 5 miesięcy, ale na razie , odpukać, mam spokój, choć cały czas w ustach mam taki niefajny smak, a raczej brak smaku
co do bóli podbrzusza i kręgosłupa, to zauważyłam, że jak chodzę i coś robię, to jest w miarę, a wystarczy, że położę się na chwilkę, żeby odpocząć, i już nie mogę wstać, normalnie jak jakaś osiemdziesięciolatka
niedługo będę T prosić, żeby mi buty wiązał hehehe
a jeszcze mojemu synkowi zrobił się chyba zastrzał na palcu wskazującym, zakuł się zszywką pod paznokciem i podeszło mu ropą, dzisiaj rano trochę mu tej ropy upuściłam i paluszek zrobił się czerwony i podpuchnięty, moczy sobie w wodzie z sodą, ale może wy znacie jakiś dobry sposób, żeby domowymi sposobem pomóc dziecku

Witam w sobote, u nas ladna sloneczna pogoda i oby tak zostalo :-)

DorissŁ mnie z kolei boli kolo zoladka, wydaje mi sie ze dzidzia fikala tam wczoraj i wieczorem czulam jakbym miala tam siniaka i czuje do dzis :-(Ja z powodu pracy musze duzo czasu z laptopem spedzac, tak sie zastanawialam ze moze to ta pozycja siedzaca?? Bardziej prawdopodobne wydaja mi sie te kopniaki :confused:

reklama
hej dziewczyny:) u mnie dziś nawet pogoda znośna
byłam w pracy na sprzątaniu i tak się omachałam że ledwo żyje, ale to już ostatnia sobota, bo już nie daje rady, tak się szybko męcze i przez to boli mnie dziś brzuch dlatego pora na popołudniowe lecniuchowanie
miłej soboty dziewuszki:-)

Do góry