reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

u nas nawet spokojnie, choć wcześniej pomarudził bo sam nie umiał zasnąć i trzeba było mu pomóc.teraz dopiero zasypia, zobaczymy czy uda mu się samemu.
co do kupek to u nas od paru dni są twarde "bobki" i to kilka razy dziennie, czasem herbatka na trawienie pomaga to rozluźnić.

reklama
to u nas tez maruda. Przyjechała teraz Mai kuzynka, 9 latka, ma rozbity namiot w ogrodzie i czasem tam ide z Mają. Bardzo jej sie w anmiocie podoba. A dzisiaj robilismy grilla a mała leżała na kocyku. Mimo, że Asia się z nią bawiła to ciagle tak miałczała. Ale jak ją przewijałam na dworze i leżała chwile bez pieluchy to sie zrobiła radosna, podejrzewam, że było jej bardzo goraco.

Maja od kilku dni kreci głowką na nie. Jak do niej cos mówie zaczyna sie cieszyc i krecic głową jakby mówiła nie nie nie. Dzisiaj tak zabawiala panie w sklepie. Gorzej jak zaczyna tak robic w trakcie jedzenia....

Jutro mam gosci z okazji imieninek, jak bedzie ładnie wypalimy na działke a jak nie to trzeba bedzie posiedziec w domu :(

U nas jak Maja była na piersi to kupki były codziennie, na poczatku jak dostawala inne smaczki to kupka raz na dwa, trzy dni. A od jakiegos czasu znowu codziennie. I roznokolorowa, zazwyczaj żółtawa albo wpadająca w zieleń.

Hahaha, to tak jak mój Maksio-upatrzył sobie dziadka i jak tylko go widzi to kręci główką. A jaką ma z tego radochę :-D my przy okazji również :-D
Ja w kwestii spania nie narzekam-dziś spał dwa razy po 2,5 godziny :szok: a teraz śpi od 20:30 :-)

Czesc dziewczyny
Mam ostatnio tyle rzeczy na glowie ze wieczorem padam na mordke. Lenka na szczescie w miare grzeczna chociaz spanie w dzien jest beeee i potrafi wytrzymac 4 godziny bez. W nocy tez sie czesciej budzi ale za to dosypiamy rano wiec jakos jeszcze daje rade. Poza tym jest kochanym malym szkrabem i kazdego dnia zaskakuje mnie tym co juz potrafi.

Ligotka to trzeba było do mnie wpaść w odwiedziny :-)
Ja się dzisiaj autem nigdzie nie ruszałam ze wzgledu na te utrudnienia na Alejach.
A my jutro wypad w Okolice Oświęcimia do teściów.

widzę że nie tylko moja nie chce spać w dzień :) widocznie dzieciaczki wchodzą w nowy etap, gdzie szkoda snu, jak tyle fascynujących rzeczy się dzieje :)
u nas z kupkami nie ma problemu, jest jedna, a czasem dwie dziennie

Witam niedzielnie
wczoraj przechwaliłam to dzisiaj mam. Szybko zrobił się marudny, nie mógł usnąć i pospał może z 20 minut, za niedługo będę miała mega marudę.

Z Kubusia się zrobil straszny pieszczoszek, wystarczy położyć się koło niego to od razu się odwraca i wtula i czeka na całuski. Dzisiaj rano leżał z nami to raz odwracał się do mnie, raz do P. i cały szczęśliwy był.

Witam, niestety teraz nie mam kompletnie czasu tu zaglądać. Jędrek przestawił sobie godziny spania, na dwie drzemiki tylko (w tym jedna na spacerze). W między czasie szaleje, a potem marudzi ze zmęczenia ;) Na szczęście ładnie mi zasypia wieczorem. Pozdrawiam serdecznie

witam
a my w domku siedzimy, bo pogoda jak zwykle w weekend nieudana:(

no i mamy dwa ząbki na dole:)wyszły bez problemu i bez większych marudzeń, ufff:D

reklama
Witamy sie!
Upalny dzien, ale lada moment lunie, wrocilismy od tesciow! Och i dowiedzialam sie ze moje dziecko, skoro skonczy lada moment pol roku to "musi juz siedziec" a najlpeszym przygotowaniem do tego jets obkladanie ja poduszkami! O zgrozo... Staram sie jakos ingorowac juz te teksty
clauditka Gratulujemy zabkow! I od razu dwa, brawa!
bobomamo pewnie ze pamietamy pozdrow ;)
Ewitko u nas to dosc spontaniczne bylo, nie planowalismy, ale tez niebylismy dlugo, przez to ze wszystko zamykali :(
Gosiu zazdroszcze Pieszczocha, moja wrecz przeciwnie krzywy sie na buziaki i przytulanki.

Milego wieczorku!

P.s. Zapomnialam wspomniec ze musze serdecznie podziekowac za kciuki! Bo odezwali sie z jednego miejsca, za tydzien mam zaczac tydzien probny i zobaczymy. Troszke sie stresuje bo bede robic cos czego dotychcas nie robilam, wiec musze sie przyuczyc, ale mam nadzieje ze po tygodniu zostane! Wiec prosze o wiecej kciukow!

Ach i ciekawe co u Ewusi, Rutkosi, Crazy mamy... jakos cisza ostatnio ;(

Ostatnia edycja:
Do góry