reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam sie i ja:-)
Ja to wczoraj się załatwiłam,zjadłam bigos z kwaśnej kapusty(ale bardzo mało) i na to jogurt:szok:Mówię wam,że myślałam,że urodzę na kiblu tak mnie przeczyściło,do tego mały tak sie tym napinaniem zdenerwował,że jeszcze dołożył mi od środka:-(Myślałam,że się nie wyprostuję.
Dziś jest dobrze,tylko brzuch jak kamień;-)
Moje dzieci jadą na weekend do byłego męża,to sobie odpocznę trochę psychicznie:-D

witam i ja dzisiaj
noc bez rewelacji, wstawanie co 2 godziny na siusiu i ból kręgosłupa i nóg, szczególnie przy przekręcaniu
rachell, ja też brałam Pimafucin i nic takiego nie miałam, ale dobrze że lekarz Cię zbadał i wszystko jest z dzidzią ok. odpoczywaj teraz
miłego dzionka dziewczynki

a mi doszła kolejna dolegliwość - znaczy cały czas miałam , tylko jakoś tak do tej pory jakby się cofnęło- mówię o tzw. zespole niespokojnych nóg - czyli potocznie nadmierna ochota ruszania nogami - myślę, ze to przez zdenerwowanie - spowodowane zbliżającym się porodem, choć też doczytałam , że to może być od obniżającego się poziomu żelaza...najgorsze , że na to nie ma metody - chyba jakieś ćwiczenia relaksacyjne...oj, ostatnio bardzo zmęczona jakaś jestem...:(

Hej, a ja miałam dziś rano 110/46 ciśnienie. Masakra jak dla mnie... Już mi trochę lepiej. Podratowałam się kawą. No i zapisałam się do szkoły rodzenia. Nie wiem kiedy się zacznie. Ale pójdę tylko jak faktycznie zrefundują, bo kasy nie mam, a na jednej już byłam, poprzednio. Z refundują akurat dla pacjentów mojej pediatry, więc jest duża szansa.
A dziecko mi bardzo nisko kopie, ale po bokach. No i macica się czasem, choć na razie rzadko, stawia.
I pogoda się wreszcie poprawia.
Pozdrówka dla wszystkich.

witam i ja dzisiaj
noc bez rewelacji, wstawanie co 2 godziny na siusiu i ból kręgosłupa i nóg, szczególnie przy przekręcaniu
rachell, ja też brałam Pimafucin i nic takiego nie miałam, ale dobrze że lekarz Cię zbadał i wszystko jest z dzidzią ok. odpoczywaj teraz
miłego dzionka dziewczynki
Myślę sobie, że co organizm, to reakcja. Może mam wyjątkowo ukrwione wszystko. Nie wiem. Po stosunku w ciąży też nie wszystkie plamimy.
Tylko się cieszyć Margoz, że nie musiałaś tyle przeżywać, co ja.
Nikomu nie życzę.

Witajcie Dziewczynki!
Dopiero znalazłam czas zeby Was poczytac, wczoraj zorganizowal dzien "odreagowania dla siebie" wkurzona na meza ze on moze sobie wypic pojsc do knajpy a ja ciagle w domu z dolkiem, wiec z samego ranca zagonilam go do kuchni, co nam na dobre wyszlo bo zrobil taki bigosi cud miod ze moja mama w zyciu nie zrobila tak dobrego ;) potem wlaczylam dwie komedie romantyczne :D i po calym dniu czulam sie zrelaksowana i wypoczeta musze powtarzac to czesciej :) dzis mezus w pracy a ja od rana wozilam tesciowa po sklepach i w sumie dopiero zjadlam obiadek i usiadlam spokojnie ;) a propo dolegliwosci niestety u mnie nadal zaparcia, klucie w pochwie zdarza mi sie ale bardzo rzadko :)
rachell domyslam sie jaki stres przezylas, dobrze ze masz lekarza do ktorego mozesz zadzwonic, moj jest swietny ale przyjmuje w prywatnej przychodni i nie mam znim kontaktu wiec jak cos sie bedzie dzialo to nie wiem co zrobie ;(
Milego dnia Wam zycze Dziewczynki, chociaz pogoda nie sprzyja :/

rachell, wiem co przeżywasz, bo ja też miałam kilka razy plamienia z niewiadomo jakiej przyczyny
na szczęście teraz jak na razie się uspokoiły, więc jeśli lekarz powiedział, że jest ok, to nie martw sie, tylko zwolnij tempo i jak najwięcej odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze

Rachell dobrze ze wszystko sie skonczylo pozytywnie :-)

Ja jakos dzisiaj dolka mam, pewnie to ta pogoda, szaro i ciemno....

Pisalyscie na forum o kobietach ktore przeszly prawie cala ciaze nie wiedzac o tym, czy nawet cala. Dzis ogladalam program na kanale Home & Health o 57 letniej kobiecie, ktora miala robione invitro, po jakims czasie poronila. Babeczka byla zalamana przez to, schudla chyba z 12kg. Niepokoil ja fakt ze ciagle czula sie zmeczona ,slaba i miala twardy brzuch..w koncu wybrala sie do lekarza...lekarz stwierdzil ze prawdopodobnie ma raka jajnikow i ze musza to zbadac dokladniej. Po paru godzinkach okazalo sie ze jest w 30 tygodniu ciazy!! Kobieta poronila ale obumarly tylko 2 jajeczka a miala 3 :-) wiec widac ze cuda sie zdarzaja ;-)dzidzia urodzila sie zdrowa przez cesarke (w 37 tyg ze wzgledu na wiek kobiety) zaznaczam ze przez te 30tyg nie miala robionych zadnych badan. nie brala witamin i kwasu foliowego do tego schudla 12kg :)

reklama
rachell, wiem co przeżywasz, bo ja też miałam kilka razy plamienia z niewiadomo jakiej przyczyny
na szczęście teraz jak na razie się uspokoiły, więc jeśli lekarz powiedział, że jest ok, to nie martw sie, tylko zwolnij tempo i jak najwięcej odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze
Znajomy opowiadał dziś mojemu mężowi, że jego żona też w każdej ciąży coś takiego przeżywała. I że też nie wiadomo było do końca jaka przyczyna. A wszystko wskazywało na to, że nic złego się nie dzieje. I nie działo. Dzieci mają jak marzenie.
Generalnie wczoraj do mnie dosadnie dotarło, że teraz, to już będę się martwić i denerwować do końca życia. Zawsze się powód znajdzie.

Do góry