reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam

Ja dla odmiany wałczę z moimi cukrami. I to największy problem mam z pieczywem, razowe a podnosi cukier.

Claudia kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

Witam

Ja dla odmiany wałczę z moimi cukrami. I to największy problem mam z pieczywem, razowe a podnosi cukier.

Claudia kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

No to sobie powalczymy razem :]

ps. znacie coś na zgagę bez cukru? bo rennie niestety z cukrem jest :/ a zgaga mnie chyba zabije...

... a wy macie tak, zmienily sie Wam jakies zainteresowania, plany, itp po zajsciu w ciaze??
Mi tak trochę - miałam takie swoje hobby - już drugi raz mi przechodzi jak zaszłam w ciążę ;)
dziewczynki jak wam brakuje ruchów dziecka, to spokojnie, poczekajcie do 27 tygodnia ciazy, mój synek teraz nieźle daje czadu i to nie jest juz gilgotnie... :-D czasami az mnie zadziwia, taki wielki karp pływajacy w brzuchu :-D w nocy to az podskoczyłam :-p
u mnie już tak jest :) - obstawiam, ze mam lekkie, ale długie dziecko. Bo czasem są takie wykopy jakie w poprzedniej miałam znacznie później.

Anulka ty pracujesz w edukacji? Ja też pracę mam lekka i myślę, że popracuję do końca stycznia. Ja w domu nie wydalam, nudzę się, gnusnieję, z pracy czerpię energię, a ten semestr mam naprawdę lekki. Ale w przypadku siedzenia codziennie 8 godz. za biurkiem z pewnoscią wcześniej bym poszła na zwolnienie.
Doris, no to macie kolejne tygodnie niepewności co do płci, ale ważne, ze wszystko z dzieckiem jest OK.
Tak, dokładnie :) Mam lekką i dość przyjemną pracę, tylko dojazd potrafi być uciążliwy, jeśli jest tłok w autobusie (mimo, że to tylko 15 minut!), a ja muszę stać. Bo póki co, jak musiałam dojechać dalej pociągiem, to było ok, zawsze jest miejsce, choć wiecie jakie jest pkp zimą, albo przegrzewają, albo za zimę.
Angelka-trzymam:)
mam pytanko,powiedzcie jakie leki na stałe jeszcze macie?witaminy,kwas foliowy?
jak mi się przypomni to witaminy biorę. Ale jak się dobrze odżywiam i mam w miare zbilansowany pokarm w ciągu dnia, to odpuszczam.
Dziewczyny ratujcie...dziwnie sie czuje...jakby mi pochwa i macica drgała...czuje ze jest tam strasznie ciasno, jakby wszystko zsunęło sie na doł...dodam ze nic mnie nie boli, nie plamię tylko tak jakos dziwnie....
Macie takie cos??
z tego co piszesz już przeszło, ale pojęcia i tak nie mam co by to mogło być. choć piszę, bo mi jedna rzecz na myśl przyszła. Jeśli dziecinka jest ułożona główką do dołu i sobie już czka, albo łyka i wypluwa (o ile wypluwa), to robią się tam bombelki powietrza. moze to było to?

Oj , dziś faktycznie jakiś feralny dzień ...wszystkim coś dolega – z jednej strony pocieszam się bo nie jestem jedyna – bo już zaczynam się zastanawiać czy nie popadam w hipochondrię :)

Crazy mama na Twoją dolegliwość polecam homeopatyczne do ssania- homeovox (to akurat na zanik głosu idealne), a jak do tego gardło boli to homeogene9 – ja to pierwsze często używałam przed ciążą , bo tak już mam , że non stop chrypki od gadania – ale na ostatniej wizycie mój gin mi powiedzaił, że jak trzeba to nawet strepsils czy cholinex mogę wziąć bo bardziej dzidzi zaszkodzi choroba niż jej leczenie

claudia85- ja też mam czasem takie skurcze – troszkę to inaczej opisujesz , ale myślę że to to samo- takie jakby pojedyncze kłucia w pochwie- w każdym razem gdzieś na dole- kilka, kilkanaście określiłabym to ukłuć, ale potem mija. Nie wiem od czego o jest i tak samo jak nadchodzi tak samo szybko mija , czasem biorę po prostu magnez. Gin powiedział , że to norma – macica się rozszerza i tyle. Jedna nie będzie nic czuła , a druga pomyśli , że rodzi ...ale oczywiście wypadałoby, żeby jakiś gin Ciebie obejrzał – tak dla spokoju ducha:)

tab – a na ogólnie dolegliwości żołądkowe w tym zgagę polecam picie lnu. Ja mam refluks – tak poza ciążą – i len naprawdę pomaga .

I jeszcze w temacie częstego oddawania moczu – gdzieś doczytałam, że jak jest z tym problem – a zwłaszcza jak jest parcie na mocz,a moczu mało- można podczas oddawania moczu unieść delikatnie brzuch do góry, żeby odciążyć pęcherz – coś w tym jest, bo odkąd zaczęłam tak robić w końcu przesypiam noce – bo się zawsze przed snem porządnie „wysikam” :) , a tak wstawałam co godzinkę ...w dzień też rzadziej łazienkę odwiedzam :)

mam nadzieję , że ten dzień się w końcu skończy bo ja dziś też narzekam na brzuszno-żołądkowe dolegliwości …:(
pozdrawiam :)

mój bąbel też najczęściej kopie rano i wieczorem, ostatnio budzi mnie około 4 i później nie mogę zasnąc..
ja biorę Prenatal, ale chyba odstawię, bo kiepsko się po nich czuję.
a czy któraś z was ma problemy z zatykającymi uszami? bo mnie to ostatnio dobija ;(

i jeszcze jedno pytanko- jak zrobic sobie suwaczek taki jak ma np. tab, żeby było widac w którym jestem tc i co się dzieje w tym czasie? no i jak go tu wstawic?
z góry dziękuję za odp ;*

Ostatnia edycja:
Krysiaczek: Wejdz sobie na jakas strone z suwaczkami, tam wszystko krok po kroku rob i na koniec bedziesz miala link, to go skopiuj i wklej w edycje swojego profilu, tam gdzie jest sygnatura i gotowe :)
Dziewczyny: po jakim czasie trzeba jechac do szpitala jak sie nie czuje ruchow? Bo ja ostatnio czulam wczoraj po poludniu, wieczorem nic i dzis caly dzien tez nie... Jadlam 2 snickersy, potem lezalam na boku, bujalam delikatnie brzuszkiem i nadal nic. Zaczynam sie denerwowac, ale tez nie chce przesadac bo z natury jestem panikara-hipochondryczka. Doradzcie cos. Teraz zjadlam obiad, bo maz z pracy wrocil i jak za jakies pol godziny nic sie nie zmieni to jade chyba :-(

reklama
Do góry