reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
dzisiejszy dzień to masakra, płacze, miączki i wycia, drzemki na siłę, ale i po śnie jakaś płaczliwa była, zębów jeszcze nie widać, ale może te dziasła tak bolą... nie wiem już sama... smaruję, masuję i nic
a w ogóle to moja pannica dzisiaj upodobała sobie plucie przy obiedzie, zbierała jedzonko z łyżki, robiła prffffffffffffff na siebie, mnie i pokój, ale miała zabawę hehehe, gorzej ze mną, bo musiałam potem wszystko sprzątać :)))

hehhe to u nas jest podobnie ale mala nie pluje jedzeniem lecz sama slina hehe zbiera zbiera i nagle jest pfffff i to zazwyczaj jak juz jej sie nudzi fajnie sie przy tym nadyma heheh :-)

u nas podobnie:))

A dzien chyba dzisiaj jakiś do bani jest. U nas sie zbiera na burze, ponoć jutro ma padać. I pewnie dlatego taka wielka maruda dzisiaj byla. Juz od 4.30. Cały dzien taka jakaś.

bobomama fajny masz suwaczek:)

U nas brr i wypluwanie zaczęło się przy próbach podawania marchewki i jabłka, a mlaskanie duzo wczesniej, jak zaczęła nas przedrzeźniać/naśladować podczas obiadu. Chciałam to nawet wykorzystać, ale szybko zaczęła zaciskać buzię i robić swoje brrr :-(
Jeszcze jedno ostatnio zaobserwowałam - mała ładnie trzyma zabawkę miedzy kciukiem a palcem wskazującym.

Hej,
u nas Kajtosz zasuwa już ładnie czołgając się po całym mieszkaniu. Stał się nadwyraz aktywny. Musieliśmy mu na razie zabrać tą zabawkę Muzyczny Ogrudek z Little Tikes bo podnosił go do góry nóżkami i przesuwał i potrafił postawić na siebie a wczoraj po prostu upuścił go sobie na twarz i teraz mamy malucha z limem.

Kolejnym wspaniałym krokiem jest to że dziś zrobił pierwszą kupkę na nocnik !!! :) Kupiliśmy mu żabkę z FP (link na Wszystko dla naszych dzieci) i dziś jak zobaczyłam że zaczyna się napinać to posadziłam go na nocnik lekko podtrzymując pod paszki i udało się :)

Jezuniu, jaka parówa dziś. Rano, ok. 9, wyskoczyłam z Młodym na zakupo-spacer i jak wracałam to spodnie się do mnie przykleiły :/

No i chyba i u nas zaczął się okres ząbkowania - Olek je dużo mniej, budzi się z płaczem i wszystkim co popadnie szoruje po dziąsłach, a jak mu smaruje dziąsełka żelem i masuje to leży nieruchomo..biedulek mój, a pomyśleć, że to dopiero początek przygody z zębami...

Mam pytanie do dziewczyn, których dzieciaczki zjadają już regularnie obiadki - czy Wasze bobasy też teraz dużo częściej robią kupę? u nas to ostatnio jakieś rekordy idą, Olek jako noworodek robił mniej kup niż teraz ;D

Dobra zmykam do mojego przyjaciela mopa, bo już na mnie czeka ;)

Miłego dnia mamuśki :]

reklama
Sylviena u nas jest jedna kupa dziennie (rano) taka bardziej zbita - ludzka. ;p a mały je:
rano (5-6) mleczko z piersi
10-11 pół słoiczka owoców + 2 chrupki lub biszkopty
14-15 słoiczek obiadku lub zupka + 2 łyżeczki kaszki
17 pół słoiczka owoców + 2 chrupki lub biszkopty
19 mleczko z piersi
no i wiadomo w nocy jeszcze ze 2 karmienia
w między czasie oczywiście jeszcze wypija mi jakieś 300 ml wody lub jak jest upał to cherbatki

Do góry