reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Czesc Kochane!

Przepraszam nie doczytam :( padam na ryjek. Wykończył mnie ten weekend ;/
Stasiowi wychodzą dwie gorne jedynki i mamy nocki tragiczne... Moj ambitny plan, że "dziecko śpi w swoim łóżeczku" przestaje istnieć o 3 rano, kiedy Staś ląduje w naszym łóżku... I tylko mamusia i cyc, w innym razie plakałby do rana.. ehhhh....

Aaaa no i pochwalę się moim dokonaniem na Roczek Kubusia - klienta mego pierwszego :)

wozek8.jpgwozek9.jpgZobacz załącznik 393608

A to dla Dziewczynki :)

Zobacz załącznik 393609

reklama
Witam się z pracy:)

co do butków to ja kupiłam takie szmaciane w Tesco- z zewnątrz wyglądają jak robione szydełkiem a w środku mają futerko. Nie mają być do chodzenia tylko żeby małej ciepło w wózku było.
Nina znowu kiepsko spała w weekend, niech te zęby już wyjdą. Byliśy na basenie- było nurkowanie, po prostu aż zaniemówiłam z wrażenia jak instruktorka wsadzała te bobasy pod wodę... ale nawet żadne się nie zachłysnęło, Nina też zniosła to dzielnie.

Ktoś coś wspominał o spa...my jedzemy z mężem za 3 tygodnie w ramach rocznicy ślubu na weekend do spa:) oczywiście Nina jedzie z nami.

Życzę zdrowia dla chorych maluszków i ich rodzin:) u nas na razie tylko mąż ma katar...

susel a mnie zabierzecie?? Nie bede wam przeszkadzac ;-)

Oj pojechalabym gdzies ale u nas kazdy urlop wiaze sie z wyjazdem do polski bo zawsze jest cos do zalatwienia a teraz przy tej budowie to ciezko sie nawet na weekend wyrwac.

Lenka z tatusiem na spacerku wiec sobie odpoczywam. Cudnie miec chwile dla siebie.

Leniuszkowa grypa zoladkowa juz przeszla i od razu mam inne dziecko, juz nie marudzi i znowu sie smieje.

Wczoraj przypadkiem trafilam na historie pewnego chlopca-wczesniaka i tak mnie wciagnelo ze czytalam do polnocy i oczywiscie niele sie przy tym naryczalam. Dziewczyny zdrowe dziecko to najwieksze szczescie jakie moglo mnie spotkac !!!

Forum kafeterii to akurat największy śmietnik ;)
Tu sensownie o pierwszych butach wypowiada się Zawitkowski:
Buty dla niechodzącego na wiosnę (do wózka) - Opieka i pielęgnacja a rozwój dziecka - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

heh- zawitkowski sensownie wypowiada sie o wszystkim za co mu płacą ;) - przykład - bebelulu - popytaj "kangurowe" mamy co sądzą o torbach na dzieci tej firmy - i zestaw to ze slynna książką - nie żebym mu ujmowła - bo akurat ma w głowie poukładane na pewne tematy- tylko szkoda , że pewne rzeczy przesłonily mu jasność myslenia ....osobiscie doszłam do wniosku ze najlepsze beda skarpetki z konkretnym antyposlizgiem np sterntaler ...no i marzą mi sie te lurchi salamander...

a propo wyjazdów- mąż zaproponował wczoraj weekendowy wyjazd w góry - grzech nie skorzystać;-)..oby wypaliło;)

angelka- ślicznie;) zdolniacha z Ciebie;-)

Ostatnia edycja:
heh- zawitkowski sensownie wypowiada sie o wszystkim za co mu płacą ;) - przykład - bebelulu - popytaj "kangurowe" mamy co sądzą o torbach na dzieci tej firmy - i zestaw to ze slynna książką - nie żebym mu ujmowła - bo akurat ma w głowie poukładane na pewne tematy- tylko szkoda , że pewne rzeczy przesłonily mu jasność myslenia ....osobiscie doszłam do wniosku ze najlepsze beda skarpetki z konkretnym antyposlizgiem np sterntaler ...no i marzą mi sie te lurchi salamander...

a propo wyjazdów- mąż zaproponował wczoraj weekendowy wyjazd w góry - grzech nie skorzystać;-)..oby wypaliło;)

angelka- ślicznie;) zdolniacha z Ciebie;-)

zgadzam się w pełni co do zdania o Zawitkowskim...

I my musimy gdzieś wyskoczyć na weekand, marzy mi się odpoczynek. Z dwójką takich maluchów ciężej coś wykombinować, ale myslę, że damy radę! :)

Dziewczyny, takie skarpety z anypoślizgiem widziałam dziś w Piotrze i Pawle. Były chyba z gatty. Ale tylko mi mignęły, bo już przy kasie stałam, więc na ile to faktycznie konkret, to nie powiem. I zdaje się, że więcej niż 10 zł nie kosztowały.

Dziś była u nas niania. Mąż pełnił rolę asystenta. Zdaje się, że będzie ok, tfu, tfu. Choć i tak mam pietra gorszego niż przed żłobkiem.

Czy wszystkie zrobiłyście cytologię po porodzie? Jak nie, to zróbcie proszę. Od rana chodzę jak zbity pies, bo żonie kolegi wyszła po porodzie III grupa, a wiadomo, że trzeba działać jak najszybciej.

polis do lekarza!!!!!!!!!!!! Przeciez kontrola po 6 tyg jest wskazana :)

Ja tez chyba sie wkrotce zapisze, masz racje rachell.

Fajne te skarpetki Sterntaler. A te paputki co pokazuje tab mam ale nie ze skorki tylko z materialu ale podeszwa jest taka skorkowa. Mam tez takie jak skarpeta z doszyta podeszwa skorkowa. Nie wiedzialam jednak, że one sa wlasnie do chodzenia. Nam jeszcze troche do tego brakuje.

Ja juz dzisiaj zdrowsza, mam nadzieje ze moje dziecko ominie.

Majunia dzisiaj jak na złosc spala do 7 i musialam ją budzic bo byl juz czas. Kurcze a w weekend to sie o 6 budzi. Jutro pewnie tez rano pobudka bedzie chociaz ide na 9 do pracy.

reklama
doriss musialabym chyba udawac ze rodze zeby mnie to ktos ginekologicznie zbadal. Na wyspach takie rzeczy sie nie dzieja. Troche zawalilam bo jak bylam niedawno w Polsce to moglam pojsc ale jakos mi sie nie zlozylo:zawstydzona/y:

A mnie cos mdli i sie zastanawiam czy mogla wirusa od Lenki zlapac czy to poprostu reakcja na obiadek.

Do góry