reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam

Nie udzielałam się do tej pory na tym wątku, ale czasem Was podczytuję bo też mam termin na luty.

angelka123 - ja mam dosyć często kłucia w pochwie. Czasami raz zakuje, czasami kilka razy,raz mocniej raz słabiej. Ale moja Pani doktor mówi że to bardzo dobry objaw bo znaczy że macica rośnie i żeby się tym nie martwić. Fakt, że nie jest to zbyt przyjemne uczucie.

Pozdrawiam każdą z Was.

czesc dziewczyny
Moje maleństwo też ma różne dni, jedne spokojne inne bardzo ruchliwe. Wczoraj wieczorem jak szliśmy spać to fikał dość mozno, mój mąż przyłożył rękę i poczuł kilka kopniaków (wcześnej niestety mu się to nie udawało), był pod wrażeniem, to prawda, że nawet taki kopniaczek potrafi zmiękczyć męskie serce :))) Cieszę się, że nareszcie to poczuł.
mam do was pytanie bo cały czas drapie mnie gardło, płucze wodą ze solą piję herbatki z miodem, melko z miodem, ale cały czas mnie drapie a nie chce żeby się z tego kaszel rozwinął. Jak mogę jeszcze leczyć gardziełko???

Czesc Dziewczynki
Mnie niestety nadal meczy katar i ciezko w nocy spałam, ale dzis już ruszyłam się z łożka, zresztą ciężko nie kiedy za oknem taka piekna pogoda ;)
Moje małe też róznie skacze, w poniedziałek bardzo fikało, tak że zmieniło miejsce w brzuszku z lewej strony na prawą, a wczoraj ciezko bylo wskórać nawet dwa kopniaczki :)
Doriss mnie gardło przeszło, trudno powiedzieć po czym, ja głownie pije herbate z cytryną i miodem, czasem brałam łyzke miodu do ust, a od wczoraj tez pije sok z cebulki, teraz tylko ten koszmarny katar wyleczyc i bedzie ok, wiec zycze zdrówka!
Miłego dnia

Ja na ból gardła robiłam sok z cebuli, piłam mleko z miodem i z masełkiem plus czosnek drobno posiekany. Ponadto standardowe płukani z wody i soli. W sumie przeszło.
Brałam rutinoscorbin i nic więcej.

Mojecpołówkowe USG zaplanowane mam na 5 X - już się odczekać nie mogę. Im bliżej terminu tym bardziej chciałabym widzić czy to chłopczyk czy dziewczynka.

dzieki dziewczyny za wskazówki, już własnie zrobiłam syrop z cebuli :))
Ligotka ja nadal mam nos zatkany ale już mnie tak nie męczy. Jednak to prawda z tym katarem, że nieleczony trwa tydzien a leczony 7 dni. Ale mi ulżyło po inhalacjach. Sypie troszkę soli, może być morska, czasem dodam kilka kropel amolu i tak robie z dwa razy dziennie. Przynajmniej mogę oddychać.

witajcie dziewczynki :)
neta, gratuluję chłopaka :)
co do ruchów, to ja też czuję je bardzo nieregularnie, jednego dnia kopniaki są co chwila, a innego cały dzień nic nie czuję... dzidzie mają swój własny rytm chyba :))

reklama
Do góry