reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam w sobótkę:)

a mi znowu bezsenność wróciła -myślałam, że wczoraj to było tak przypadkowo, ale dziś znowu kilka razy w nocy bez przyczyny się budziłam , a na koniec rano zadzwoniła jakaś babka współpracująca, bo nikt jej nie przekazał , że ja już aktywna zawodowo nie jestem :( ...a taki fajny sen miałam....

dołączę do grupy niewiedzących jak tu spać wygodnie - bo każda pozycja ma swoje mankamenty...ale już niedługo i ...pewnie wcale spać w nocy nie będę - i jak to mawia moja koleżanka - zatęsknię nie raz za tym brzuszkiem :)))

miłego weekendu:)

Witam :)
Wczoraj bylam na izbie przyjec, bo mnie bolalo tak jak na miesiaczke (a wiem ze przy mojej szyjce z tendencja do skracania to nie dobrze). A bolalo tak, ze chodzic nie moglam i co najlepsze to te bole mialam regularnie, co kilka minut, nie caly czas :szok:
No i zbadali mnie i okazalo sie, ze to skurcze, dzieki ktorym macica przygotowuje sie do porodu, zjawisko normalne i u wiekszosci kobiet nie bolesne. A mnie tak bolalo, bo mam tylozgiecie macicy i tak juz bedzie niestety. Dodatkowy zwiekszyli mi luteine z 2x1 na 2x2 (jak ja upchne tam naraz dwie tabletki:szok:) i asmag forte z 3x2 do 4x2 i w razie potrzeby no-spa no i lezec.
No to tyle, ale jestem spokojna przynajmniej.

Pomozcie prosze, co na bol gardla mozna zazyc? Boli :(

mysia ja ostatnio w Super Pharm widziałam syrop dla kobiet w ciazy

a co do spania, to nie mam problemów, tylko nie mogę sobie pospać tak jakbym czasem chciała do np. 10tej , bo ok. 8mej zawsze ciśnie mnie siusiu :-) najlepiej ponoć spać na lewym boku, wtedy łozysko jest w stanie dostarczać wszystko co potrzebne dziecku, mi się nawet zdarza wiem, ze nie uwierzycie, ale spać lekko na brzuchu, mam nadzieję, ze nie gniotę dziecka wtedy

Sonia: Ja jak leze na boku lewym, to mam lewa noge prosta, a prawa zgieta, podciagnieta do gory i przez to tez troche leze na brzzuchu, ale wydaje mi sie, ze gdyby bylo zle to dziecko by dawalo znac, ze jest gniecione, a mi zawsze sie w takiej pozycji uspokaja. Wiec chyba jest ok.
Ale w ogole to wole spac na prawym boku :)

A jesli chodzi o to gardlo, to czy cos do ssania mozna?

mysia do ssania to propolis jedynie, pastylki ISLA na kaszel i chrypke,
siemie lniane łagodzi drapanie w gardle, tabletki czosnkowe i napar z lipy, zrób sobie syrop z cebuli jak masz czas i chęci :tak: i nie pij herbat z miodem, bo herbata wysusza, tylko goraca wodę ze świezym imbirem, miodem i cytryna

ja tez właśnie tak śpię na pół boku ;-) czytałam, ze jak coś dziecku jest niewygodnie to tak będzie kopało, az zmienimy pozycję, więc luzik :-)

Ostatnia edycja:
Ja z kolei jak tak leze na lewym boku i troche na brzuszku to czuje takie gilgotanie z boku :-) lubie spac na plecach i nie mam z tym problemu i na prawym boku, ale jak juz wspomnialam , jak sie poloze za bardzo na brzuszku to czuje gilgotanie :happy2:

reklama
Z tymi pozycjami to faktycznie tak jest, ja jak ostatnio położyłam się tak jak pisałyście na pół-brzuchu ze zgiętą nogą to od razu dostałam kopniaka i zmieniłam pozycję, ale czasami leżę tak i jest w porządku więc pewnie mały jest w innej pozycji i mu to nie przeszkadza. Te nasze małe bąble już walczą o swoją wygodę i nie dadzą sobie krzywdy zrobić.

Do góry