reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam

Ja dla odmiany wałczę z moimi cukrami. I to największy problem mam z pieczywem, razowe a podnosi cukier.

Claudia kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

Witam

Ja dla odmiany wałczę z moimi cukrami. I to największy problem mam z pieczywem, razowe a podnosi cukier.

Claudia kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&

No to sobie powalczymy razem :]

ps. znacie coś na zgagę bez cukru? bo rennie niestety z cukrem jest :/ a zgaga mnie chyba zabije...

... a wy macie tak, zmienily sie Wam jakies zainteresowania, plany, itp po zajsciu w ciaze??
Mi tak trochę - miałam takie swoje hobby - już drugi raz mi przechodzi jak zaszłam w ciążę ;)
dziewczynki jak wam brakuje ruchów dziecka, to spokojnie, poczekajcie do 27 tygodnia ciazy, mój synek teraz nieźle daje czadu i to nie jest juz gilgotnie... :-D czasami az mnie zadziwia, taki wielki karp pływajacy w brzuchu :-D w nocy to az podskoczyłam :-p
u mnie już tak jest :) - obstawiam, ze mam lekkie, ale długie dziecko. Bo czasem są takie wykopy jakie w poprzedniej miałam znacznie później.

Anulka ty pracujesz w edukacji? Ja też pracę mam lekka i myślę, że popracuję do końca stycznia. Ja w domu nie wydalam, nudzę się, gnusnieję, z pracy czerpię energię, a ten semestr mam naprawdę lekki. Ale w przypadku siedzenia codziennie 8 godz. za biurkiem z pewnoscią wcześniej bym poszła na zwolnienie.
Doris, no to macie kolejne tygodnie niepewności co do płci, ale ważne, ze wszystko z dzieckiem jest OK.
Tak, dokładnie :) Mam lekką i dość przyjemną pracę, tylko dojazd potrafi być uciążliwy, jeśli jest tłok w autobusie (mimo, że to tylko 15 minut!), a ja muszę stać. Bo póki co, jak musiałam dojechać dalej pociągiem, to było ok, zawsze jest miejsce, choć wiecie jakie jest pkp zimą, albo przegrzewają, albo za zimę.
Angelka-trzymam:)
mam pytanko,powiedzcie jakie leki na stałe jeszcze macie?witaminy,kwas foliowy?
jak mi się przypomni to witaminy biorę. Ale jak się dobrze odżywiam i mam w miare zbilansowany pokarm w ciągu dnia, to odpuszczam.
Dziewczyny ratujcie...dziwnie sie czuje...jakby mi pochwa i macica drgała...czuje ze jest tam strasznie ciasno, jakby wszystko zsunęło sie na doł...dodam ze nic mnie nie boli, nie plamię tylko tak jakos dziwnie....
Macie takie cos??
z tego co piszesz już przeszło, ale pojęcia i tak nie mam co by to mogło być. choć piszę, bo mi jedna rzecz na myśl przyszła. Jeśli dziecinka jest ułożona główką do dołu i sobie już czka, albo łyka i wypluwa (o ile wypluwa), to robią się tam bombelki powietrza. moze to było to?

Oj , dziś faktycznie jakiś feralny dzień ...wszystkim coś dolega – z jednej strony pocieszam się bo nie jestem jedyna – bo już zaczynam się zastanawiać czy nie popadam w hipochondrię :)

Crazy mama na Twoją dolegliwość polecam homeopatyczne do ssania- homeovox (to akurat na zanik głosu idealne), a jak do tego gardło boli to homeogene9 – ja to pierwsze często używałam przed ciążą , bo tak już mam , że non stop chrypki od gadania – ale na ostatniej wizycie mój gin mi powiedzaił, że jak trzeba to nawet strepsils czy cholinex mogę wziąć bo bardziej dzidzi zaszkodzi choroba niż jej leczenie

claudia85- ja też mam czasem takie skurcze – troszkę to inaczej opisujesz , ale myślę że to to samo- takie jakby pojedyncze kłucia w pochwie- w każdym razem gdzieś na dole- kilka, kilkanaście określiłabym to ukłuć, ale potem mija. Nie wiem od czego o jest i tak samo jak nadchodzi tak samo szybko mija , czasem biorę po prostu magnez. Gin powiedział , że to norma – macica się rozszerza i tyle. Jedna nie będzie nic czuła , a druga pomyśli , że rodzi ...ale oczywiście wypadałoby, żeby jakiś gin Ciebie obejrzał – tak dla spokoju ducha:)

tab – a na ogólnie dolegliwości żołądkowe w tym zgagę polecam picie lnu. Ja mam refluks – tak poza ciążą – i len naprawdę pomaga .

I jeszcze w temacie częstego oddawania moczu – gdzieś doczytałam, że jak jest z tym problem – a zwłaszcza jak jest parcie na mocz,a moczu mało- można podczas oddawania moczu unieść delikatnie brzuch do góry, żeby odciążyć pęcherz – coś w tym jest, bo odkąd zaczęłam tak robić w końcu przesypiam noce – bo się zawsze przed snem porządnie „wysikam” :) , a tak wstawałam co godzinkę ...w dzień też rzadziej łazienkę odwiedzam :)

mam nadzieję , że ten dzień się w końcu skończy bo ja dziś też narzekam na brzuszno-żołądkowe dolegliwości …:(
pozdrawiam :)

mój bąbel też najczęściej kopie rano i wieczorem, ostatnio budzi mnie około 4 i później nie mogę zasnąc..
ja biorę Prenatal, ale chyba odstawię, bo kiepsko się po nich czuję.
a czy któraś z was ma problemy z zatykającymi uszami? bo mnie to ostatnio dobija ;(

i jeszcze jedno pytanko- jak zrobic sobie suwaczek taki jak ma np. tab, żeby było widac w którym jestem tc i co się dzieje w tym czasie? no i jak go tu wstawic?
z góry dziękuję za odp ;*

Ostatnia edycja:
Krysiaczek: Wejdz sobie na jakas strone z suwaczkami, tam wszystko krok po kroku rob i na koniec bedziesz miala link, to go skopiuj i wklej w edycje swojego profilu, tam gdzie jest sygnatura i gotowe :)
Dziewczyny: po jakim czasie trzeba jechac do szpitala jak sie nie czuje ruchow? Bo ja ostatnio czulam wczoraj po poludniu, wieczorem nic i dzis caly dzien tez nie... Jadlam 2 snickersy, potem lezalam na boku, bujalam delikatnie brzuszkiem i nadal nic. Zaczynam sie denerwowac, ale tez nie chce przesadac bo z natury jestem panikara-hipochondryczka. Doradzcie cos. Teraz zjadlam obiad, bo maz z pracy wrocil i jak za jakies pol godziny nic sie nie zmieni to jade chyba :-(

reklama
Do góry