reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam Dziewczynki!

U nas tragedia... jakis skos albo zeby - juz sama nie wiem. Nie poznaje wlasnego dziecka, non-stop miączy, wszystko jest na nie... W dzien zeby go uspic to jest jakis wyczyn olimpijski... Wieczorem to samo a zazwyczaj zasypial w 3 sekundy....

Sylviena u nas tez czesciej kupka... i zazwyczaj zielona - podaje mu probiotyk i zobaczymy czy cos w kolorycie sie poprawi ;/

[edit] a i moj Terrorysta jutro konczy 6 miesiecy! Matko jak to zlecialo!

reklama
Witam Dziewczynki!

U nas tragedia... jakis skos albo zeby - juz sama nie wiem. Nie poznaje wlasnego dziecka, non-stop miączy, wszystko jest na nie... W dzien zeby go uspic to jest jakis wyczyn olimpijski... Wieczorem to samo a zazwyczaj zasypial w 3 sekundy....

Sylviena u nas tez czesciej kupka... i zazwyczaj zielona - podaje mu probiotyk i zobaczymy czy cos w kolorycie sie poprawi ;/

[edit] a i moj Terrorysta jutro konczy 6 miesiecy! Matko jak to zlecialo!

Witam,

Dawno tu nie zagladalam, gdyz u nas to samo- horror.
Nie wiem co w mala wstapilo, ktos mi podmienil chyba dziecko. Wciaz placz, a bardziej pisk, krzyk i to w dodatku w tych wysokich tonacjach. Raczej nic jej nie jest bo ustepuje po wzieciu jej na rece. Istna terorystka.

W nocy to juz w ogole nie ma mowy o wypoczynku. Samodzielnie spi moze z dwie godziny( ale najpierw to ja ja usypiam tyle samo czasu) a pozniej to jedynie spi na mnie przy cycuchu. Jeszcze troche a padne z przemeczenia zupelnie.
Pozatym mam dodatkowego stresa , za tydzie jedziemy autem do Polski. Jezeli jej nie przejdzie obecny stan to nie wyobrazam sobie podrozy -czeka nas prawie 2000 km.
Najwazniejsze to myknac przez Anglie, zeby zdazyc na prom, a pozniej i tak mamy planach zatrzymac sie na nocleg, najwyzej zatrzymamy sie czesciej.

Mam prosbe czy ktoras z Was byla w Tropical Islands pod Berlinem. Myslalam jezeli i tak przejezdzamy obok , to moze warto bylo sie tam zatrzymac i zrelaksowac sie.
TYlko nie wiem czy klimat panujacy w srodku bedzie pasowal malej ?
( bo o starsza sie nie boje bedzie na pewno zachwycona) czy jest tam w srodku bardzo glosno, czy znajde jakis zakatek aby mala mogla sie zdrzemnac w wozku czy tez na lezaku.

Ps. Sylviena u nas czestotliwosc kup przewyzsza okres noworodkowy. W ciagu dnia sa dwie-trzy porzadnej wielkosci oraz miniumum trzy razy takie male kleksy.Jezeli jest tylko zabrudzona pielucha wlacza sie z automatu syrena. Amelka nie akceptuje zadnego 'dodatku' w pielusce

Ostatnia edycja:
angelka, witaj w klubie mam "podmienionych dzieciaków" ;-)
u nas też żeby się uśpić, to tragedia, dobrze że w nocy ładnie śpi, wieczorem wczoraj też koncerty były
sylvanas, nie za wcześnie na nocnik???

A my mamy masakryczny dzien za soba... mielismy wybrac sie na wycieczke nie wiedzielismy gdzie, padlo na krakow. Zaraz po wjezdzie do centrum zauwazylismy ze jest tam dzis tour de pologne! I musielismy sie stamtad zwijac. Zreszta mala wyla w wozku, dopoki nie padla ze zmeczenia! Dobrze ze juz w domku,a moje dziecko w swoim zywiole.
Nasze kupki sa takie zbite, roznych kolorow i robi je kilka razy dziennie...

Lena przechodzi samą siebie w spaniu, dzisiaj 2 drzemki po 20 minut, teraz marudna bo zmęczona....oooo, właśnie padła na macie hehe, a miałam ja kąpac za 15 minut, no nic, przesuniemy kąpanie :)

To jakaś epidemia chyba. Nasza dziś dwa razy po 30 minut (w porywach). A przed i po kąpieli straszliwy płacz aż odleciała przy cycku.

To u nas dla odmiany dziś było ok. I byliśmy na działeczce dzisiaj, ja przeszłam z młodym chyba z 6 km pieszo jak nie więcej nawet.

reklama
to u nas tez maruda. Przyjechała teraz Mai kuzynka, 9 latka, ma rozbity namiot w ogrodzie i czasem tam ide z Mają. Bardzo jej sie w anmiocie podoba. A dzisiaj robilismy grilla a mała leżała na kocyku. Mimo, że Asia się z nią bawiła to ciagle tak miałczała. Ale jak ją przewijałam na dworze i leżała chwile bez pieluchy to sie zrobiła radosna, podejrzewam, że było jej bardzo goraco.

Maja od kilku dni kreci głowką na nie. Jak do niej cos mówie zaczyna sie cieszyc i krecic głową jakby mówiła nie nie nie. Dzisiaj tak zabawiala panie w sklepie. Gorzej jak zaczyna tak robic w trakcie jedzenia....

Jutro mam gosci z okazji imieninek, jak bedzie ładnie wypalimy na działke a jak nie to trzeba bedzie posiedziec w domu :(

U nas jak Maja była na piersi to kupki były codziennie, na poczatku jak dostawala inne smaczki to kupka raz na dwa, trzy dni. A od jakiegos czasu znowu codziennie. I roznokolorowa, zazwyczaj żółtawa albo wpadająca w zieleń.

Do góry