reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

moniabir ja tez sie boje khttps://www.babyboom.pl/forum/members/moniabir-56958.htmlrzywej cukrowej, w poprzedniej ciazy o malo nie zwrocilam calej zawartosci żołądka....wtedy robili z 50g.. ale wyszedl mi zly wynik i musialam robic jeszcze raz z 75g...ale podpowiem ci cos w tajemnicy.....do tej mikstury mozna dodac wyciśniętą cytryne ..... jest o wiele lepsze :-) nie mdli ....bleeeeee

reklama
Witam dziewczynki :)
Suseł: Co do kotow, to nie bardzo interesuje sie tak jak psami, zebym mogla doradzic. Musisz poszukac w necie. Ale z mojego punktu widzenia, to koty sa wiekszymi indywidualistami niz psy i nie powinno byc problemu. Ale zwroc tez uwage, ze kot potrafi bolesnie podrapac :(

Nadal nie czuje ruchow dzidzi, czekam z niecierpliwoscia :)
Do dziewczyn z Krk: W ktorym szpitalu bedziecie rodzic? Ja mam lekarke z Rydygiera i tam sie wybieram, sluszalyscie cos o tamejszej porodowce i szkole rodzenia?

Buzi :)

Mamy córeczkę :)))

Pani doktor nie jest na 100 pewna, mówi że w tą stronę częściej zdarzają się pomyłki..ale póki co między nóżkami pusto ;)

Co do rydygiera to nie słyszałam nic o tamtejszej porodówce, raczej ujastek, żeromski obijały mi się o uszy. My będziemy rodzić w Bielsku-Białej.

Mamy córeczkę :)))

Pani doktor nie jest na 100 pewna, mówi że w tą stronę częściej zdarzają się pomyłki..ale póki co między nóżkami pusto ;)

Co do rydygiera to nie słyszałam nic o tamtejszej porodówce, raczej ujastek, żeromski obijały mi się o uszy. My będziemy rodzić w Bielsku-Białej.

Gratuluję córci :))))

A co do krzywej cukrowej ja miałam robioną 75 g i wiedziałam, ze można dodać cytrynkę, ale postanowiłam być dzielna i znieść wszystko. I udało się :)))))))))) Ale to było 2 lata temu, więc ciekawę, jak będzie teraz...

aniuprzemka wielkie gratulacje !!!! też już bym chciała usłyszeć taką nowinę :)
Ta krzywa cukrowa o której piszecie to przyjęcie glukozy na czczo?? W którym tygodniu robi się takie badanie?? Jak byłam na pierwszym pobraniu krwi to była też dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i właśnie coś mówiła żeby jej pielęgniarka dodała cytrynę bo jest ponoć bardziej znośne. Kuzynka też mi wspominała, że to jest ochydneeee, teraz wasze opinie, grrrrrrr już mi niedobrze a nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to smak..............

aniuprzemka wielkie gratulacje !!!! też już bym chciała usłyszeć taką nowinę :)
Ta krzywa cukrowa o której piszecie to przyjęcie glukozy na czczo?? W którym tygodniu robi się takie badanie?? Jak byłam na pierwszym pobraniu krwi to była też dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i właśnie coś mówiła żeby jej pielęgniarka dodała cytrynę bo jest ponoć bardziej znośne. Kuzynka też mi wspominała, że to jest ochydneeee, teraz wasze opinie, grrrrrrr już mi niedobrze a nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to smak..............

tak na czczo i test robi sie pomiedzy 24 a 28 tyg
jesli chodzi o smak to mi to przypomnialo dawniejsza orenzade w Polsce, taka jescze w woreczkach

Aniu gratuluje coreczki!

Czesc Dziewczynki
Pogoda taka piekna że zafundowałam sobie dziś spacerek, moje przeziebienie powoli zanika, pozostał katar, dzieki za polecenie inhalacji po nich czuje sie duzo lepiej ;)
Powiedzcie mi dziewczyny, co to jest ta krzywa, ja sie z tym jeszcze nie spotkałam, czy robi sie ja jak ma sie jakies zle wyniki badan czy jak?

reklama
pani_cinkowa, ja tez odczuwam takie skurcze i trochę się martwię, bo w pierwszej ciąży miałam je znacznie później i znacznie słabsze. Podobno to macica przygotowuje się do porodu. Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo wizytę mam dopiero 4 października. Ostatnio miałam takie skurcze średnio co 10 minut przez cały dzień, ale od wczoraj już jest lepiej.

Vive mi też juz dziś znacznie lepiej, jeszcze rano miałam bolesny brzuch, ale z czasem na szczęscie przyszła ulga.
A kiedy miałaś takie skurcze w poprzedniej ciąży? We wtorek idę do gina, co prawda to będzie zwykła wizyta bez usg, ale opowiem mu o wszystkim i zobaczymy co na to powie. Mam nadzieję, że to nic groźnego.. po prostu macica rośnie czy coś w ten deseń.

aniaprzemka gratulują córci:happy:

Do góry