reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam

Nie udzielałam się do tej pory na tym wątku, ale czasem Was podczytuję bo też mam termin na luty.

angelka123 - ja mam dosyć często kłucia w pochwie. Czasami raz zakuje, czasami kilka razy,raz mocniej raz słabiej. Ale moja Pani doktor mówi że to bardzo dobry objaw bo znaczy że macica rośnie i żeby się tym nie martwić. Fakt, że nie jest to zbyt przyjemne uczucie.

Pozdrawiam każdą z Was.

czesc dziewczyny
Moje maleństwo też ma różne dni, jedne spokojne inne bardzo ruchliwe. Wczoraj wieczorem jak szliśmy spać to fikał dość mozno, mój mąż przyłożył rękę i poczuł kilka kopniaków (wcześnej niestety mu się to nie udawało), był pod wrażeniem, to prawda, że nawet taki kopniaczek potrafi zmiękczyć męskie serce :))) Cieszę się, że nareszcie to poczuł.
mam do was pytanie bo cały czas drapie mnie gardło, płucze wodą ze solą piję herbatki z miodem, melko z miodem, ale cały czas mnie drapie a nie chce żeby się z tego kaszel rozwinął. Jak mogę jeszcze leczyć gardziełko???

Czesc Dziewczynki
Mnie niestety nadal meczy katar i ciezko w nocy spałam, ale dzis już ruszyłam się z łożka, zresztą ciężko nie kiedy za oknem taka piekna pogoda ;)
Moje małe też róznie skacze, w poniedziałek bardzo fikało, tak że zmieniło miejsce w brzuszku z lewej strony na prawą, a wczoraj ciezko bylo wskórać nawet dwa kopniaczki :)
Doriss mnie gardło przeszło, trudno powiedzieć po czym, ja głownie pije herbate z cytryną i miodem, czasem brałam łyzke miodu do ust, a od wczoraj tez pije sok z cebulki, teraz tylko ten koszmarny katar wyleczyc i bedzie ok, wiec zycze zdrówka!
Miłego dnia

Ja na ból gardła robiłam sok z cebuli, piłam mleko z miodem i z masełkiem plus czosnek drobno posiekany. Ponadto standardowe płukani z wody i soli. W sumie przeszło.
Brałam rutinoscorbin i nic więcej.

Mojecpołówkowe USG zaplanowane mam na 5 X - już się odczekać nie mogę. Im bliżej terminu tym bardziej chciałabym widzić czy to chłopczyk czy dziewczynka.

dzieki dziewczyny za wskazówki, już własnie zrobiłam syrop z cebuli :))
Ligotka ja nadal mam nos zatkany ale już mnie tak nie męczy. Jednak to prawda z tym katarem, że nieleczony trwa tydzien a leczony 7 dni. Ale mi ulżyło po inhalacjach. Sypie troszkę soli, może być morska, czasem dodam kilka kropel amolu i tak robie z dwa razy dziennie. Przynajmniej mogę oddychać.

witajcie dziewczynki :)
neta, gratuluję chłopaka :)
co do ruchów, to ja też czuję je bardzo nieregularnie, jednego dnia kopniaki są co chwila, a innego cały dzień nic nie czuję... dzidzie mają swój własny rytm chyba :))

reklama
Do góry