bobomama24
Mama Izy i Martynki
allegro albo tablica
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas wieczorem jest kapiel o 19.30 oczywiscie poprzedzona marudzeniem zamin wszystko przygotuje po kapieli jest oliwkowanie,balsamowanie i ubieranie w pizamki klade ja do naszego lozna i ide zrobic mleko jak zrobie mleko biore ja na kolana wypija odbeknie chwile polezy i robi sie spiaca wtedy laduje w lozeczku z przytulanka i pielucha i zasypia kapiel ubieranie i mleko moze lacznie trwaja z 15-20 minutpierwszy raz dzisiaj wyszłam na zakupy dla siebie sama!!!!!!!!!!!!
Mąz został z Mają, w sumie i tak poszli na spacer a ja wypaliłam z koleżanką na zakupy. Kurcze jak to czasem dobrze człowiekowi robi. Kupiłam sobie torebkę, stanik, strój kapielowy i apaszkę. Jak wroce do pracy juz chyba nie bede miała czasu na takie zakupy.
Majunia lezy teraz o dziwo spokojnie na macie i sie chyba do snu układa. Puszczam jej non stop milusią muzyczkę ‪Twinkle Twinkle Little Star‬‏ - YouTube
Sama bym pospała, bo mała obudziła sie o 5.30 i do 10.30 zrobiła sobie 15minutową drzemkę. Ale non stop piszczała. Poszła z tatą na spacer i teraz juz była radosna i spokojna.
Wymyśliłam, że jakos od wrzesnia męża zaangazuje do usypiania Mai. Co teraz nie jest trudne bo dostaje butle, kłade sie z nia do lozka i ona sie pokreci i zasypia. Ale jeżeli teraz juz nie karmie piersia to tata jak najbardziej może to robic.
Mam pytanie, czy jak wieczorem karmicie dziecko to od razu po tym ono idzie spac czy czekacie jakąś godzinke? Bo czytałam, że nie dobrze jak dziecko idzie spać z pełnym brzuszkiem. Ale u nas od zawsze tak było.
OOO zasnęła na macie)))