reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Suseł gratuluję dziewczynki. Chyba dochodzimy do równowagi płci. Najpierw wysyp chłopców a teraz dziewczynki doganiają.
Mi wszyscy wróżą dziewczynkę, a z cerą to faktycznie mam gorzej niż przed ciążą, ciągle mi coś wyłazi, mam skórę taką jak zawsze w czasie okresu, jakaś taka zmarnowana. Ale czy to naprawdę przepowiada dziewczynkę okażę się. Nawet mój mąż ostatnio podjął decyzję co do imienia. Napisałam mu na kartce moje typy i powiedziałam, żeby skreslił to co od razu odrzuca, ewentualnie coś dopisał. Ja byłam jakoś nakręcona na Zuzie, ale on ostatnio powiedział, że może jednak Maja :) Cieszę się, bo już kiedyś powiedziałam, że jeżeli nasze dziecko zostanie spłodzone w maju i będzie to dziewczynka będzie Mają :) hehehe teraz tylko czekamy na info o płci, bo może się okazać, że bedziemy mieli synka. Kurcze tak bardzo nie mogę sie doczekać.

Aaa dzwoniłam do ginekologa odnośnie antybiotyku i powiedział, że mogę brać. To dobrze bo gardło boli i boli.

Ostatnia edycja:
reklama
Suseł gratuluje dziewczynki. Mi tez wszyscy obstawiali chlopaka a tu niespodzianka:-) U mni edzis nuda tylko moja dziewuszka poszalala w brzuszku troche z rana a teraz pewnie odpoczywa. Wieczorem wychodzimy ze znajomymi do chinskiej restauracji, ciesze sie bo juz dawno nigdzie nie bylam a zawsze to jakas odskocznia. Za oknem tak ze lepiej nie gadac.
Ania a mozesz mi napisac ile zaplacilas za echo, plissss.

Suseł gratuluję dziewczynki. Chyba dochodzimy do równowagi płci. Najpierw wysyp chłopców a teraz dziewczynki doganiają.
Mi wszyscy wróżą dziewczynkę, a z cerą to faktycznie mam gorzej niż przed ciążą, ciągle mi coś wyłazi, mam skórę taką jak zawsze w czasie okresu, jakaś taka zmarnowana. Ale czy to naprawdę przepowiada dziewczynkę okażę się. Nawet mój mąż ostatnio podjął decyzję co do imienia. Napisałam mu na kartce moje typy i powiedziałam, żeby skreslił to co od razu odrzuca, ewentualnie coś dopisał. Ja byłam jakoś nakręcona na Zuzie, ale on ostatnio powiedział, że może jednak Maja :) Cieszę się, bo już kiedyś powiedziałam, że jeżeli nasze dziecko zostanie spłodzone w maju i będzie to dziewczynka będzie Mają :) hehehe teraz tylko czekamy na info o płci, bo może się okazać, że bedziemy mieli synka. Kurcze tak bardzo nie mogę sie doczekać.

Aaa dzwoniłam do ginekologa odnośnie antybiotyku i powiedział, że mogę brać. To dobrze bo gardło boli i boli.

mi wszyscy wroza synka i wszyscy jedyn hurem w niedziele stwierdzili ze najlepiej bedzie Jakub, bo i po angielsku i po polsku bardzo ladnie

jesli chodzi o gardlo to mnie tez juz tydzien prawie boli ale ani ginek ani internista nic nie przepisal, interniska zrobila wymaz i wykluczylo bakterie takze antybiotyk nic nie pomoze, jakis wirus moze u ciebie tez jakis wirus

agniesia ja nadal jestem przeziębiona. Z domowych sposobów polecam herbatki z miodem i cytryną, malinową, mleko z miodem może być też z czosnkiem. Na katarek inhalacje z solą morską najlepiej. Na ból gardła syrop z cebuli, płukanie wodą ze solą. Mi ból gardła nie przeszedł więc poszłam do klekarza, żeby się nie rozwinęło. Wiem, że można brać rutinoscorbin ale ja już nic z tabeletek na własną rekę nie biorę. Lepiej poradzić się jednak lekarza.
Anja Kubuś to bardzo ładne imię, sama takie chciałam nadać synkowi ale jeszcze nie jestem pewna. A z tym gardłem to możliwe że to jakiś wirus. Mąż też siedzi na zwolnieniu bo jest chory, kaszle itd. wiec musimy sie w koncu pozbyc tych bakterii.

cześć kochane
Suseł, witamy kolejną dziewczynkę :))) patrzyłyście może na statystyki płci, może te z nas które mają wcześniej termin będą mieć chłopaków a te późniejsze dziewuszki??:)))) albo odwrotnie?:)))
widzę, że na około was jakieś przeziębienia dopadają :( mam nadzieję że szybciutko wam minie

witajcie:)

troszke mnie nie bylo

ale bylam chrusia...niestety dopadlo moich chlopakow i mnie maskara...:(

ale juz jest lepiej jak tam wasze brzuszki rosna??

reklama
Do góry