reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

na przeziebienia to vitamina C, probiotyki, duzo odpoczynku i plynow

.

I z tą witaminą C trzeba uważać, bo w nadmierze szkodzi..... a ile to jest nadmiar???
O samej witaminie C czytałam, że nie można nadużywać. To tak własnie jest z lekami w ciąży.....
Zamiast samych tabletek witaminy C lepiej jeść więcej cytrusów.....

reklama
I z tą witaminą C trzeba uważać, bo w nadmierze szkodzi..... a ile to jest nadmiar???
O samej witaminie C czytałam, że nie można nadużywać. To tak własnie jest z lekami w ciąży.....
Zamiast samych tabletek witaminy C lepiej jeść więcej cytrusów.....

to chyab oczywiste ze nie przesadzac, wiadomo ze Vit C nie naduzywana nie zaszkodzi a leki no coz nie wiadomo
i jak pisze ze vit c to czy tabletka czy cytrusy to co kto woli ;)

Wyczytalam sobie nadrabiajac forum ze nazekacie na mala ilosc snu.Poczekajcie za na swiat przyjda wasze malenstwa i bedzie trzeba wstac co 3 godzinki na karmienie,potem po pol godzinie przewinac itd...
A w ciagu dnia jak bedziecie padac z nog to posprzatac i obiadek dla ciezko pracujacego na Was i malenstwo meza zrobic ;)
Teraz jak spicie lacznie 6-8 godzin to i tak przyzwoicie moim zdaniem...

Ostatnia edycja:
Wyczytalam sobie nadrabiajac forum ze nazekacie na mala ilosc snu.Poczekajcie za na swiat przyjda wasze malenstwa i bedzie trzeba wstac co 3 godzinki na karmienie,potem po pol godzinie przewinac itd...
A w ciagu dnia jak bedziecie padac z nog to posprzatac i obiadek dla ciezko pracujacego na Was i malenstwo meza zrobic ;)
Teraz jak spicie lacznie 6-8 godzin to i tak przyzwoicie moim zdaniem...

Dlatego ja korzystam póki mogę :-):tak:

Witam sie i ja:-)
witam również nową mamę;-)
Ja po wczorajszym montażu suszarki dzis nie mogłam sie z łóżka zwlec,tak mnie nogi bolały.naskakałam się z pralki na krzesło i tak przez 4 godziny.Jeszcze sprzątnęłam cały dom:szok: A jutro będzie pan doktor krzyczał,że nie leżę:zawstydzona/y:
dzis za to mnie na gotowanie wzięło,właśnie wstawiłam zapiekankę ziemiaczaną z serkiem topionym,a na jutro pieczone udka z warzywami:tak:
Mam pytanie do tych dziewczyn,które plecy bolą:czy miałyście bolesne miesiączki przed ciążą??

Co do witaminki C dziewczynki to ja ostatnio ze względu na wysokie pH w moczu bralam i lekarz kazał mi brac wit C ale o steżeniu 200mg

agunia - mnie bolą plecy jak chol*ra, tak w okolicy miednicy gdzieś od jakichś 2 tygodni codziennie - najbardziej rano po spaniu, ale specjalnie bolesnych miesiączek nie miałam przed ciążą. Miałam za to przy pierwszym porodzie bóle z kręgosłupa własnie i boję się, że teraz też tak będzie. Nie mam porównania, bo rodziłam jeden raz, ale słyszałam, że te własnie bóle są z tych gorszych.
A ja mam do Was dziewczyny pytanie nt. USG 3/4D - czy któraś z Was robiła lub zamierza robić? Podobno z diagnostycznego punktu widzenia takie USG jest nieprzydatne, ale fajna pamiątka. Czy ono jest bardziej szkodliwe niż zwykłe 2D, czy to po prostu ta sama wiązka ultradźwięków z przetworzonym obrazem? Robić czy nie?

neta82 - witaj :) Fajnie, że nas tu więcej z LBN-u :) I gratuluję chłopczyka. U mnie sytuacja odwrotna bo przeczucia miałam na chłopca i chłopca chciałam, ale coś lekarz przebąkiwał, że raczej mu na dziewczynkę masz Fisiek wygląda. W piątek USG, więc może się dowiem już ostatecznie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry