reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam się niedzielnie

trochę się niepokoję, ponieważ od wczoraj nienajlepiej sie czuję... Boli mnie gardło i mam katar. Chyba małżonek po tygodniu chorowania w końcu postanowił mnie zarazić.
Od razu rzuciłam się na domowe sposoby: syrop z cebuli, czosnek, hektolitry herbaty z żurawiny i rozgrzewanie stóp termoforem (oczywiście u nas jeszcze nie grzeją:/). Mam nadzieję, że to pomoże!! Myślicie, że mogę coś jeszcze zrobić?

reklama
witajcie niedzielnie
dzisiejsza no w końcu przespana w cieple, zaczęli nam grzać :)))
pani_cinkowa, mnie na przeziębienie pomaga lipa z miodem i cytryną, czosnek też bardzo dobry... zdrowiej szybko
ja chyba też dzisiaj wyskoczę na grzybki, pospacerować po lesie
coś się ostatnimi dniami znowu gorzej czuję, wymioty to chyba do końca ciąży mieć będę, ale były już dni, że po wizycie porannej w łazience miałam więcej energii i mdłości nie było, a ostatnio jestem jak jak flak, i żołądek mam ściśnięty, jakby mi kto tam trocin napchał

Margoz nawet nie wiesz jak mi ciebie szkoda biedulko. Trzymam kciuki zeby maluszek dal mamie odpoczac.
GosiaLew widze ze obralas taka taktyke jak ja :) Ja tez sie na razie rozgladam bo nie mam gdzie tego trzymac i nie znam plci. Zreszta od siostr dostane pelne wory wiec nie ma co szalec
Pani zycze zwyciestwa nad zarazkami

Ja dzisiaj lece do Polski mam zamiar robic nic i pozwolic sie rozpieszczac. Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny i uwazajcie na maluszki. Pa pa.

Witam się przed południowo
Ja nie mam jeszcze nic dla maleństwa i chyba zacznę kupować dopiero w grudniu. Płci nie znam, a nie mam też za bardzo miejsca. Pewnie pod koniec stycznia czeka mnie przeprowadzka do nowego domu i tam będę miała dużo miejsca.

mi też siostra przekaże wyprawkę, a właściwie większość już przekazała.. i to w wersji podwójnej jako że sostra ma bliźniaki:tak: W związku z tym byłam zmuszona przeprowadzć reorganizację w szafie. Już ledwo się mieszczę, więc strach pomyśleć co będzie później:szok:
z ewentualnymi zakupami powstrzymuję się do czasu określenia płci.. jeśli okaże się że siedzi we mnie dziewczynka (choć przeczucia mówią inaczej) to będę musiała dokupić jakieś dziewczęce ciuszki, żeby jej nie było smutno w błękitach po siostrzeńcach:-)

witam w niedziele :) ja narazie kupilam 3 sztuki bodow i jednego pajacyka :) hmm... to nie duzo ale nie wiem co rosnie u mnie w brzuszku, jak juz sie dowiem to bede mogla zaczac kompletowac wyprawke.....juz nie moge sie doczekac :)

Dziewczyny w końcu poczułam swoją dziecinkę. Wczoraj po raz pierwszy ale nie byłam pewna czy to to ale dziś się powtórzyło w zdwojonej sile i ilości. Na razie czuję pływanie i do tego jak dzidzia się przemieszcza i widzę na brzuchu robi i się gulka taka jak się przemieści. Wczoraj myślałam, że to jakiś skurcz macicy albo coś ale to maleństwo tak sobie pozycję zmienia.

PS Na jaki rozmiar kupujecie te ciuszki bo wiem że dzidzie różnie się rodzą 58, 60 cm nawet. Na ile kupujecie wszystko

moniabir gratuluję pierwszych ruchów maleństwa:-) wiem co czujesz, bo ja sama dziś po raz pierwszy poczułam swojego bobasa.. i to żadne bąbelki, motylki itp. tylko śmiałe powtarzające się silne pukanie:-D nawet nie myślałam, że tak zareaguję, ale popłakałam się ze wzruszenia:tak:

co do rozmiarów ciuszków siostra sprezentowała mi ciuszki od 56cm do 68 cm... jeśli na usg przed porodem okaże się, że bobas będzie duży to najwyżej spakuję te najmniejsze. Ale z obserwacji wielu koleżanek, które w ostatnim czasie rodziły, to na świat przychodziły raczej mniejsze dzieci..max do 3,5 kg i ok, 53 cm. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że mój bąbelek nie będzie dużo większy.. w końcu jeszcze zdąży urosnąć a bardzo boję się porodu olbrzymka siłami natury:-)

reklama
moniabir gratulacje fajne uczucie czuć maleństwo, ja czuję od dwóch tygodni :-D
ja sporo ciuszków dostałam z rozmiarami to różnie większość jest na 56 i 62 i przeważnie są to body śpiochy pajacyki kaftaniki, będę musiała popatrzeć konkretnie co i w jakim rozmiarze mam, a jak coś kupuję sama to przeważnie skupiam się na sweterkach i spodenkach i kupuję rozmiar 62 albo z oznaczeniem od 0-3 miesięcy. Myślę że nie ma sensu kupować dużo ubranek w rozmiarze 56 bo jak dziecko urodzi się nawet takiej długości to po miesiącu wszystko będzie za małe. Lepiej chyba kupić 62 i żeby na początku było luźniejsze a dziecko szybko do tego dorośnie. Rozmiaru 68 chyba nie warto kupować jeśli chodzi o cieplejsze ciuszki bo to już na takie półroczne dziecko więc jak coś to w tym rozmiarze raczej letnie ciuszki

Do góry