reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Aniuprzemka gratuluje dziewczynki!!!!!! :)

Soniu
straszny ten lekarz!!! Ja w 5 tyg. ciazy poszlam do internisty bo strasznie bolalo mnie gardlo, wchodze do gabinetu a tam siedzi babinka, ok. 70 lat opatulona w jakąś welnianą kamizelkę ( a to byl czerwiec i 35 stopni w cieniu:) i mowie jej ze jestem w ciazy i bardzo boli mnie gardlo. A ona krzyczy do mnie, ze nic nie slyszy i nie rozumie co ja do niej mowie ;)

reklama
hihi angelka wyobraziłam sobie ta Twoja internistke :-D

w internecie o tym Murawskim pisza, ze dziad chamski

ja farbuję włosy na blond i nie wierzę, ze coś moze być nie tak, pełno moich kolezanek w ciazy farbowało włosy, nawet tleniły i dzidzie piękne, słodkie i zdrowe

Też mam takie zdanie ja 2 dni temu robiłam pasemka i super mi w ciąży wyszły nie ma co wierzyć w zabobony jedynie co może nie tak wyjść to kolor.pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

Nie nakrecajcie się tak z tą glukozą, bo wcale nie jest tak strasznie. Zabierzcie ze sobą przekrojoną (!) cytrynkę i całość wypijcie na raz, bez "delektowania się". Wychodzi tego niecały kubeczek 0,2, więc bez przesadyzmu, nie takie świństwa w ustach miałyście ;P [A przekrojoną dlatego, że nie zawsze piguły chcą użyczyć swojego noża od kanapeczek ;) ]
Ważne by być na czczo i nie łazić nigdzie między pobraniami, bo to fałszuje wynik, więc warto zabrać jakąś książeczkę czy coś na zabicie czasu.

Zabobony o farbowaniu włosów to pozostałość po czasach gdy farby miały w sobie dużo amoniaku, a akurat wdychanie tego paskudztwa nigdy nie było wskazane. Jeśli farba jest dobra gatunkowo to nic się nie powinno dziać. Ewentualnie kolor może nie wyjść, ale to już sprawka naszych hormonów ;)

Aniu gratuluję córeczki!
Co do krzywej cukrowej, ja piłam z cytryną, a i tak zwymiotowałam jak wróciłam do domu, całe szczęście, że to było już po drugim kłuciu. Nawet z cytryną jest to paskudne. Teraz przy moich skłonnościach do wymiotów nie wiem jak to bedzie.
Sonia, no wizyta u lekarza super przyjemna, dobrze, ze to jednorazowy incydent :-) A tym brakiem czucia ruchów nie należy się przejmować, teraz dziecko ma jeszcze dużo przestrzeni, więc nie zawsze musisz czuć.

No i pochwalę wam się, moje dziecko juz trzeci dzień idzie do przedszkola z usmiechem na ustach i nie chce z niego wychodzić. Po 7 dniach pobytu (miał przerwe na katarek) udało mu się zaadoptować!

Ostatnia edycja:
Hej,
czytałam, że nie można się farbować w ciąży.. chciałam sobie zrobić jutro pasemka..lecz chciałam najpierw was zapytać o radę. Czy coś o tym słyszałyście?

obalmy mit))))jestem fryzjerka prowadze swoj salon i farbujemy klientki w ciazy,,,,,,,sama rowiez co miesiac mam farbe na wlosach.....kosmetyki do farbowania sa nisko amoniakowe w tych czasach(sklepowe niestety nie)a nawet bezamoniakowe wiec bez obaw nic nie grozi dzidzi podczas zabiegu farbowania.

reklama
Crazymama sprawdz z lekarzem bo to standardowy test i robia kazdej kobiecie w ciazy.

Mi z chlopakami powiedzieli ze mam robione tylko dlatego bo normalne badanie wyszlo mi zle.Teraz mam wizyte na poczatku pazdziernika i obiecuje ze bede dobra mamusia i sie dopytam.Bylam przekonana ze teraz bedzie tak samo jak wtedy.A moze lekarka sobie zlekcewarzyla?? Z drugiej strony to wcale nie byloby az takie zaskakujace bo o tym ze spodziewam sie blizniakow dowiedzialam sie w 16 tyg. a to ze szybciej rosne niz inne kobitki w ciazy wyjasniala tym ze pewnie za duzo pochlaniam...
W kazdym badz razie dzieki napewno sprawdze.

Ostatnia edycja:
Do góry