reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Lizzy wiatam na forum.Rachell mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Neta udanej wizyty.Mam nadzieje ze malenstwo zdazy mamusi pomachac ;)
Rozumiem wszystkie te dziewczyny ktore mieszkaja w polsce i wcale sie nie dziwie ze inne swieta Was nie interesuja.Mialam na mysli te z nas ktoer na krocej lub na stale oposcily kraj i przyszlo im zyc w nowej kulturze.Zgadzam sie rowniez z Maran odnosnie wybierania tego z innych kultur co nam odpowiada.Nikt przeciez nie powiedzial ze musimy zmienic zwyczaje.
Odnosnie siwat obchodzonych 25 to nie ma co sie martwic.24 po naszemu wigilia i mikolaj a 25 po angielsku poprawiny.To sie dopiero nazywaja swieta ;)

reklama
ja już po wizycie u ginka
dzidzia sprawdzona, rośnie zdrowo, wszystko ma na swoim miejscu :) no i lekarz potwierdził jeszcze raz że będzie dziewczynka :)
mój T i synuś też podglądali małą , słyszeli jak serduszko bije :) fajnie, ale nie mogę doczekać się jak już będzie po porodzie, bo im bliżej tym coraz bardziej się go boję
dostałam żel na bolące nogi, jakieś globulki na infekcje i wapno na uczulenie...obaczymy czy pomoże

rachell, a może Ci ciśnienie spadło?? ja jak mam niskie to czasem tez mam zawroty

No i nie poszłam na ten ostry dyżur.
Chcę jutro pójść normalnie, ale zmieniam przychodnię.
Do tego zaniosę mocz na badania, czy aby nie ma białka, bo się naczytałam o zatruciu ciążowym.
Ciśnienie to ja mam tak niskie, że w ogóle cud, że funkcjonuję. A dziś było ciut wyższe niż zazwyczaj, więc może to przez to. No ale jak sobie poczytałam o zatruciu ciążowym właśnie, to czasem malutkie skoki mogą o tym świadczyć. Nie nakręcam się, chcę po prostu wszystko sprawdzić.

A co do świąt: lubię nasze Wszystkich Świętych - jest takie nastrojowe, choć ma w sobie smutną nutę, ale to pasuje to pory roku akurat. Z drugiej strony rozumiem tych, którzy bawią się na Halloween - nie wszyscy lubią melancholię. Kto wie, może kiedyś z córeczką też powycinamy dynię.

Ja mieszkam w PL i nie zamierzam sie wyprowadzic ale chetnie na Halloween przeniosłabym sie do kraju w ktorym sie je obchodzi...uwazam ze to fajne swieto dla dzieci...sama chetnie bym sie przebrala i pochodzila noca po cukierka albo psikusa :-) Lubie tez wszystkich swietych...swieto zadumy i wspomnienia...coz kazde swieto ma swoj urok i kazdy obchodzi je inaczej :-) Aaaaa wlasnie...mam swietny przepis na ciasteczka na Halloween...moze juz go widziałyscie...wklejam do odpowiedniego watku....

mam małe pytanie o mięśnie Kegla
dzisiaj w nocy nie umiałam spać i sobie ćwiczyłam czy jest możliwe żeby zrobiły mi się zakwasy :pP zrobiłam ok 150 powtórzeń. Dzisiaj rano strasznie boli mnie podbrzusze jak chodzę i siusiam, jak siedzę i się nie ruszam nic nie czuję. Mam nadzieję że to nic strasznego.
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
lizzy0209 nie wiem czy to zakwasy ale napewno przesadzilas z iloscia...cytat: Na początek zrób serię 5 skurczów i rozkurczów i powtarzaj ją 3 razy dziennie. Po tygodniu zwiększ liczbę skurczów do 10–15 i wykonuj codziennie po kilka serii. Możesz modyfikować ćwiczenia, np. wydłużając skurcz do 10 sekund lub napinając i rozluźniając mięśnie tak szybko jak potrafisz.

Sunshine Boże Narodzenie istnieje dla nas tylko polskie, od lat jeździmy na te święta do Polski, nie wyobrażam sobie zostać na wigilię w UK.

byłam dzisiaj na sprawdzeniu, moje skurcze są na szczęście normalne, żadnych leków nie musze brać, uff.

reklama
Do góry