reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Swietne rzeczy naprawde:-) ja do szczuplych nie naleze takze jezeli chodzi o bluzki to mam sporo luznych tunik, z poprzedniej ciazy zostaly mi dzinsowe sukienko-ogodniczki, musze sie tylko zaopatrzyc w jakies pozadne spodnie najlepiej tez dzinsowe... dzisiaj jade na 3 Stawy, porozgladam sie po pasazu, moze cos znajde np. w H&M

reklama
Dzieki dziewczyny,
szczerze mowiac to mi najbardziej na spodniach zalezalo bo nie mieszcze sie w swoje teraz, a ze bluzki przy okazji to super. Tym bardziej,ze bedziemy ciezarowkami w zime, wiec bedzie ok z jeansami. Najlepsze,ze one wszystkie sa z drogich sklepow, wiec jakosciowo bedzie ok i pozniej na pewno bede mogla sprzedac :)
Ja mam duzo luznych, dluzszych, ze wzgledu na duzy tylek:zawstydzona/y: No i zawsze lubie miec wlasnie jakies jeansy proste plus tunika, albo sukienka i legginsy.
Ja szczegolnie szczupla nie jestem, nosze 38-40. A raczej na dole 38-40, bo na gorze to i 36 spoko lezy. Jak to sie mowi- figura gruszki.

Ja na razie nie myślę o kupowaniu ubrań tym bardziej na zimę, gdyż nie wiem ja będę wtedy wyglądać...z bliźniakami chyba nie najszczuplej hehe
Co do lata to wchodzę jeszcze w swoje sukienki i jest ok a że pogoda póki co dopisuje niepotrzebne mi są długie spodnie. Pożyjemy zobaczymy.
Miłego dzionka życzę wszystkim mamuśkom a tym bardziej fasolinkom

Witam wszystkie dziewczyny w ten piekny dzionek!
u nas ok mały wlasnie spi, a ja tez odpoczywam ale na bb :)
Elzbietka- trzymaj się!!! jeszcze Twój aniołek do Ciebie wróci!!
Ewusia- trzymamy kciuki za fasolinke!!!bedzie dobrze, wypoczywaj dużo!!

dziewczyny co do paniki no to może było napisane na wyrost, więc jesli kogoś urazilam to przepraszam, bardziej chciałam Was uspokoić bo musi byc dobrze!i w to trzeba wierzyć.

co do ubran, ja mam duzo z poprzedniej ciązy, tylko wczesniej mialam maly brzusio a jak teraz bedzie to niewiem, no i okres ciązy a raczej widocznego brzusia przypadal mi na wiosne-lato. Ciekawe jak bedzię zimą :) ja w pierwszej ciazy za duzo ubran kupilam na poczatku, potem zalowalam bo zaraz się w nie nie miescilam,

Witajcie,
Harsharani zakupy udane, za 12 funtów tyle rzeczy to naprawdę nie wiele.

Ja sobie dziś kupię coś z tej mojej listy wczorajszej.

A na zimę to będę myślała potem, bo naprawdę trudno stwierdzić jaka będę "wielka":blink:

figa ja nie biore nic. Ogolnie to kichanie idzie przezyc - najgorsza byla tylko ta noc z zatkanym nosem.

Kurcze ja jeszcze nie mysle o kupowaniu ciuchow ciazowych...Zaczne myslec jak przestane sie miescic w swoje;)

A mdlosci dopadly mnie dzis nie z rana, a wlasnie teraz wiec leze i chyba sie dzemne...

figa ja nie biore nic. Ogolnie to kichanie idzie przezyc - najgorsza byla tylko ta noc z zatkanym nosem.

Kurcze ja jeszcze nie mysle o kupowaniu ciuchow ciazowych...Zaczne myslec jak przestane sie miescic w swoje;)

A mdlosci dopadly mnie dzis nie z rana, a wlasnie teraz wiec leze i chyba sie dzemne...

No ja tez nie kupuje bo ogolnie nie chodze do pracy tylko w domku to dresy, krotkie spodenki i spodnice, a na wyjscia to mam leginsy i tuniki, no a jeszcze mieszcze sie w swoje spodnie, bo sa biodrowkami no i na razie procz cyckow i brzucha nie przytylam.
A na zime to mam z poprzedniej ciazy co prawda byl to dopiero 7 miesiac ale spodnie ciazowe i swetry mam takie ze mi sie brzuszek z 9 tez zmiesci.

