reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Sonia to było takie normalne USG:) lekarz powiedział mi że chłopak i możemy wybierać imię:) podobno chłopca łatwiej rozpoznać:) bądź dobrej myśli, że twój dzidziuś też się pokarze i dowiesz się za 10 dni kto u ciebie w brzuszku mieszka:) my już mamy wybrane imię: będzie Jaś:)

reklama
Jasio super imię, jak będzie dorosły to w powaznych sytuacjach Jan, a tak przy mamusi Jaś :-)
aha no to jestem dobrej myśli :-) mój lekarz jak byłam w 13 tygodniu mówił, że chyba widzi chłopaka, ale jeszcze za wcześnie i nie chce mnie wprowadzić w bład, bo moga to być większe wargi sromowe :szok::-D więc moze teraz się potwierdzi :-) same chłopaki będa :-)
milagros a który Ty jesteś rocznik? podobno ten chiński kalendarz płci sprawdza się w 90% :sorry: sprawdziłam moja mamę i faktycznie wychodziła jej córcia

jestem 80 rocznik:)mi w chińskim kalendarzu też wyszedł chłopak:)mojej siostrze też się sprawdziło i też ma chłopaka:)więc jest szansa, że u Ciebie też się sprawdzi:) a masz wybrane imiona dla skarbika??

mi wychodzi dziewczynka z kalendarza, ale moze znajde się w tym wyjatku 10% ;-)
dla mojego M i chyba kazdego z nas najwaznie aby było wszystko dobrze i dzieciatko urodziło się zdrowe, ale wiem, ze w głębi duszy chciałby synka a i miło by się stało gdyby to się spełniło, bo dla mnie nie ma znaczenia większego i tak chcę mieć drugie dziecko w przyszłości, sama byłam jedynaczka i często czułam się samotna i smutna :-(

dla syna mamy imię na 100% Bruno i zadne inne nam nie pasuje, tez ze względu na to, ze ukochany dziadek świętej pamięci M ma imię Bernard a Bruno to pokrewne,
a dla dziewczynki na dzień dzisiejszy pasuje mi Naomi albo Mia, polskie imiona podobaja mi się, ale nie będa pasowały do zagranicznego nazwiska i ogólnie jakoś tak nic z polskich nie mogę wybrać

masz rację: najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy:)a imiona wybrałaś śliczne:)i wiesz, że też nie mamy polskiego nazwiska ale trudno będzie super polskie imię do austriackiego nazwiska:)ale wiesz co myślę?? ze skoro Twój lekarz zobaczył na usg chłopca to jest duża szansa, że właśnie chłopiec będzie..mojej siostrze powiedzieli w 13 tygodniu, że będzie synek:)i jest synek:)

my mamy niemieckie albo tez właśnie austriackie nazwisko :-)

miło mi, ze Ci się imiona podobaja, mam taka nieśmiałość jak ktoś się pyta, bo wiekszość oczekuje jakiś polskich imion a te moje traktuje jak super oryginalne i ze krzywdę zrobię dziecku a sama mam mało spotykane imię i dzięki niemu miałam zawsze same przyjemności i komplementy no moze oprócz tego, ze jak znajdowałam się w nowych szkołach to moje imię nauczycielki, czy wykładowcy zapamietywali jako pierwsze :-p
poza tym Mia jest jednym z najbardziej popularnych imion w innych krajach Europy ;-)

z ta płcia to tez myśle, ze skoro wtedy widział chłopca to sa duze szanse, a jak nie,
jak moja córcia będzie miała duze wargi sromowe :-D:-p to sa na szczeście operacje plastyczne tych okolic :-):-)

Ostatnia edycja:
Witam dzieczynki w sobotnie popoludnie ;-)
Moje dziecko tak jak soni i milagros nie bedzie mialo polskiego nawiska, mieszkam w Uk moj kochany mezczyzna jest anglikiem wiec imie tez angielskie :-) ze scanu wynika ze bedzie chlopiec, mi podoba sie imie ETHAN (czyt ithan ) a chrisowi GABRIEL

Jezeli chodzi o dziewczynke to mi sie podobaja kwiatowe imiona :-) Ivy (czyt ajvi) , Lily
Jestem pewna ze zdanie jeszcze zmienimy kilka razy :) chris chce podwojne imiona, czyli pierwsze i drugie , ja mam tylko jedno i nie narzekam :)

sunshine tez super imiona
Gabriel jest fajne a u nas by mówili Gabryś... :szok::-D ale Ethan bardziej mi się podoba niz Gabriel, Gabriel kojarzy mi się duchownymi :-p:-p

czesc dziewczyny, dawno mnie nie było bo byłam na wakacjach nad naszym polskim morzem. Przyznaje, że urlop mi sprzyja, nie mam już mdłości, choć czasem rano jest "dziwnie" ale szybko zjem śniadanie i jest ok. Na razie nadrabiam zaleglosci i czytam co sie działo, a działo się.... strasznie mi przykro co sie przytrafilo czarnuli i akuni, tez juz myslalam, że najgorsze mamy za sobą, źle na mnie wpływaja takie info, ogarnia mnie wtedy jakiś lęk.
Fajnie, że już poznajcie płec swoich dzidziusiów. Mi lekarz powiedział, że nie powie mi prędzej niz w 30 tc. Ja juz bym chciala wiedzieć wczesniej, mimo że najwazniejsze zeby było zdrowe to i tak zastanawiam sie kim jest nasza kruszynka. Mysle, że uda sie wczesniej okreslic, moze tylko tak mi powiedzial... A poza tym planuje Usg 3D wiec na nim pewnie nie da sie ukryć :)

reklama
sunshine tez super imiona
Gabriel jest fajne a u nas by mówili Gabryś... :szok::-D ale Ethan bardziej mi się podoba niz Gabriel, Gabriel kojarzy mi się duchownymi :-p:-p

Mi sie Gabriel nie podoba (podobnie w polskim wydaniu ) Gabriela tez nie :)
chrisowi sie podoba, mowi ze to cool name i dziewczyny beda na niego mowic Angel! albo ze bedzie mial nickname Angel lol :-)
Mam czas, wybije mu to z glowy :-D

A tak przy okazji to powiem ze mialam robione usg w 3D moze dlatego bylo wiecej widac :tak:

Do góry