reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Lizzy wiatam na forum.Rachell mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Neta udanej wizyty.Mam nadzieje ze malenstwo zdazy mamusi pomachac ;)
Rozumiem wszystkie te dziewczyny ktore mieszkaja w polsce i wcale sie nie dziwie ze inne swieta Was nie interesuja.Mialam na mysli te z nas ktoer na krocej lub na stale oposcily kraj i przyszlo im zyc w nowej kulturze.Zgadzam sie rowniez z Maran odnosnie wybierania tego z innych kultur co nam odpowiada.Nikt przeciez nie powiedzial ze musimy zmienic zwyczaje.
Odnosnie siwat obchodzonych 25 to nie ma co sie martwic.24 po naszemu wigilia i mikolaj a 25 po angielsku poprawiny.To sie dopiero nazywaja swieta ;)

reklama
ja już po wizycie u ginka
dzidzia sprawdzona, rośnie zdrowo, wszystko ma na swoim miejscu :) no i lekarz potwierdził jeszcze raz że będzie dziewczynka :)
mój T i synuś też podglądali małą , słyszeli jak serduszko bije :) fajnie, ale nie mogę doczekać się jak już będzie po porodzie, bo im bliżej tym coraz bardziej się go boję
dostałam żel na bolące nogi, jakieś globulki na infekcje i wapno na uczulenie...obaczymy czy pomoże

rachell, a może Ci ciśnienie spadło?? ja jak mam niskie to czasem tez mam zawroty

No i nie poszłam na ten ostry dyżur.
Chcę jutro pójść normalnie, ale zmieniam przychodnię.
Do tego zaniosę mocz na badania, czy aby nie ma białka, bo się naczytałam o zatruciu ciążowym.
Ciśnienie to ja mam tak niskie, że w ogóle cud, że funkcjonuję. A dziś było ciut wyższe niż zazwyczaj, więc może to przez to. No ale jak sobie poczytałam o zatruciu ciążowym właśnie, to czasem malutkie skoki mogą o tym świadczyć. Nie nakręcam się, chcę po prostu wszystko sprawdzić.

A co do świąt: lubię nasze Wszystkich Świętych - jest takie nastrojowe, choć ma w sobie smutną nutę, ale to pasuje to pory roku akurat. Z drugiej strony rozumiem tych, którzy bawią się na Halloween - nie wszyscy lubią melancholię. Kto wie, może kiedyś z córeczką też powycinamy dynię.

Ja mieszkam w PL i nie zamierzam sie wyprowadzic ale chetnie na Halloween przeniosłabym sie do kraju w ktorym sie je obchodzi...uwazam ze to fajne swieto dla dzieci...sama chetnie bym sie przebrala i pochodzila noca po cukierka albo psikusa :-) Lubie tez wszystkich swietych...swieto zadumy i wspomnienia...coz kazde swieto ma swoj urok i kazdy obchodzi je inaczej :-) Aaaaa wlasnie...mam swietny przepis na ciasteczka na Halloween...moze juz go widziałyscie...wklejam do odpowiedniego watku....

mam małe pytanie o mięśnie Kegla
dzisiaj w nocy nie umiałam spać i sobie ćwiczyłam czy jest możliwe żeby zrobiły mi się zakwasy :pP zrobiłam ok 150 powtórzeń. Dzisiaj rano strasznie boli mnie podbrzusze jak chodzę i siusiam, jak siedzę i się nie ruszam nic nie czuję. Mam nadzieję że to nic strasznego.
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
lizzy0209 nie wiem czy to zakwasy ale napewno przesadzilas z iloscia...cytat: Na początek zrób serię 5 skurczów i rozkurczów i powtarzaj ją 3 razy dziennie. Po tygodniu zwiększ liczbę skurczów do 10–15 i wykonuj codziennie po kilka serii. Możesz modyfikować ćwiczenia, np. wydłużając skurcz do 10 sekund lub napinając i rozluźniając mięśnie tak szybko jak potrafisz.

Sunshine Boże Narodzenie istnieje dla nas tylko polskie, od lat jeździmy na te święta do Polski, nie wyobrażam sobie zostać na wigilię w UK.

byłam dzisiaj na sprawdzeniu, moje skurcze są na szczęście normalne, żadnych leków nie musze brać, uff.

reklama
Do góry