Akunia mi ból promieniował wzdłuż nogi i mi pomagało. A na ból pleców czy tyłka najlepszy jest masaż:-)
Jejku po śniadaniu tak mi niedobrze... chyba jajecznica mi zaszkodziła:zawstydzona/y:

no ja nie moge masazy bo sa niewskazane w ciazy zagrozonej (przynajmniej wiem to z fizjo)
Zreszta mnie nie bola plecy tylko od biodra do 2/3 uda.
hmh... ja nie mam czegos takiego ze mi cos zaszkodzilo. nie wiem co to wieksze mdlosci. takie lekkie to nawet nie zauwazam czesciej zgaga.

Harsharani bogacz to rodzaj hmmm... gulaszu... robi sie go z miesa wołowego, dodaje ziemniaczki, papryke, ja dodaje rowniez lane kluski, ogorek kiszony, kminek :-p pychaaaaaa..........!!!!!!

No wlasnie o to mi chodzilo tylko bez kminku bo tej przyprawy nie nawidze. A ja dla odmiany dodalam jeszcze fasolke szparagowa buraczkow mlodych troche kalafiorka i kapustki pekinskiej. jak to powiedzialam mezowi jest to zupa z wszystkiego

Ale jestem teraz glodna. Chyba cos dobrego dzisiaj zrobie, ale musze zadecydowac, zeby mieso rozmrozic.
Mój teść chciał mnie ostatnio przekonać do baraniny z sosem miętowym i przysięgam,że jak tylko to powąchałam to zobaczyłam śmierdzące owce.

Ja w poprzedniej ciąży miałam termin na wrzesień. Początek. I mi się przypomniało, że ja miałam wtedy rozmiar buta 39, mimo, ze normalnie 36. I to nie,że tylko spuchnięte (to też)..normalnie moja waga chyba je spłaszczyła :D

Dziendobry!

Jak dobrze ze piatek :happy2:

Dziewczyny na rozne bole plecow, nog itp polecam wam taka poduszke ciala wiem ze tez mowia na to poduszka ciazowa, mi bardzo w pierwszej ciazy pomogla, zreszta cala czas uzywam bo uwielbiam!
Snoozer Full Body Pillow - Long Body Pillows

Kasienka & Figa
ja tez alergik i kiedys bralam Allegra ale odkad zaopatrzylam sie w oczyszczacz powietrza nie musze brac lekow. Poza domem mnie meczy ale w domu katar przechodzi o przesypiam bez problemu nocke, polecam.

Ale narobilyscie mi ochoty na tego bogacza. Znow zrobilams ie glodna, starsznie mi apetyt ostatnio dopisuje.

reklama
Anulka dokładnie:-) Myślę, że ważne jest też wewnętrzne nawilżanie, czyli picie dużej ilości wody:)
A to nawet z wielu innych powodów :) oczyszczanie nerek - to dla dzidzi też lepiej. I potem zwłaszcza, płyn owodniowy - to sporo wody jest, a przecież i organizm potrzebuje.
Dziewczyny, ktore maja juz dzieci...
Wy rozmawiacie z nimi o tym ze beda mialy rodzenstwo?
Bo mimo, ze Olo ma juz prawie 3 lata, to jak mowie, ze mama ma bobasa w brzuchu to patrzy sie na mnie conajmniej dziwnie...
.
Ja wspominałam Adasiowi, ale tak się tam zerka tylko i nie wie o co chodzi. :) Ale mały jest, to nie ma się co dziwić. Jak zacznie kopać - dziecko - to mu łatwiej będzie to zrozumieć pewnie.
Witam dziewczynki... melduje sie.. w nienajlepszym humorze:-(
Od 6.30 nie spie, musialam wziasc No-Spe... bolal mnie brzuch, ale na szczescie przeszlo. Za duzo mam problemow na głowie :-( ....ojjj szkoda gadac
Musze sie w koncu wziasc za jakos robote.... maly chce isc na dwor...a ja jakos nie czuje sie na silach zeby wychodzic na ten upal:no:
zaniedlugo przeprowadzka... musze zaczac przegladac rzeczy, pakowac... NIC MI SIE NIE CHCE!!!!
najchetniej polezalabym w lozku z jakos dobra ksiazka :tak:
U nas też przeprowadzka. Daleko. 1go sierpnia. A wy daleko?

Hasharani, fajne ciuszki.
Ja dziś też zakupiłam trochę - te z allegro i coś tam jeszcze.
A alergię mam - od imienin do końca sierpnia na pyłki bylicy :/

Do góry