reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

claudia85 dzwoń do gina i się nie zastanawiaj - lepiej dmuchać na zimne !

Ja już po wizycie. Wkurzona trochę bo mój gin zadzwoniła po 11 do poradni i oznajmił że nie przyjedzie bo jest po nocnym dyżurze !! To już nie pierwszy raz !
Wziął nas wszystkie oczekujące inny gin i sprawdził mi tylko wyniki badań (wszystkie ok) zmierzył tętno maleństwa (148) i zmierzyli mi ciśnienie 120/70. Koniec wizyty. O usg nie było mowy - mam iść do swojego i tyle. Przepisał mi jjeszcze No-spe Forte i Aspargin bo poskarżyłam się trochę na bóle brzucha.

Co do leków... ja brałam przez pierwsze 90 dni Centrum materna a wcześniej (przed zajściem chyba z 6 m-cy kwas foliowy), teraz kupuję Feminatal N bo tańszy o wiele i wyniki też są dobre. Muszę tylko zwiększyć dawkę magnezu.

reklama
Ja mam dzisiaj tez jakis dzien do dupy z czego ciesza sie moje dzieci.Rano jak wstalam zauwazylam ze odjelo mi glos.Ledwo skrzypie.Chlopaki sie ciesza bo mama nie moze krzyczec.Stonka jedna zamiast okazac matce rodzicielce troszke litosci i wspolczucia to sie ze mnie rano nabijali.Mam nadzieje ze szybko przejdzie bo jak kazda baba nie potrafie siedziec cicho.Znacie moze jakis specyfik na przywrocenia glosu.Chcialam dodac ze co dziwne nic mnie nie boli.Wyglada chyba na struny glosowe.

No właśnie nie było "przytulanek"...w zasadzie to juz mi przeszło, teraz juz czuje sie normalnie..Bardzo dziwne uczucie...takie mrowienie, jakbym miała bąbelek powietrza i on sie przesuwal tam i z powrotem blisko ujścia pochwy, wziełam na wszelki wypadek Nospe, posiedzialam troszke i przeszlo...nic mnie nie boli, dzidzius sie rusza wiec mysle ze juz OK...

Claudia dobrze, że już wszystko jest w porządku.

A ja mam dzisiaj doła, bo dziś jest pierwsza rocznica odejścia mojego aniołka.....
W dodatku rozchorowałam się, gardło mnie boli, kaszle niemiłosiernie, a katar spać nie daje.

Jak tylko cos sie zacznie dziac to zaraz zadzwonie do lekarza, narazie jest normalnie...napewno nie były to skurcze....w czasie tego czegos nie twardniał mi brzuch, sama nie wiem.........??

O matko widze że wszystkie mamy dziś koszmarny dzień, ja od rana miałam problem z toaletą brzuch rozbolał mnie od tego tak że się rozpłakałam, potem naszły mnie mdłosci, poszłam na spacerek zmarzły mi uszy do tego bardzo mi sie brzuszek napinal jak szłam, a teraz boli mnie kregosłup jak nie wiem co :(((( a do tego nastrój mam beznadziejny i oczywiscie brak zapału do nauki....
claudia ja jednak bym sie dla spokoju skontaktowala z lekarzem zeby uspokoil
Jesli chodzi o leki to biore Prenatal, chociaz moj gin tez podkreslal ze zdrowe jedzenie przede wszystkim, poza tym magnez na ta moja bolaca reke i juz odpukac nie zdarzyło mi sie to, no i żelazo od tygodnia bo wyniki były kiepskie :( poza tym odpukac nie mialam zadnej infekcji jeszcze chociaz mam na jej punkcie obsesje, troszke w zyciu sie nameczylam juz z wszelkiego rodzaju bakteriami wiec boje sie ze niedlugo mnie dopadna... dobra nie mecze Was czytaniem bo dzis to chyba lepiej przespac

Claudia ja na twoim miejscu skontaktowala sie z ginem, pewnie to nie bylo nic powaznego ale lepiej sie dowiedziec na przyszlosc jakbys sie znow tak poczula (oczywiscie mam nadzieje ze juz sie to nie powtorzy )

Mnie tez mdlilo po witaminach (ktoras z was wspomniala) dlatego bralam je wieczorem po kolacji, ale raz zwymiotowalam ...nie mdlilo mnie tylko po 30 min cale jedzenie mi sie cofnelo i zwymiotowalam...bez zadnego ostrzezenia :-D odstawilam je od razu

Ciekawa jestem czy bede miec zgage pod koniec ciazy, bo nigdy w zyciu nie mialam..mam nadzieje ze tak juz zostanie ;-);-)

Dziendobry!

Jesli chodzi o witaminy to teraz biora caly czas CitraNatal Assure. Przed ciaza bralam zestaw dla kobiet aktywnych i do tego mam zamiar wrucic. Sadze ze nawet jak sie super fantastycznie odzywiamy to i tak sa braki ktore witaminy wypelnia.

Jesli chodzi o samopoczucie to u mnie super. Chodz troszke mnie zaczynaly plecy bolec ale dolozylam wiecej cwiczen rozciagajacych i wzmacniajacych plecy i jest juz op wiele lepiej. Dzis pracuje z domu. Musze tylko pozniej jechac na jedno spotkanie i tez planuje jechac i zabrac coreczke na lunch ze szkoly, ucieszy sie ogromnie.

A ja wlasnie sobie zdalam z tego sprawe ze do cc zostalo mi tylko 98 dni!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dla świętego spokoju zadzwoniłam do lekarza, mam przyjechac na 18.00 i wtedy sie dowiem co to...wstepnie powiedzial mi ze moze to byc cos związane z szyjka macicy lub poprostu dziwne ułożenie dziecka, raczej nic powaznego...mam sie nie martwic i spokojnie przyjechac...nie chce mnie widziec zdenerwowanej :-)

reklama
witam was popołudniowo
widzę, że wszystkim nam dzisiaj cos dolega, mnie się dzisiaj tak dziwnie zrobiło, ni to słabo, ni to nie, niby ciemno przed oczam nie robiło się, ale tak dziwnie pionu nie mogłam złapać, jakbym jakiś problem z równowagą miała.... bardzo dziwne uczucie, myślałam, że nie dam rady po małego do szkoły iść, ale na szczęście mi potem przeszło
myślę że te nasze dzisiejsze samopoczucia mogą mieć związek z ciśnieniem i zmianą pogody, zaczęło padać i nic się nie chce
claudia, takich objawów, jak Ty masz to się nie spotkałam, idź i sprawdź lepiej
co do lekarst, to ja na stałe biorę witaminki i asmag na skurcze, choć i tak je mam, ale nie aż tak bolesne, a po witaminach mam pierońską zgagę

Do góry