Margoz a chodzisz prywatnie? bo ja nie mieszkam w Polsce i wszystko robione przez NHS, chodzilam na poczatku do polskiego gina prywatnie ale on powiedzial mi ze nie ma potrzeby bo tu jest bardzo dobra opieka i robia wszystkie badania, kazal mi przyjsc dopiero pod koniec ciazy bo tu usg robia 2 razy tylko mnie dziwi ze akurat trzeba w 20 tyg :-) pewnie zalezy od szpitala
chodzę prywatnie, nie wiem, czy ten gin robi każdej cieżarnej pacjentce usg na każdej wizycie, czy przeszłość ciążowa ma na to wpływ, ale ja wolę być spokojna, zresztą jak byłam z synem w ciąży, chodziłam do innego ginka, też prywatnie i miałam usg jeszcze częściej, bo co 3 tygodnie przez pierwsze 5-6 miesięcy, potem na zmianę z aparatem do mierzenia tętna płodu... teraz mam wizyty co 4 tygodnie
podobno 3 usg na zdrową ciążę wystarczą, także jak wszystko jest w porządku, to nie masz się czym martwić
a dlaczego akurat ten 20 tydzień...to nie mam zielonego pojęcia... ja to tzw. połówkowe z wszelkimi pomiarami będę miała za 4 tygodnie, a to będzie 23 tydzień...pewnie co lekarz to filozofia...