reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
czy jest jakis czas do kiedy mozna składac wniosek o skrócenie czasu pracy (tzn tej godz) na karmienie dziecka?
moze któras ma wzór jak to napisac? bo jeszcze nie szperałam w neci

A to nie lekarz wystawia zaświadczenie?

Anulka filmik zabawny

Ostatnia edycja:
Nagrałam filmik jak Adaś ubiera Marysię - można się pośmiać :)
Zabawne scenki | Zapiski nie-codzienne

Mała śpi od 18tej i nie wiem co teraz, budzić nie ma sensu pewnie. Może to już na noc? Tyle że jej kąpałam nawet jeszcze...

Ale świetny filmik :)) Dobrze, że to lato bo Marysia by zdążyła zmarznąć:) A Adaś jest ślicznym chłopcem.

Jak patrzyłam na Marysię to jakbym Maje widziała, tak samo fika i kręci się na boczek. Fajnie zobaczyć innego bobasa i dostrzec te same zachowania.

Maja ugryzła mnie dzisiaj w sutek, DWA RAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taka była zła i chyba ją bolą dziąsełka bo co wkładała rączkę czy cokolwiek do buźki to płakała. Posmarowałam jej żelem ale nie wiem ile poszło w dziąsła bo jak jej wkładałam palec do buzi to ona wyciągała język i zdązyła mi ten żel zlizac, a tak cmokała, kurcze. Jak wyszłam z pokoju to jeszcze słyszałam mlaskanie.
Nastepnym razem spróbuje może patyczkiem, może nie bedzie zlizywac.

A musze sie pochwalic, że w sobote planuje pierwsze wieczorne wyjscie z domu gdzieś do ogródka albo pubu. Mama powiedziała, że zostanie z Mają. Ja ją nakarmie i licze, że ładnie pójdzie spac. Pójdziemy koło 21 a koło północy planuje powrót, żeby nie nadużywać dobroci mamy:) Ciesze się na to wyjscie.
Kurcze jak bylismy sami to siedzielismy w domu w niejedną sobote i sie nie chcialo wyjsc a teraz brakuje mi troche takiego luzu.

A to nie lekarz wystawia zaświadczenie?

Anulka filmik zabawny

no własnie nie wiem. Ide jutro do pracy ustalic szczegóły co do mojego powrotu bo zaraz po macierzynskim (18.07) wracam na tydzien a potem ide jeszcze na miesiac urlopu. Sezon urlopowy i bedzie mało ludzi i niezły meksyk wiec mnie poproszono czy bym nie przyszła. A ja chce ten czas wykorzystac zeby przypomniec sobie wszystklo i późńiej w sierpniu spokojniej wracac do pracy.

Doriss no ja zazdroszczę wyjścia. A tak mi się wydaje że to lekarz wystawia zaświadczenie.

Chyba nie pisałam, ale u nas zęby idą. Kuba caly dzien marudny był, płakał dużo i po porstu masakra. Posmarowałam w końcu mu dziąsełka dentinoxem i po chwili usnął. Wieczorem włożyłam mu viburcol, ale po 10 minutach zrobił kupkę :baffled::eek:

No się pochwalę że Kuba już prawie sam przewraca się na brzuszek, leży tak na połboczku pół brzuszku, jeszcze nie wie co z rączką zrobić. Jutro chyba potrenujemy.

A w wanience jak P. go trzyma to odpycha się strasznie nogami aż podskakuje.

znalazłam takie coś, ale to z 2004 r jest chociaz może nadal aktualne podanie o godzinę wolnego w pracy dla karmiacych - Forum dziecko-info.rodzice.pl

Gosia a smarujesz mu dziąsełka palcem? Chyba juz powoli wszystkie maluchy dopada wyżynanie się ząbków.
Ostatnio mi kuzynka powiedziała, kiedy mówiłam, że chyba idzie na zęby bo Maja marudzi - "witaj wśród mam które wszystko zwalają na zęby" hehe cos w tym jest.

A Maja z kolei jak się kąpie to nożkami robi nożyce i podoba jej się jak pluska.

CHodziłam z nią dzisiaj po ogródku i jak stanęłyśmy koło krzaków to od razy dwie rece wyciagała i skubała listki, tak samo na kwiatki i iglaki. Musze jej zdjecie zrobić. Taka moja mała Maja w ogrodzie:)

Doriss nie slyszalam o tym zeby trzebabylo skladac podanie, ale zaswiadczenie od lekarza na pewno jest potrzebne, bo moja pediatra mowila ze mi takie da, odnosnie wyjscia to bardzo dobrze! My kiedys tak spontanicznie wyszlismy do kina, z mala zostala moja siostra ;) oczywiscie ta juz smacznie spala, ale mysle zeby trzeba by ja zostawic z tesciowa kiedys, w koncu za dwa miesiace ma z nia zostawac codziennie ;)
Gosiu brawko dla Kuby! Paulinka pol dnia lezala na boku jak zalapala co trzeba zrobic dalej, ale jak juz zlapala tak nie robi nic innego, dzis przewrocila mate edukacyjna bo wyciaglam jej liczac ze sie troche zabawi, a ona myk na brzuszek miedzy nogami palaki i wszystko lezalo na niej, smiesznie to wygladalo, a ona tez sie smiala ;)

reklama
Nie wiem czy trzeba składać podanie, ale zgodnie z prawem powinno wystarczyć Twoje oświadczenie, że karmisz. Jednak to samo prawo nie zabrania pracodawcy żądać zaświadczenia od lekarza i większość pracodawców tego wymaga, więc to już kwestia Twojego dogadania z pracodawcą. U mnie w pracy dziewczyny przynosiły takie zaświadczenie co bodajże 3 miesiące, ale czy jakieś podanie składały to nie wiem.

Do góry