reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Miałam dokładnie to napisać :) Głużenie i gaworzenie to nie regionalizmy :) w całej Polsce znaczą to samo.

Głużenie – Wikipedia, wolna encyklopedia
Gaworzenie – Wikipedia, wolna encyklopedia

Oczywiście, to etapy rozwoju mowy

Co do wózków - tez czegoś szukam. Podobają mi się Espiro, np
Wozek spacerowy ESPIRO 2011 @ ACTIV @OKAZJA!!! (1644223162) - Aukcje internetowe Allegro albo
Wozek spacerowy BABY DESIGN 2011 TRAVEL @Okazja (1644223159) - Aukcje internetowe Allegro

Może słyszałyście coś o tych wózkach, bo nie znam nikogo kto miał a jestem ciekawa jak sie sprawdza.

Ja dziś byłam na zakupach pół dnia. W niedzielę mam urodziny i gości. Musze cos przygotować. No i oczywiście migrena drugi dzień :angry: A tak w ogóle to jakoś zawsze tak przed urodzinami dopada mnie taki mini dołek. Głupie to trochę, wiem ale kończę 31 lat i jakoś wierzyć mi sie w to nie chce.
Igor za to po dwóch dniach marudów miał fajny dzień. Cudny z niego śmieszek jest bo on właściwie non stop sie śmieje i do wszystkich jak na razie.

Jeszcze taki znalazłam
http://allegro.pl/baby-design-espiro-wozek-spacerowy-active-gratis-i1632435701.html

Ostatnia edycja:

nie wiem czy dokładnie to ale ostatnio na spacerze widzialam podobna właśnie - zwróciłam uwagę bo o dziwo - mimo małych kółek - nieźle sobie radziła po nierównym chodniku - zwróciłam własnie uwage na to "kubełkowe" siedzenie- bo dla takich maluchów jak nasze to osobiście uważam, że ten typ siedzenia jest nie bardzo :(

nasia- takiego espiro własnie sąsiadka miała - model raczej z roku 2010 - ale myslę ,że dużej róznicy nie ma ;)

ja kiedys czytałam opinie o spacerówkach i pisało, że lepiej nie kupować takich z osobnymi rączkami , bo niepraktyczne - ale ona nie narzekała:)

Ostatnia edycja:
Witam
30ste urodziny, ale dół :tak: I cały dzień zalatany, jutro mam gości.
Jeszcze byłam z małym u lekarza w sprawie bebilonu i okazuje się, że przez pierwsze 3 miesiące stosowania mleka nie ma zniżki. U nas w pomorskim lekarze nie wypisują recept na 50% bo nfz straszy wysokimi karami. Dziś lekarka to potwierdziła, specjalnie poszłam do innej niż ostatnio i jeszcze koleżanka mi to tez mówiła, bo jej siostra miała taką sytuację. Przez 3 miesiace lekarz odnotowuje w karcie jak mleko wpływa, czy jest alergia czy nie, czy można podawać inne mleka itp. Bo lekarze za często wypisywali receptę na bebilon pepti, nawet jak dziecko miało tylko kolki albo lekką nietolerancje laktozy, gdzie wystarczył by bebilon komfort albo inne mleko o zmniejszonej laktozie a bebilon pepti ma przecież robite białko do aminokwasów. Więc w sumie się nie dziwię, że tak zrobili, szczególnie, że bebilon pepti na receptę wychodzi dużo taniej niż inne mleka bez recepty. Ponieważ ja wprowadzałam bebilon już trochę od maja to zniżkę będziemy mieć w sierpniu, na razie i tak karmię mieszanie, pierś plus mm. A ja mam jeszcze 25% zniżki u mnie w pracy wiec będę miała mleko za 16 zł przez ten czas a potem za 7 zł ale to już na "dwójkę" pewnie przejdziemy.

Ja spacerówkę będę mniejszą kupowała jak Kuba już będzie siedział, bo nawet łatwiej do samochodu jest zapakować. Jeszcze się zastanawiam ile Kuba pojeździ w tym foteliku 0-13 tyłem do kierunku jazdy i jaki potem fotelik kupić.
Tab wszystkiego najlepszego dla męża.

reklama
Do góry