reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Tak też myślałam o tych rozmiarach ale w sumie nie wiele się znam więc lepiej spytać.

A ruchy to faktycznie cudowna sprawa, bardzo mnie uspokoiły bo wiem, że u maleństwa wszystko dobrze i sporo się dzisiaj ruszało, z boku na bok.

reklama
hihi moniabir ja parę tygodni temu miałam tak samo, teraz nadal wychodzi mi na rózne strony i twardnieje macica i normalnie czuję ruchy dziecka, ale rzadko i nieregularnie

a co do ubranek to mam najwięcej w rozmiarze 58 i 62, bo 68 to ponoć juz pół roku jest, ale tym chyba nie ma co się sugerować, 68 tez mam sporo :-p ale kurczę mam tez parę 50 ... to kupowałam rok temu jak jeszcze się nie znałam

Ostatnia edycja:
Mój maluszek też sie odzywa ale tylko czasami np. raz, dwa razy dziennie - też tak macie czy powinnam czuć coś częściej?
A co do ciuszków to mam troche 56 i 62 nawet jakby sie urodzilo ponad 56 cm w co watpie to i tak te 56 beda przez chwilke dobre:)

Ostatnia edycja:
nie ma reguły co do rozmiarów, mojej przyjaciółce urodziła się drobna córeczka i musiała dla niej dokupywać rozmiar 56, bo w 62 w pajacykach nozki wpadały do części brzuszka ubranka

z 56 wystarczy podstawowy zestaw, ja mam chyba za duzo 56 :zawstydzona/y:
gdybym była mniej rozrzutna i na poczatku miała ta wiedzę co teraz, to kupowałabym 62, 68 a 56 najwyzej dokupiła

mój maluszek tańczy jak zjem prince polo :-D

Fakt po jedzeniu słodyczy maleństwo jest bardziej ruchliwe. Dzisiaj po śniadanku dało o sobie znać i koło 16 i jeszcze teraz troszkę śmiga. Także na początku to chyba normalne, że wyczuwamy ruchy 1, 2 ,3 razy dziennie. Jak brzuszek i bobaski podrosną to będą pewnie kopały częściej.

cześć wieczorkiem
moje maleństwo też puknęło do mnie dzisiaj ze 3 razy, i pływa sobie, bo czuję, jak mi się tam w środku przesuwa :)))
co do ciuszków, to ja kupuję na 62 cm, tak kupowałam, jak synek się urodził i jak któreś śpioszki były za duże to zakładałam skarpeteczki, ale szybko dorósł, więc zaoszczędzę na tym rozmiarze
my jesteśmy wysocy, więc sądzę że i dzidzia liliputkiem nie będzie :)
na 68 też trochę mam, ale bardziej body i pajacyki czy śpioszki, bo resztę się dokupi, bo to będzie chyba już wtedy ciepło

Ja wam powiem tak.... moj Tymon jak sie urodził mial 51cm i wazyl 3090g i byl jednym z wiekszych dzieci na oddziale.... wiadomo zdazaja sie takie po 4000g ale raczej rzadko....a co do rozmiarow to jak sie dziecku założy za duze ciuszki to nóżki i rączki uciekaja Bóg wie gdzie i to napewno nnie jest wygodne wiec ja mam sporo 56 po Tymonie i pewnie jeszcze kilka nowych (np. na wizyty u lekarza) dokupię :-)

reklama
pewnie od jednego i drugiego, ale ze sporą przewagą genetyki:tak: Bo jednak mam wrażenie, że kiedy mamy jedzą dużo, to raczej one przybierają na wadze:-)

w każdym razie mam nadzieję, że moje maleństwo odziedziczy po mnie wymiary.. kiedy się urodziłam mierzyłam 52 cm i ważyłam 2950.. uważam, że były idealne:-D

Do góry