reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Hej!
Co do dzieci, to my na dwójce kończymy.
A mój Igor w momencie kiedy zaplanowałam odstawianie od piersi, jakby czując, przestał lubić butelkę. Wykręca się i płacze a jak podsunę mu cyca-szczęśliwy. I nie wiem co teraz bo za miesiąc wracam do pracy. Zmiana butelek tez nic nie dała. Muszę go chyba po prostu pomęczyć tą butlą może zje jak bardziej zgłodnieje.
U nas pogoda dziś lepsza, więc może uda nam się wreszcie pospacerować.
Miłego dnia

reklama
Suseł witaj w klubie, my to samo mamy z karmieniem ;( nawet zastanawiam sie czy calkiem malej nie odstawic bo przy piersi ciagle jest placz :(
tab mam mniej niz sie czuje, bo samopoczucie mam na conajmniej na 10 lat do przodu ;/

Dostałam dziś paczkę ze streetcom z pieluchami Pampers Premium Care (te białe) do testowania. Używała ich któraś z Was? Jak Wam pasowały?

Dostałam dziś paczkę ze streetcom z pieluchami Pampers Premium Care (te białe) do testowania. Używała ich któraś z Was? Jak Wam pasowały?

No więc właśnie miałam o nich pisać. Ostatnio jak kończyły nam się pieluchy to w promocji były te duże pudla pampersów i kupiliśmy już czwórki bo uznaliśmy że trójek całych nie wykorzysta.
Jak przyjechaliśmy do domu okazało się że są za duże więc pojechałam do sklepu i kupiłam najtańsze trójki z firmy Pampers jakie były - wlaśnie te PremiumCare
Teraz męczymy się z nimi strasznie - jak dla mnie są beznadziejne!! mają taką siateczkę która przykleja się dziecku do pupy, poza tym strasznie śmierdzą. Wystarczy że dziecko raz się zesika i już czuć w drugim pokoju że coś w pampersie jest. Na początku myśleliśmy że to kupa, ale okazywało się że po prostu zrobił siku. Masakra są. Te Pampersy Activ dużo lepsze bo jednak Kajtek mógł sikać w nie z 3 godziny, a te ja zmieniam co godzine dosłownie bo nie moge wytrzymać. Ehz... tak to jest jak człowiek chce zaoszczędzić.

No więc właśnie miałam o nich pisać. Ostatnio jak kończyły nam się pieluchy to w promocji były te duże pudla pampersów i kupiliśmy już czwórki bo uznaliśmy że trójek całych nie wykorzysta.
Jak przyjechaliśmy do domu okazało się że są za duże więc pojechałam do sklepu i kupiłam najtańsze trójki z firmy Pampers jakie były - wlaśnie te PremiumCare
Teraz męczymy się z nimi strasznie - jak dla mnie są beznadziejne!! mają taką siateczkę która przykleja się dziecku do pupy, poza tym strasznie śmierdzą. Wystarczy że dziecko raz się zesika i już czuć w drugim pokoju że coś w pampersie jest. Na początku myśleliśmy że to kupa, ale okazywało się że po prostu zrobił siku. Masakra są. Te Pampersy Activ dużo lepsze bo jednak Kajtek mógł sikać w nie z 3 godziny, a te ja zmieniam co godzine dosłownie bo nie moge wytrzymać. Ehz... tak to jest jak człowiek chce zaoszczędzić.

Ale piszesz o Premium Care (białe), czy Sleep&Play (pomarańczowe)?

[edit] bo u mnie w sklepach te białe zawsze były najdroższe

Nam też te pampersy nie podeszły. Jedno siknięcie i już całkiem mokre. My teraz Hagisy mamy i jestem zadowolona i Activy tez są ok.

PS. Tak, chodzi o białe premium care :)

czesc dziewczyny
Wykoncze sie z tym deszczem. U nas lej juz 5 dzien, dobrze ze wczoraj do poludnia Lenka byla chwile na zewnatrz to sie dotlenila bo dzis nie ma mowy o wyjsciu.

Bylam wczoraj u dentysty i okazalo sie ze po ciazy i karmieniu posypaly mi sie zeby. Teraz bede tam stalym bywalcem:-(

Poza tym dopada mnie chandra. Wczoraj przefarbowalam wlosy ale nie pomoglo wiec teraz planuje strzyzenie. Nie moge sie nawet pocieszyc czekolada bo postanowilam odstawic slodycze ale jak dalej bedzie tak lalo to chyba sie skusze bo skapcieje do konca.

U nas noce roznie. Dwa dni temu Lenka spala od 20 do 7 rano bez zadnej przerwy a juz wczoraj byly dwie pobudki. Dalej nie wiem od czego to zalezy.

tab no mówie o tych białych ( wtedy na jakąś też promocje trafiłam) masakryczne są. a jeszcze zostało nam chyba ze 40 - ale to przy tym tempie to 3-4 dni i nie będzie.

reklama
Witam się wtorkowo. Zamówiłam chustę tkaną Nati, dziś przyszła, jest super :)
Pieluszki to ja kupuję w Rossmanie - Babydream, obecnie 4+ i jestem Mega zadowolona - całą noc nie przemakają (tak od 19tej do 6.30) w niej śpi. Ciężka bardzo, ale nie wylatuje nic. Wolę wprawdzie DADA z Biedronki, ale niestety mam ją nie po drodze.

Czyli nikt się jakoś specjalnie zaraz o dziecko nie stara ;) Ja pewnie tez nie, bo jak już to za ok. 1,5 roku - jeśli w ogóle.
A 10go wyjeżdżam z domu na 6 tyg, bo mam remont generalny mieszkania. Długo to potrwa, ale będzie ładnie wreszcie. Mimo ze wciąż ciasno. Ale nie mamy kasy na większe mieszkanie, Warszawa jest ch.... droga.
Ale na BB będę zaglądać pewnie, bo Internet będę mieć.
U nas nocki znów ciut gorzej. Ale pewnie skok rozwojowy albo ząbki albo coś znów zjadłam...
A jutro szczepienie - jak Dorisł - jeśli dobrze pamiętam. Ciekawa jestem ile moja kruszynka waży. Pewnie z 8 kilo.:szok:
Miłego dnia!

Do góry