reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja przytylam duzo, ale rozstepy pojawily mi sie przed takim porzadnym utyciem.
U mnie nie bardzo nerki pracowaly i woda sie zatrzymywala..przez co strasznie opuchnieta chodzilam. Tak wiec mysle, ze to przez to troche.

Jezynka, nie dziwie sie, ze nie chcesz uzywac :)
Mustela ponoc jest dobra, ale ma cene nieziemska...

reklama
ja się smarowałam tylko oliwką i nie mam ani jednego rozstępu a brzuszysko miałam duże, oj duże. wg mnie to głównie genetyka ale smarowanie (czymkolwiek) pomaga na elastyczność.

Dzień dobry wszystkim :)
Chciałam się przyłączyć do wątku, bo też mam termin na luty 2011 :) Na forum weszłam kilka dni temu, ale najpierw postanowiłam przeczytać cały wątek i właśnie skończyłam.

Ciąża planowana, ostatnia miesiączka 4 maja, w ciążę zaszłam 23 maja, po czym powiedziałam do męża "no to właśnie zrobiliśmy dzidziusia" i okazało się, że mam rację. Położna wyliczyła mi termin na 8 lutego, ale lekarzowi powiedziałam, że to nieprawda, bo w ciążę zaszłam później niż 2 tygodnie po okresie i z usg wyliczył mi termin na 13 lutego.

O ciąży dowiedziałam się z testu 9 czerwca, cztery dni po swoim ślubie, a 10 czerwca pobiegłam do lekarza, żeby to potwierdzić, bo nie wierzyłam, że mogło się udać za pierwszym razem. (Zaczęliśmy się starać o dziecko miesiąc przed ślubem, bo stwierdziliśmy, że trochę to pewnie potrwa, tym bardziej, że dwudziestu lat już nie mamy.)
10 czerwca na usg zobaczyłam 2mm pęcherzyk, a 8 lipca już bardziej do człowieka podobną dzidźkę.
Mdłości już zaliczone, przez ostatnie tygodnie było jak na wiecznym kacu-gigancie. W czwartek wyczytałam gdzieś , że witamina b6 pomaga i wypiłam magnez z witaminą b6 wieczorem, a rano mdłości nie było. Może to tylko zbieg okoliczności, ale na wszelki wypadek codziennie wieczorem wypijam szklaneczkę ;)
Z ciążą na razie podobno wszystko jest ok, wyniki badań też mam ok i mam nadzieję, że tak zostanie do końca. Jakieś pół roku przygotowywałam się do niej w sensie zrobienia porządku ze złymi wynikami (m.in. tarczyca i poziom żelaza) i prowadzenia zdrowszego trybu życia (alkohol piłam ostatnio w sylwestra;))

No to takim trochę przydługim wstępem się przywitałam.

PS. Szczególnie się cieszę, że spotkałam tu Gosię, z którą na studiach dzieliłyśmy pokój :)

witam nowa lutówke :)

apropos rozstepów to ja tez mam po pierwszej ciazy bardzo duzo, na udach i brzuchu no i na piersiach równiez, oczywiscie smarowalam sie od poczatku ciazy róznymi specyfikami, oliwka równiez, ale tak jak piszecie, jesli ktos ma uwarunkowania genetyczne do rozstepów to bedzie je mial i tak... a ja przytyłam niewiele bo 11kg a Ala ważyła 4260 wiec brzuchol był ogromny... to taka moja opinia w tym temacie ;)
a ja jak ogr dziś jestem... kurcze tak mnie przed chwila napadlo na chlebek z czosnkiem i ogórkiem kiszonym no i musialam isc i sobie zrobic taka kanapke bo caly czas to za mna chodzilo i nic nie moglo zaspokoic mojego "gloda" dopiero jak to zjadlam to mam spokój... maz na nocce wiec odór oddechu go nie zabije...

dobrej nocki babeczki :)

maran, to mnie tak wzięło wczoraj na ziemniaki z kefirem:-p i chcąc nie chcąc trzeba było głodomorka w brzuszku nakarmić:-p

Hej dziewczynki. Trochę mnie nie było.. Z 10 dni?:zawstydzona/y: Nie nadrobię was chyba bo musiałabym tu spędzić ze 3 h a czasu brak. Powiedzcie mi proszę czy się działo coś ważnego przez ten czas? Jakieś rewelacje? Bo jak tak rzuciłam okiem to widzę że główny temat to dolegliwości i zachcianki i upały ;)

Kochane moje jako kosmetyczka wiem ze skore trzeba nawilzac;) Zarowno od zewnatrz jak i od srodka;) Znam profesjonalne kosmetyki na rozstepy ale chcialam zasiegnac waszej opinii na temat tych ogolnodostepnyh;)
Ja mam sklonnosci do rozstepow wiec jesli to mozliwe to chcialabym jakos je zredukowac do minimum;)

Ja dzis jade nad jeziorko bo znowu upal...

kasienkadg odnosnie kosmetykow na rostepy to oprocz tego ze sie znasz profesjonalne kosmetyki to wiedz ze nie wszystkie te profesjonalne mozna uzywac w ciazy, tak samo z kosmetykami do twarzy itp. Tez jestem kosmetyczka i do tego to juz moja 3 ciaza wiec wiem cos na ten temat.

Witam nowa lutowke :-)

Ja dzis specjalnie pojechalam ze szwagrem do pobliskiego sklepu po slodka bulke na sniadanie i nie ma :-( wiec na sniadanie zjadlam kinder bueno bo nic innego nie wcisne w siebie. No i jade dzis do miasta do banku to jak zdaze to wpadne na pierogi, bo za mna chodza do takiej sprawdzonej knajpki :-)

Aodnosnie witaminy b6 to bralam ja na wymioty jak mnie mezyly z synkiem do tego stopnia ze mdlalam i trafialam odwodniona do szpitala. Ale ja radzilabym brac w ostrych przypadkach, lub po konsultacji z lekarzem.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień Dobry;-) Ja dziś trochę zła jestem bo mi kilka rzeczy w domu nie chodzi min. woda w toalecie:angry: Poza tym bez większych zmian. Jadę zaraz na zakupy spożywcze.
Aniaprzemka, musieliśmy pożegnać 3 Aniołki(*)Lutowe:-( co tu przeżywałyśmy:-(

Do góry