reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam wszystkie przyszłe mamuśki :)

Miałam wczoraj bardzo ciężki wieczór. Po powrocie z pracy zjadłam obiadek, który zrobił mąż i potem ok 18 pojechaliśmy po ubranka które odkupywałam od kobietki. Przystanek do Reala na zakupy (nie kupiłam tych pampersów, chociaż były - ale stwierdziłam że jeszcze promocje do lutego będą a teraz może kupimy farbę i odmalujemy kuchnię bo już patrzeć na ściany nie mogę), jak wychodziłam ze sklepu myślałam że do samochodu nie dojdę. Całą drogę czułam mocny ból brzucha i w domu też mnie trzymało. Zmusiłam się do spacerku (bardzo krótkiego) z psem i potem już tylko kąpiel i do łóżeczka... Maleństwo skakało i wierciło się bardzo - normalnie miałam guzy na brzuchu.
Dzisiaj mam na 11 wizytę więc urwę się trochę z pracy. Mam jużnaprawdę dość przychodzenia tutaj i z chęciąposzłabym na L4 ale obiecałam sobie wytrzymać ten miesiąc. Zobaczymy.
Jeśli poczuję się gorzej to idę na zwolnienie i nie będę sięzastanawiać nawet. Niech sobie radzą sami.

reklama
ja wczoraj byłam z moim K na zakupach w markecie i na początku było dobrze ale po jakiś 2 godzinach miałam tak twardy i bolący brzuch ze musiałam odpocząć a że za daleko było do mebli więc siedziałam na wielkim worku karmy dla psów :-)
mój mężuś poleciał dokończyć zakupy

przyszła baba ze sklepu i mi mówi żebym tak nie siedziała bo ten worek może pęknąć i ona nie ma zamiaru tego sprzątać
niestety nie jestem waleczna więc wstałam :zawstydzona/y:a ona z taka pogardą że jak mam brzuch to bym chciała nie wiadomo czego może jeszcze mnie ma na rękach nosić i poszła...
ja zostałam w szoku ciężkim:szok:
szkoda że nie było przy mnie męża bo by jej nagadał ale przepadła jak kamień w wodę

nadal jestem w szoku

Czesc Dziewczynki!
Ja mam dzis podły nastrój, samopoczucie, brzuszek boli od rana - znow problem z toaleta, do tego zrobilo mi sie mdło, a juz myslalam ze mam to za soba, no i przede wszystkim na nic nie mam ochoty.... to chyba ta pogoda!
Życze Wam miłego dzionka i nastroju dużo lepszego ode mnie ;)

Ewuśka29 ja od początku ciąży biorę Feminatal z tego względu że tam jest jod a ja miałam za wysokie TSH (tarczyca) i od jakiś 2 miesięcy lekarz kazał mi brać żelazo najpierw Ascofer a jak nie było poprawy to mi przepisał kuracje Teferonem (nie wiem dokładnie jak to sie nazywało) a teraz znowu teraz biorę Ascofer.

Witam późnym rankiem:)
kciuki trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty ;)
Ewuśka29 - ja już gdzieś pisałam - na stałe biorę witaminki - nadal prenatal complex plus prenatal dha, do tego magnez(na skurcze b.dobry) , doraźnie nospę lub paracetamol i niestety z racji zawalonych zatok wdycham bioparox i łykam sinupert. Kwasu foliowego już nie dojadam - bo jest w zestawie witaminowym... aaa - jak czuje, że zaczynam mieć problemy z układem moczowym (czasem też jajnik mnie pobolewa) to biorę preparaty z żurawiną - albo po prostu żurawiną się zajadam i oczywiście cytrynki i ....czosnek - na szczęście z domu nie wychodzę:))))
a w temacie codzienności...
ja dziś miałam ciężki poranek- najpierw próbowałam ponad godzine dodzwonic sie do przychodni- bo muszę tam zawitać z moim pierworodnym - na szczęście się udało zarejestrować . A potem juz po sniadanku nagle dostałam jakiegoś dziwnego skurczu brzucha- rozbolały mnie chyba mięśnie brzucha tak jak czasem po intensywnych ćwiczeniach - a ja tylko zjadłam śniadanie! Do tej pory pary razy mi sie to zadrzyło , ale albo po jakimś długim chodzeniu, albo np. podczas zaawansowanego sobotniego sprzatania - a teraz tak od niczego. Na szczęście po 15min drzemce ból się zmniejszył i teraz tylko czuje tylko napięcie. Mała się ruszała , więc myślę , że wszystko ok. Tak sobie pomyślałam, że jakbym jescze musiała pracować , to chyba byłby ten moment, kiedy musiałbym zrezygnować...

Czesc Mamusie :-)
Ja biore Prenatal, Tardyferon-fol(Żelazo z kwasem foliowym), jak mam bardzo twardy brzuch to No-Spa Forte ewentualnie Panadol na głowe...No i Gyno-Paveryl na grzybice....
Cos ostanio często ma brzuch jak skała, znaczy nie boli mnie ale jest to nieprzyjemne :-( musze pogadac z Moim Ginekologiem na ten temat..
Głowa tez mnie boli ale da sie wytrzymac...ogolnie jakis zły czas nastał u mnie...jakos nie mam humoru, nic mnie nie cieszy, w ogole sie zmieniłam...zauwazyłam ze stałam sie płaczliwa..znaczy nie ze rycze bo cos mi nie idzie, ale np. jak patrze na TV...cos co kiedys nie wywołało u mnie emocji teraz stało sie powodem płaczu...bo ktos opowada smutna historie, ktos płacze to ja tez :/ Masakra..normalnie nie poznaje samej siebie

Mam jeszcze takie pytanko...potrzebuje jakiejs masci rozgrzewającej, poprawiającej oddychanie w nocy dla małego i maz mi przypomniał ze kiedys na topie był Wick Vaporub(czy jakos tak :-)) stosowałyscie go kiedys?? a moze znacie cos innego ??

reklama
Witam :)
Dlugo mnie nie bylo, ale wszystko przeczytalam :) W weekend bylismy u tesciowej, a pozniej nie mialam zupelnie weny, zeby pisac.
Ja caly czas na lekach, jak leze to jest ok, ale jak pochodze to boli i twardnieje wszystko :(
Pogoda do niczego. Dziewczyny, czy Wy macie tez taaaaaaki apetyt? Ja jem, jem i jem.

Do góry