reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Jak tu tak gadamy sobie o jedzonkach to ja również wtrącę swoje trzy grosze; jutro jemy sobie gulasz z młodymi ziemniaczkami, koperkiem i kefirkiem...mniammm już bym zjadła
No to ja idę do lodówki coś przekąsić, wykąpać się a potem spaciu
Dobrej, spokojnej nocki Wam życzę i do juterka

reklama
Witam po dwutygodniowej przerwie. My już w domku po wakacjach. Chyba nie nadrobię tych 14 dni bo to 45 stron!!!
Samolot przeżyłam, nadal jestem w ciąży i mam mdłości!! Mam nadzieję, że dzidziuś żyje i jest zdrowy. A wakacje były super, choć upał wielki (temp średnio 35st) ale morze cieplutkie i czyściutkie, synek się wyszalał, ja odpoczęłam, żyć nie umierać!
Witam wszystkie nowe lutóweczki, bo pewnie takie się pojawiły.
Łał figa naprawdę bliźniaki?? Super!!!

Ewitka, witaj po urlopie:-) Super, że wypoczęliście, odpoczynek ważny na początku ciąży:-) Ja urlop dopiero we wrześniu.

A ja witam z rana jakos nie moge zasnac maz na 6 do pracy a ja nie spie od tej godz. :-( gram i si enudze, bo jakos nie moge wstac z lozka ale spac mi sie nie chce.

Ewitka ciesze sie ze urlop udany

Wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale wow, aż 3 moderatorki w jednym wątku oczekujących! No niestety już nie 3, ale i tak niesamowite :)
A jeszcze dziś, na krótko, jutro i we wtorek do pracy i 6 tygodni urlopu! Ale się cieszę :)
Mam nadzieję, że moja fasolka nadal ma się dobrze. Muszę przyśpieszyć wizytę u gina i USG, bo 28go albo 29go wyjeżdżam do mamy z synkiem. A on właśnie wtedy chciał mnie widzieć. Tak ze 3 dni wcześniej byłoby dobrze.
Czy u was też takie upały? Jest 42 stopnie w słońcu... Aż nie chce się wychodzić... Już 47 stopni... szok

Ostatnia edycja:
jezeli chodzi ci anulka o grupe prywatna zalozona zostala na wasza prosbe. a ze wzgledu ze bylam w szpitalu przekazalam ja p. cinkowej bo zagladala codziennie. no ale niestety bedzie zagladac rzadko (a pozniej ktos ma pretensje o brak dolaczenia) wiec wrocila do mnie. i moderator jest tylko jeden, chociaz fajnym rozwiazaniem byloby dwoch jednoczesnie w razie naglej dluzszej nieobecnosci jednego.

Hej dziewczynki u mnie 8 rano a za oknem juz 30 stopni:szok:
Przyszlam dzis do pracy i patrze a mi szef pacan pozmienial godziny to znaczy pozabieralmi zmiany i zabral sie na wakacje. A jeszcze w poniedzialek mowil ze mi wszystko pooddaje i zebym sie nie martwila bo on chce zeby dla mnie to byl bezstresowy czas i zebym przychodzila do pracy zadowolona:wściekła/y:normalnie chyba mnie trafi na miejscu:wściekła/y:

Czesc... :-)
Widzialam ze pisalyscie o salatce Gyros...mniammmm mam jeszcze zapas na 2 dni....:zawstydzona/y: jezeli chodzi o przepis to mam kilka opcji ale z mezem najbardziej lubimy przepis mojej bratowej...
2 podwojne piesi z kuczaka (pokroic w kostke)
1-1,5 przyprawy Gyros... najlepsza ale rowniez najdrozsza Kamis...
2 cebule (pokrojone w piorka)
ketchup najlepiej Pudliszki
4 ogorki kiszone (pokrojone w kostke)
puszka kukurydzy
Sos Czosnkowy Winiary ( w słoiku).. oryginalnie jest majonez ale moja bratowa nie je i szczerze ja tez wole z sosem... nie jest takie mdle :-)
puszka groszku
pol kapusty kanińskiej
Pokojonego kurczaka pokopic oliwa, wsypac przyprawe Gyros(wedle uznania, ja daje 1 cala paczka) i zostawic w lodowce na chwilke. Przesmazyc na patelni, reszte ulozyc warstwowo..... Polecam przepyszna !!!!

reklama
Hej dziewczynki u mnie 8 rano a za oknem juz 30 stopni:szok:
Przyszlam dzis do pracy i patrze a mi szef pacan pozmienial godziny to znaczy pozabieralmi zmiany i zabral sie na wakacje. A jeszcze w poniedzialek mowil ze mi wszystko pooddaje i zebym sie nie martwila bo on chce zeby dla mnie to byl bezstresowy czas i zebym przychodzila do pracy zadowolona:wściekła/y:normalnie chyba mnie trafi na miejscu:wściekła/y:

Pajac. Tacy ludzie mnie denerwuja najbardziej. Mowia jedno, robia drugie.

A ja mam w końcu mdłości i sie z nich bardzo, BARDZO ciesze.
Zaraz napiszecie, ze jeszcze bede zalowac, ale dla mnie to dobry znak.
A najsmieszniejsze w tym jest to, ze sprawdzilam w dzienniku z poprzedniej ciazy kiedy zaczely mi sie mdlosci i wychodzi na to, ze w tym samym dniu ciazy :)

Do góry