reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A.... i jeszcze jedno. Kurde, nie wiem jak to opisac, ale sprobuje :)
Mam cos takiego, ze nie czuje skory na piersiach. Tzn na piersiach od spodu, pod brodawkami. Na jednej i drugiej w tym samym miejscu. Po prostu jak dotykam, to jak jaby ta skora byla nie moja :( W sumie jak tam patrze, to chyba sa tam rozstepy i takie przebarwienia. Mowilam mojej gin, a ona, ze to martwica spowodowana nadmiernym rozciaganiem skory. I tyle. W zyciu nie slyszalam, zeby ktos tak mial. Slyszalyscie o czyms takim? To takie wkurzajace!

reklama
witam, ja juz od tygodnia w domku troche sie tego balam ale nie bylo czego, to mi naprawde dobrze robi :-), teraz moge odpoczywac i ze spokojem przygotowywac sie do macierzynstwa:-) milego dnia

Rety jaka fabryka. Czlowiek przez 1 dzien nie zagladnie to potem musi godzine nadrabiac.:-)
Co do tematu pracy to ja mam zamiar pracowac do swiat pozniej miesciac urlopu a pozniej juz na macierzynski. Nie wiem co na to szef:baffled:.
Maz nalega zebym poszla wczesniej bo zaczelam sie strasznie meczyc i mam coraz mniej sily. Wczoraj przyszlam z pracy to klapnelam sobie na podlodze z nogami na lozku bo mnie bolaly i nogi i kregoslup i brzuch.

Lizzy ta twoja baba ze sklepu to niezla swinia. Pewnie jej w ciazy nikt nie rozpieszczal i teraz jej szkoda:-p

Mysia moja skora tez troszke inna niz przed ciaza. Jest jakby troche uspiona i czasami mi sie luszczy no ale jak sie uroslo z miseczki C do DD to sie nie ma co dziwic. Mysle ze nie masz sie co martwic.

Ewuska a ja nie biore nic, nawet nospy nie lykalam jeszcze na szczescie nie bylo potrzeby. Wyniki na razie w porzadku wiec sie nie faszeruje. Jem duzo owocow warzyw i staram sie duzo pic i chyba dziala.

Jedyny problem z sikaniem. Moja mala chyba sobie wygodnie lezy na moim pecherzu bo musze latac czasami co 20 minut. Jak ide na zakupy to musze do duzego marketu gdzie sa toalety bo innaczej bym nic nie zrobila. Teraz bardzo doceniam publiczne toalety:-p

Milego dnia babeczki:-)

Witam lutoweczki,
Ja bralam tylko folic acid przez 4 miesiace, od tego czasu nic nie biore. Wydaje mi sie ze to co jem w zupelnosci wystarcza, jem duzo owocow, warzyw, ryby...jakis miesiac temu kupilam PREGNACARE plus OMEGA-3w polsce odpowiednik FEMINATAL + OMEGA-3, chcialam brac co 2 dni, niestety za kazdym razem kiedy je wzielam to mnie bardzo mdlilo, raz nawet zwymiotowalam wiec odstawilam.
Pamietam ze pytalam lekarza czy musze brac vitaminy a on mi powiedzial ze jak sie dobrze odrzywiam to nie ma potrzeby. Przez cala (mam na mysli do tej pory :)ciaze nie nie musialam brac zadnych lekow rozkurczowych , przeciwbolowych, nie bylam przeziebiona ani chora...czasem jak za duzo chodze to mnie brzuch na dole boli, ala ja potrafie byc na nogach 4 godziny bez przerwy, wiec sie nie dziwie.

Te tabletki w razie czego sobie zostawiam , bo mozna brac w czasie karmienia , ja kupilam 3 paczki!!!

Dziewczyny ratujcie...dziwnie sie czuje...jakby mi pochwa i macica drgała...czuje ze jest tam strasznie ciasno, jakby wszystko zsunęło sie na doł...dodam ze nic mnie nie boli, nie plamię tylko tak jakos dziwnie....
Macie takie cos??

dziękuję za odpowiedzi.
Własnie dlatego pytałam,bo 5 miesięcy brałam kwas foliowy,potem mialam tylko witaminki ale tak mnie od nich mdli,że potrafiłam wybiec w trakcie spotkania służbowego:(
Myslę że zdrowo się odzywiając dostarczam wszystkiego co dobre,tylko czy ja sie zdrowo odżywiam.............

Claudia: A nie przytulalas sie ostatnio? Tzn dzis?
To masz caly czas czy w formie skurczy? Nie mialam tak nigdy, ale wydaje mi sie ze jak czujesz ze wszystko scisniete, to albo skurcz albo moze spuchlo tam wszystko? Narzady w ciazy sa duzo lepiej ukrwione i takie wlsnie nsbrzmiale, ale jak to sie zaczelo nagle to moze lepiej to sprawdzic? Jakbym tak miala i nie przechodzilo, to chyba podjechalabym do lekarza. Buzka

Ewuśka29 mój lekarz tak mi własnie powiedział, że jeżeli jem warzywa i owoce to dostarczam dziecku więcej cennych witamin niż te w tabletkach. Tabletki po prostu mają w sobie równy poziom wszystkiego. Polecił mi tylko Omega Med Pregna z kwasami DHA, zalecił no-spę forte codziennie rano i 4x dziennie Asmag (magnez). No i teraz ponieważ mam jakiś zapalenie muszę co wieczór płukać pochwę tantum rosa i zapodawać sobie tabletkę a co dwa dni dodatkowo rano glubulkę Floragyn.

Kupiłam dzisiaj piłkę w LIDLU do ćwiczeń i m.in siedzenia na niej. Będę srawdzać czy to działa :)Na razie z ćwiczeń ruchowych mam tylko basen.

Polis mam tak samo jak ty planując jakiekolwiek wyjścia obczajam ile mam w pobliżu możliwości wstąpienia do wc :) Mam już dośc duża wiedzę o stanie toalet w polskich marketach:)

reklama
Claudia ja tez mysle ze powinnas skontaktowac sie z lekarzem chocby przez telefon wytlumaczyc mu co sie dzieje.Moze masz jakies przedwczesne surcze?? Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Daj nam znac.Odnosnie twojego poprzedniego pytania na temat masci Wick to ja caly czas mam w domku i uzywam za kazdym razem jak mi rodzinka zachoruje.Jest wersja dla dzieci (troszke slabsza dla mauchow) i normalna.Ja swich chlopakow smaruje po pleckach na wyskosci pluc i po calej klatce piersiowej.Duzo lepiej im sie po tym spi poniewaz masc zawiera mentol i latwiej sie oddycha.Powodzenia

Do góry