reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Też dostałam paczkę ze street comu premium care 4. Ja miałąm kiedyś chyba na próbę z 2 sztuki dwójek. Na małego niemowlaka były super przy tych rzadkich kupkach, nie wiem jak teraz się sprawdzą.
Ale w sumie każdemu pasuje co innego. Niekórzy chwalą Dada (my ich używamy i jesteśmy zadowoleni) a niektórzy krytykują. Mi na przykład nie odpowiadają huggiesy w ogóle.

Ostatnia edycja:
reklama
Polis, już jakiś czas temu umówiłam się na kontrolę do dentysty. Idę 14 lipca i też coś czuję, że będzie walka. Pod koniec ciąży było ok, ale teraz przy karmieniu i 4 miesiącach restrykcyjnej diety, to strach się bać.

My używaliśmy premium care w okresie noworodkowym. Bardzo mi odpowiadały, a że w realu była wtedy fajna promocja, to było ok cenowo. Nie wiem jak dalsza rozmiarówka się sprawdza, bo u nas teraz rządzi lidl ;-)

A ja wychodzę z Małą ostatnio nawet jak chmury straszą deszczem. Czort wie, jak długo ta nędza za oknem potrwa, więc uzbrojona w folię wychodzę (żeby było śmiesznie, to dla siebie na deszcz nic nie biorę).

super- własnie dowiedzialam sie ze dziecko kolezanki z ktorą ostatnio spacerkowałysmy ma ospę:szok: - oby to Vikowe marudzenie i wysypka nie byly jej pierwszymi zwiastunami:-(

własnie wróciłysmy ze spacerku - świeciło słońce , padał deszcz- wózek i troche mnie zmoknięte - bo uchroniłam się ciupke pod wózkową parasolka słoneczną - musiałam zabawnie wyglądać ;-)

w temacie pampersów- ja je mialam na pocztku i tez nie odpowiadaly mi - u nas one tez są najdrozsze- no chyba ze w promocji;-)

Ostatnia edycja:
-A jutro szczepienie - jak Dorisł - jeśli dobrze pamiętam. !

Dobrze pamietasz ale Mai sie dzisiaj upiekło :) Pojechalismy do przychodni a tam dzisiaj punkt szczepień zamknięty. A na dzisiaj mielismy termin, dobrze, że nie musze daleko jeździć. Jedziemy jutro znowu.

rachell dzisiaj byłam w lidlu i widziałam, że mają pieluchy w promocji, ja ich nie kupuje, jakoś już przypasowały nam Dada. Wkurza mnie tylko, że obrazki są na kazdej pieluszce takie same :)) Nudzi mi się już ten lew.

tab ja używałam jedynek tych premium care i byłam zadowolona. Pameprs chyba wogóle ma jakies takie zapachowe te pieluszki bo ostatnio miałam niebieskie jakies i też miały intensywny zapach. A nam się te jedynki sparwdzały, chociaż może co rozmiar to inaczej ? :)

polis ja też nie wiem od czego to zależy, że dziecko śpi raz dłuzej raz króce i czy się budzi w nocy. Ale my też zawsze tak samo nie śpimy. Maja wczoraj sie obudziła i nie spała od 4-6, a dzisiaj przebudziła o 2.30 najdła i od razu poszła spać, obudziła się dopiero o 7. Tez mielismy dwa tyg, że spała od 20-7 a teraz juz dluzszy czas miewa jakies pobudki i kazda noc jest inna. Juz jej zamieniłam śpiworek na kocyk ale to chyba nie ma związku.

Co do kolejnego dziecka, hmm ja bym chciala zajść w ciąze jak Maja będzie miała 2 latka. Ale chcieć nie zawsze znaczy móc a poza tym wszystko trochę zależy od pracy. Same wiecie jak to czasem jest, niby ci się nalezy, jesteś chroniona ale potem jakoś brakuje dla ciebie miejsca. Jedno po drugim też by było fajnie miec ale fizycznie chyba bym nie dała rady.

vikiigus oby to nie ospa. Ja juz kiedys pisałam, że też było ryzyko zakażenia u nas ale nas ominęło całe szczęscie. Trzymam kciuki żeby to nie OSPA!!

A ja bylam u dentysty i zabki mam zdrowe.
Na wypadanie wlosow znow biore zelazo, bo obnizylo mi sie troche.

O nastepna dzidzie bedziemy sie starac w przyszlym roku i to chyba na poczatku :-) mi daniel nie dal w kosc, nie mialam z nim zadnych problemow, moze to dlatego.
Teraz przydalaby sie coreczka :-) Rodzic bede w prywatnym szpitalu, wiec bede spokonjniesza.

Troche to przykre, ze wiele kobiet chcialoby miec wiecej dzieci a nie moga sie zdecydowac ze wzgledu na finanse. My naszczescie nie mamy tego problemu. Chris chcialby miec 4 dzieci, ale ja jestem juz tez po magicznej 30:-) choc czuje sie i wygladam mlodo. Wiekszosc ludzi nie daje mi wiecej niz 25lat. Przez 2 tyg mielismy nianie i ona myslala, ze mam 22 lata :-D:-D a niania mlodsza ode mnie

A mnie te pieluchy nie pasowaly - prawie cala paczke 2 mam w szafie, strasznie przeciekaly a kupa wychodzila gora :/

Moja mala ma wokol oczu, pod i na powiekach biale malenkie kropeczki, i teraz wykluczam czy to uczulenie na prosze i plyn - zmienilam na zwykly, czy na mleko modyfikowane, w sumie dostawala go czasem juz wczesniej, ale teraz je stale, czy na cos co moglam zjesc ja, w sumie truskawek nie jadam, czasem pomidorka skubne lub czekolade. Co myslicie?

czy jest jakis czas do kiedy mozna składac wniosek o skrócenie czasu pracy (tzn tej godz) na karmienie dziecka?
moze któras ma wzór jak to napisac? bo jeszcze nie szperałam w neci

reklama
A mnie te pieluchy nie pasowaly - prawie cala paczke 2 mam w szafie, strasznie przeciekaly a kupa wychodzila gora :/

Moja mala ma wokol oczu, pod i na powiekach biale malenkie kropeczki, i teraz wykluczam czy to uczulenie na prosze i plyn - zmienilam na zwykly, czy na mleko modyfikowane, w sumie dostawala go czasem juz wczesniej, ale teraz je stale, czy na cos co moglam zjesc ja, w sumie truskawek nie jadam, czasem pomidorka skubne lub czekolade. Co myslicie?

ligotka może to kaszaki niemowlęce?

Do góry