reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam w sobótkę:)

a mi znowu bezsenność wróciła -myślałam, że wczoraj to było tak przypadkowo, ale dziś znowu kilka razy w nocy bez przyczyny się budziłam , a na koniec rano zadzwoniła jakaś babka współpracująca, bo nikt jej nie przekazał , że ja już aktywna zawodowo nie jestem :( ...a taki fajny sen miałam....

dołączę do grupy niewiedzących jak tu spać wygodnie - bo każda pozycja ma swoje mankamenty...ale już niedługo i ...pewnie wcale spać w nocy nie będę - i jak to mawia moja koleżanka - zatęsknię nie raz za tym brzuszkiem :)))

miłego weekendu:)

Witam :)
Wczoraj bylam na izbie przyjec, bo mnie bolalo tak jak na miesiaczke (a wiem ze przy mojej szyjce z tendencja do skracania to nie dobrze). A bolalo tak, ze chodzic nie moglam i co najlepsze to te bole mialam regularnie, co kilka minut, nie caly czas :szok:
No i zbadali mnie i okazalo sie, ze to skurcze, dzieki ktorym macica przygotowuje sie do porodu, zjawisko normalne i u wiekszosci kobiet nie bolesne. A mnie tak bolalo, bo mam tylozgiecie macicy i tak juz bedzie niestety. Dodatkowy zwiekszyli mi luteine z 2x1 na 2x2 (jak ja upchne tam naraz dwie tabletki:szok:) i asmag forte z 3x2 do 4x2 i w razie potrzeby no-spa no i lezec.
No to tyle, ale jestem spokojna przynajmniej.

Pomozcie prosze, co na bol gardla mozna zazyc? Boli :(

mysia ja ostatnio w Super Pharm widziałam syrop dla kobiet w ciazy

a co do spania, to nie mam problemów, tylko nie mogę sobie pospać tak jakbym czasem chciała do np. 10tej , bo ok. 8mej zawsze ciśnie mnie siusiu :-) najlepiej ponoć spać na lewym boku, wtedy łozysko jest w stanie dostarczać wszystko co potrzebne dziecku, mi się nawet zdarza wiem, ze nie uwierzycie, ale spać lekko na brzuchu, mam nadzieję, ze nie gniotę dziecka wtedy

Sonia: Ja jak leze na boku lewym, to mam lewa noge prosta, a prawa zgieta, podciagnieta do gory i przez to tez troche leze na brzzuchu, ale wydaje mi sie, ze gdyby bylo zle to dziecko by dawalo znac, ze jest gniecione, a mi zawsze sie w takiej pozycji uspokaja. Wiec chyba jest ok.
Ale w ogole to wole spac na prawym boku :)

A jesli chodzi o to gardlo, to czy cos do ssania mozna?

mysia do ssania to propolis jedynie, pastylki ISLA na kaszel i chrypke,
siemie lniane łagodzi drapanie w gardle, tabletki czosnkowe i napar z lipy, zrób sobie syrop z cebuli jak masz czas i chęci :tak: i nie pij herbat z miodem, bo herbata wysusza, tylko goraca wodę ze świezym imbirem, miodem i cytryna

ja tez właśnie tak śpię na pół boku ;-) czytałam, ze jak coś dziecku jest niewygodnie to tak będzie kopało, az zmienimy pozycję, więc luzik :-)

Ostatnia edycja:
Ja z kolei jak tak leze na lewym boku i troche na brzuszku to czuje takie gilgotanie z boku :-) lubie spac na plecach i nie mam z tym problemu i na prawym boku, ale jak juz wspomnialam , jak sie poloze za bardzo na brzuszku to czuje gilgotanie :happy2:

reklama
Z tymi pozycjami to faktycznie tak jest, ja jak ostatnio położyłam się tak jak pisałyście na pół-brzuchu ze zgiętą nogą to od razu dostałam kopniaka i zmieniłam pozycję, ale czasami leżę tak i jest w porządku więc pewnie mały jest w innej pozycji i mu to nie przeszkadza. Te nasze małe bąble już walczą o swoją wygodę i nie dadzą sobie krzywdy zrobić.

Do góry