reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

doriss musialabym chyba udawac ze rodze zeby mnie to ktos ginekologicznie zbadal. Na wyspach takie rzeczy sie nie dzieja. Troche zawalilam bo jak bylam niedawno w Polsce to moglam pojsc ale jakos mi sie nie zlozylo:zawstydzona/y:

A mnie cos mdli i sie zastanawiam czy mogla wirusa od Lenki zlapac czy to poprostu reakcja na obiadek.

w Polsce tak na sluzbe zdriwia sie narzeka ale z tego co piszesz to chyba jednak troche wiecej sie tego pilnuje u nas. Ale jednak warto sie badac. A tam u siebie nie mozesz sie zapisac tak kontrolnie na wizyte?

zdrowka zycze zeby cie jednak nie dopadło !

reklama
heh- zawitkowski sensownie wypowiada sie o wszystkim za co mu płacą ;) - przykład - bebelulu - popytaj "kangurowe" mamy co sądzą o torbach na dzieci tej firmy - i zestaw to ze slynna książką - nie żebym mu ujmowła - bo akurat ma w głowie poukładane na pewne tematy- tylko szkoda , że pewne rzeczy przesłonily mu jasność myslenia ....osobiscie doszłam do wniosku ze najlepsze beda skarpetki z konkretnym antyposlizgiem np sterntaler ...no i marzą mi sie te lurchi salamander...

a propo wyjazdów- mąż zaproponował wczoraj weekendowy wyjazd w góry - grzech nie skorzystać;-)..oby wypaliło;)

angelka- ślicznie;) zdolniacha z Ciebie;-)

Co do Zawitkowskiego to się generalnie zgadzam, ale tu chodziło o buty (niekoniecznie markę, tylko rodzaj) i wypowiadał się na tym forum wielokrotnie, że usztywniane to mit i mogą narobić więcej szkody, niż pożytku, i że najlepsze do nauki chodzenia są miękkie (jeśli już musimy jakiekolwiek dziecku zakładać). A bebelulu to chyba Ty miałaś? Dobrze kojarzę?

Dziś była u nas niania. Mąż pełnił rolę asystenta. Zdaje się, że będzie ok, tfu, tfu. Choć i tak mam pietra gorszego niż przed żłobkiem.

Czy wszystkie zrobiłyście cytologię po porodzie? Jak nie, to zróbcie proszę. Od rana chodzę jak zbity pies, bo żonie kolegi wyszła po porodzie III grupa, a wiadomo, że trzeba działać jak najszybciej.

Trzymam kciuki za nianię :) U nas po miesiącu jest ok. Dziś pierwszy raz jej się udało położyć go spać wieczorem, przedtem na moich popołudniówkach czekał aż wrócę.

A cytologię zrobiłam na kontroli 6 tygodni po porodzie, następna kontrola za pół roku.

Tutaj ginekolog z tego co sie orientuje przyjmuje tylko w szpitalu ale nawet nie wiem na jakich zasadach mozna sie do niego dostac. Zawsze chodze w Polsce a teraz jakos przeoczylam. Zapisze sie jak bede w Polsce w grudniu,
Rozmawialam przed chwila z mezem(biedaczek poszedl na nocke do pracy) i jego tez mdli wiec pewnie wirus nas dopadl:-(

Hej :)

Co do skarpetek, to ja bardzo polecam te Sterntalera-u nas sprawdziły się w 100 %. Inne niestety często zsuwały się z nóżki-zwłaszcza te skarpetko-buciki.

Dziewczyny, takie skarpety z anypoślizgiem widziałam dziś w Piotrze i Pawle. Były chyba z gatty. Ale tylko mi mignęły, bo już przy kasie stałam, więc na ile to faktycznie konkret, to nie powiem. I zdaje się, że więcej niż 10 zł nie kosztowały.

Dziś była u nas niania. Mąż pełnił rolę asystenta. Zdaje się, że będzie ok, tfu, tfu. Choć i tak mam pietra gorszego niż przed żłobkiem.

Czy wszystkie zrobiłyście cytologię po porodzie? Jak nie, to zróbcie proszę. Od rana chodzę jak zbity pies, bo żonie kolegi wyszła po porodzie III grupa, a wiadomo, że trzeba działać jak najszybciej.

Ja robiłam cytologię. Zastanawiam się jeszcze nad USG piersi, bo nigdy nie badałam. Czy robiła któraś z Was to badanie?

Co do wirusów, to mnie i starszego synka dopadła jelitówka (na szczęście tylko wymioty...). A teraz od trzech tygodni próbuję wyleczyć przeziębienie u siebie i chłopców. Masakra jakaś...

Czy któraś z Was dostała tego audiobooka od Sonii i mogłaby się podzielić???

Witam

Co do Zawitkowskiego to się zgadzam, że sprzedał się sponsorom ale nie można jednak zapominać, że jest fizjoterapetą i wiedzę ma.

My byliśmy dziś na rehabilitacji Kuba znowu ryczał bo mu się nie podobało, ale płakał tak po złości. Dobrze, że on w domu tak nie płacze, bo bym chyba padła.
Jutro zapisy, muszę wstać o 5 żeby być tam z rana a potem na badania do pracy.

Ja dostałam od nfzu zaproszenie na cytologię i chyba pójdę zrobić. A tak w ogóle to cytologię pod kontem raka szyjki macicy robi się teraz raz na 3 lata.

Hej :)

Co do skarpetek, to ja bardzo polecam te Sterntalera-u nas sprawdziły się w 100 %. Inne niestety często zsuwały się z nóżki-zwłaszcza te skarpetko-buciki.

Ja robiłam cytologię. Zastanawiam się jeszcze nad USG piersi, bo nigdy nie badałam. Czy robiła któraś z Was to badanie?

Co do wirusów, to mnie i starszego synka dopadła jelitówka (na szczęście tylko wymioty...). A teraz od trzech tygodni próbuję wyleczyć przeziębienie u siebie i chłopców. Masakra jakaś...

Czy któraś z Was dostała tego audiobooka od Sonii i mogłaby się podzielić???

Usg piersi warto wykonać ale po zakończeniu laktacji.
Co to za audiobook?
U nas też jelitówka z przeziębieniem...współczuję

ja robiłam usg piersi, a cytologię zaplanowałam na styczeń :) tez dostałam zaproszenie z NFZ ale chyba zrobię prywatnie u ginka, gdzie chodzę cały czas
zdrówka życzę chorym dzieciaczkom i ich rodzicom

reklama
witam z rana. Ja już miałam cytologię ale wynik dopiero 4.10 na wizycie. I chyba już mi będzie robiła badania na te moje hormony, ciekawa jestem czy ciąża coś we mnie w tej sprawie zmieniła..

u nas ok, Filipek drzemie a ja jem śniadanko <po raz 1wszy od dłuższego czasu o normalnej godzinie> a potem ogarniam szybko pokój bo bałagan standardowy, szykuję małego i jedziemy na echo serduszka - trzymajcie proszę kciuki, by było wszystko ok..

współczuję chorób i życzę wszystkim dużo zdrówka :*

Vive ja mam te audiobooki jak coś :)
Gosiu współczuję złości i płaczów Kubusia a myślisz,że długo jeszcze będziecie musieli się rehabilitować?
Dziubasek - "język niemowląt" , "uśnij wreszcie" i jeszcze jakiś jeden.

Do góry