reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

eucerin pojemnosc 125 ml Gosialew mi chodzilo o to e jest wydajny bardzo jak na mala pojemnosc a nazwe ma po niemiecku KORPER PFLEGEOL ulotke polska wyrzucilam on ma na opakowani kobiete w ciazy i to jest na rostepy, ja tego uzywam do nawilzenia a czy dziala na rostepy? albo dziala albo ja ich nie mam uwrunkowanych genetycznie :-)
Tak to polecam iwostin dla alergikow i tak jak ty aniuprzemka dla osob nie znoszacych zapachy.

reklama
ja jeszcze nie dostałam listu ze szpitala i midwife też się ze mną nie kontaktowała, muszę do nich jutro zadzwonić, wcześniej nie miałam do tego głowy. zresztą i tak miałam już 2 usg, a na to w 12tc jestem umówiona prywantnie, więc specjalnie mi nie zależy.

Witam, ja byłam na małych zakupach i kupiłam krem na rozstępy firmy Mothercare 200ml za 7 euro;-) Cena więc bardzo zachęcająca:tak:
GosiaLew, na pewno z kremów używaj te dozwolone w ciąży, z tańszych kremów czytałam bardzo dobre opinie o kremie na rozstępy z Rossmana, ponoć tani i skuteczny:tak: A z droższych Prevenstria ok 60zł i ponoć bardzo wydajny. PS. może jakąś fotkę kiedyś zrobisz i pokażesz w nowych ubraniach;-)
Polis, w Irlandii trzeba albo osobiście udać się do szpitala, albo zadzwonić, albo wysłać list od lekarza ogólnego bądź ginekologa i oni wtedy ustalą ci wizytę od razu z usg.

Ja jeszcze nawet midwife nie widzialam... ale moja wina, bo nie mialam jak wejsc do przychodni.
Dostalam na usg, nawet dwa.. ale serca (?) i nerek, wiec moze poprosze, zeby mi dzieciaczka pokazali szybko.
U nas tez nie czeka sie tak dlugo, maks tydzien na list ze szpitala.

Tak z ciekawosci sie zapytam, w Irlandi musicie wy same wysylac zapytanie o usg?

u nas wyglada to tak, że idzie sie do GP i on na podstawie testu ciązowego, takiego jak sobie same robimy w domu, sprawdza czy jest sie w ciązy, jak wyjdą 2 kreski to zadaje tam kilka pytań miedzy innymi to, w którym szpitalu chce sie rodzić i jak już sie z nim wszystko ustali to wypisuje list do szpitala o pierwszą wizyte, która jest ok 12 tygodnia ciązy i wówczas robia własnie pierwsze USG i krew na różne choroby i HIV no i ten list tego samego dnia wysyła sie do szpitala lub mozna zawieźć, ale to strata czasu no a później to już szpital działa... no i tu jest własnie pierwsze i szczegółowe USG własnie w 12 tygodniu na które czekam i nie moge sie już doczekać bom jeszcze nie widziała mojego ludzika i nic o nim nie wiem...

doczekasz sie zapewne maran-atha ja ma wizyte jutro :-) mam nadzieje ze z maluskziem bedzie oki i ze ten krwiak sie wchlonal a kosmowka sie nie odkleja. zreszta jakby bylo cos nie tak to by juz to wyszlo plamienie czy cos . a tak to nic nie ma i musi byc dobrze ;-) innej opcji pod uwage nie biore
buziaki dobrej nocki papa :-)

Gdyby nie ten upał, zmęczenie, bolące piersi i ciągnący ból w brzuchu, gdy się za dużo nałażę to mogłabym powiedzieć, że czuję się rewelacyjnie ;)
Wczoraj wieczorem była u nas burza i temperatura na całą noc spadła do około 20 stopni. Przynajmniej mi się ryby w akwarium nie ugotowały, a już kombinowaliśmy co zrobić, żeby je schłodzić.
W pracy padła nam klimatyzacja kilka dni temu, jakoś nie mogą się zabrać, żeby ją naprawić i gotujemy się w biurze w 30-stopniowym upale :/ Na szczęście w mojej branży teraz jest po sezonie i roboty nie ma za dużo, więc mogę sobie robić częste spacery w kierunku wentylatora ;)
Przełamałam się dziś i kupiłam na allegro kilka bluzek ciążowych (w sumie po ciąży też pewnie będę je mogła nosić), bo do tej pory bałam się, że zapeszę i coś się stanie jak już cokolwiek w tym kierunku zrobię. Ale dziś wmówiłam sobie, że przecież te bluzki takie typowo ciążowe nie są i na pewno nic się nie stanie. Chyba ciąża mi się na mózg rzuciła, bo nigdy, przenigdy nie byłam przesądna :)
Pozdrawiam środowo :)

Tab ja też juz pozwoliłam sobie na ciążowe zakupy, choć też się obawiałam a też przesadna nie jestem. Ale z zakupami dla dziecka to czekam na 9 miesiąc ;-)

Maranatha, ja tylko bylam ciekawa o co chodzi z tym listem, bo u nas GP wszystko zalatwia.

No a takie pytania o szpital itd to tez polozna...
Ja generalnie mam jeszcze czas, bo u mnie to dopiero 8 (czyli w trakcie 9) tydzien.

Ja juz w UK rodzilam, tylko, ze z taka roznica, ze w 6 tygodniu ( moze i wczesniej) trafilam do szpitala z bardzo silnym zapaleniem nerek i wtedy juz mialam pierwsze usg... Pozniej za kazdym razem gdy sprawdzali mi nerki na usg, niechcacy zjezdzali nizej i widzialam Olafa :) Tak wiec zamiast dwoch usg, mialam chyba z 6.
No i ja musialam jezdzic do konsultanta co dwa tygodnie, a pozniej juz co tydzien...

Cześć dziewczyny, witam po długiej nieobecności i..właściwie chciałam się też pożegnać:-:)-(..niestety, straciłam swoje dzieciątko - wczoraj byłam w szpitalu..:-:)-(

Ale trzymam kciuki za Was wszystkie, żebyście zdrowo przeszły całą ciążę i urodziły prześliczne i zdrowe bobaski!!!!

Olka

reklama
Harsharani ja w pierwszej ciązy miałam USG za każdym razem jak byłam na wizycie w szpitalu, nie wiem jeszcze jak jest teraz, ale wówczas można było iść do połoznej bez kolejki lub jak ktoś miał watpliwości lub chciał sie z lekarzem spotkać to w kolejce sie czekało i do lekarza sie szło a tam on miał takie małe USG no i robił zawsze a, że to moja pierwsza ciąza była to ja zawsze w tych kolejkach do lekarza czekałam i miałam przez to tych USG duzo. Teraz ide za tydzien do szpitala na pierwsze USG a póżniej wizyte w szpitalu to bede mieć dopiero ok. 30-32 tygodnia ciązy bo to już kolejna ciąza wiec wizyt jest mniej, no chyba że coś mnie bedzie niepokoić to zawsze można przyjechać, ale mam nadziej, że żadnych komplikacji nie bedzie :)

maxwell tak strasznie mi przykro Kochana... tule sercem... (*)

Do góry