reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Olusia - no szkoda,że tak wyszło myslalam ze moze razem bedziemy rodzic, no ale twój aniołeczek zmienił tylko date przyjscia więc, na pewno na spacerek w 6 się kiedy umówimy :)buziaki !!

wenus wcale nie jestes tu taka młoda :) jest kiniorek 19 lat i ja lat 20 i to w drugiej ciazy ehh :)

reklama
Czesc dziewczyny... Wracam po kilkudniowej nieobecnosci... Mialam troche rzeczy w domu do nadrobienia... dzisiaj rano bylam na wizycie kontrolnej u ginekologa i.. wyladowalam w szpitalu... na szczescie nie musialam zostac na obserwacji... polozna w przychodni zbadala mi cisnienie i mialam 190/110... mierzyla 4 razy na 2 aparatach... dostalam skierowanie do szpitala i na szczescie po konsultacji ginekologicznej i kardiiologicznej wypuscili mnie do domu... mam tylko brac leki na obnizenie cisnienia, mam antybiotyk na zapalenie... plusem jest to ze widzialam moje serduszko... lekarz powiedzial ze ciaza rozwija sie prawidlowo, szyjka macicy przepiekna(mimo poprzedniego CC) wymiary CRL 26,6 co odpowiada 8 tydzien 6 dzien ciazy..... teraz lece sie polozyc i czekam az moj maz wroci z tabletkami z apteki... pozdrawiam

Wenus witaj:-)
Claudia, wypoczywaj więc teraz, pewnie najadłaś się dużo strachu.
A ja w miarę odpoczęłam i idę się szykować do pracy. Miłego wieczoru wszystkim:-)

Eh dziewczyny ja dziś cały dzień przespałam na przemian z siedzeniem na tarasie u rodziców.Znaczy więcej było spania niż siedzenia ale upały mnie wykańczają.

Witajcie Dziewczyny. Długo nic nie pisałam, ale cały czas Was czytam :-)
Pozłoszczona jestem, bo miałam mieć urlop 3 tygodniowy, bo mam dużo zaległego urlopu do wybrania, a tu teraz nie wiadomo jak to będzie bo zostałyśmy w 3 w pracy, gdzie potrzeba 5 osób i nasze plany wakacyjne stoją pod znakiem zapytania.
Dziewczyny, czy Was też tak męczą mdłości? Myślałam, że jak minął 7,8 tydzień gdzie jakieś drobne dolegliwości były to już spokój będzie, a tym czasem mdli mnie często bez względu na porę dnia. Staram się już nie dopuszczać do tego, żeby zgłodnieć, ale jeść na okrągło też przecież nie mogę. Dzisiaj jadąc po nocce z pracy zrobiłam najazd na sklep i wsuwałam drożdżówkę pod sklepem jak małe dziecko, ale przynajmniej pomogło :tak:
W pracy jeszcze nie rozmawiałam z szefem na temat ciąży, ale planuję porozmawiać w środę, bo będę już po badaniach genetycznych, które mam nadzieję potwierdzą, że moja Kruszynka jest zdrowa. Brzusio już mi taki wyskoczył, że mam obawy, że za chwilę, to wcale szefowi nie będę musiała nic mówić, bo sam się zorientuje.
Spijcie spokojnie, ja też już zmykam bo za 5 godzin pobudka.

dzien dobry wszystkim:-)
Natasza nudnosci to raczej norma a ze mecza cie o roznych porach to tez nic dziwnego bo jak mam to samo i tez bym jadla ciagle wiec sie nie przejmuj wcale. Ja jak sie zrobie glodna w pracy to normalnie bulke do reki i robie co mam robic, wcale sie nie przejmuje tym co inni pomysla a tym bardziej sie nie tlumacze-tylko ze u mnie wszyscy juz wiedza.
Powodzenia z szefem i tak na marginesie to jak tobie wystarcza 5 godzin snu???:szok:

Olusia - no szkoda,że tak wyszło myslalam ze moze razem bedziemy rodzic, no ale twój aniołeczek zmienił tylko date przyjscia więc, na pewno na spacerek w 6 się kiedy umówimy :)buziaki !!

wenus wcale nie jestes tu taka młoda :) jest kiniorek 19 lat i ja lat 20 i to w drugiej ciazy ehh :)
Spóźnione, bo dopiero dopatrzyłam - wszystkiego najlepszego dla roczniaka!!!

A ja upały znoszę w miarę dobrze tylko w domu. Jak muszę wyjść to jest niefajnie... Ale czasem trzeba.
Z mdłościami różnie bywa. Czasem też brzuch boli, ale to raczej problemy z jelitami. Brzuch mam taki duży, że wszyscy naokoło wiedzą, że w ciaży jestem :)

Witam w ten upalny dzień...
Byłam odebrać wyniki,no i są nie za bardzo:krew byle jaka,w moczu jakieś bakterie itp:-(
O 18 mam wizyte u lekarza,to się dowiem co i jak.

reklama
Witam w ten upalny dzień...
Byłam odebrać wyniki,no i są nie za bardzo:krew byle jaka,w moczu jakieś bakterie itp:-(
O 18 mam wizyte u lekarza,to się dowiem co i jak.
Pewnie żelazo Ci spadło, za tym idzie reszta. Więcej pietruszki (sok można fajny z niej zrobić) i mięsa i to z czymś kwaśnym jeść i się poprawi. Bakteriami się nie przejmuj, o ile nie będzie zapalenia itp i antybiotyk niepotrzebny to jest w normie

Do góry