reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ubrania:
bielizna(12 sztuk body)
piżamka (4 szt rampersów i 6 par pajacy)
skarpetki(6 par)
rajstopki(4 pary)
bluza polarowa (3 pary)
dres (3 sztuki)
letnie spodnie(5 par)

sukienki(5 par)

dżinsy(3 szt)
ciepła kurtka (1 szt)
strój kąpielowy (a co w końcu Iza też będzie się kąpać)
czapka(2 szt cieńkich i 1 bawełniana i 2 chusty)

koszulki (12 par bluzek i 12 par koszulek)

Kąpielowy niezbędnik:
ręcznik (2 szt)
płyn do kąpieli

plażowy niezbędnik:
Kocyk (2 szt)
mała poduszeczka
krem z filtrem
krem na każdą pogodę
A ponadto paczka pieluch,1 opakowanie chusteczek nawilżonych i 4 opakowania mleka,środki na komary i meszki,
ulubiona Przytulanka,2-3 ulubione zabawki,i już wspomniane wyżej dla Martyny zabawki do piasku,rękawki dmuchane,koło dmuchane,piłka plażowa ,parawan,ręczniki na plażę,pasta do zębów i szczoteczka,żel pod prysznic ,szampon,nasze kosmetyki,trochę proszku lub płynu do prania, kawałek sznurka i klamerki do powieszenia kilku sztuk mokrej odzieży a do tego wszystkiego pożyczamy chustę dla Izuni i będziemy się motać.A przede wszystkim nie mogę zapomnieć o książeczkach zdrowia dziewczyn i poświadczenia ubezpieczenia.wózek,pompka do kół wózka,moskitiera na wózek i łóżeczko,folia przeciwdeszczowa na wózek i nosidełko,wysterylizowane butelki i smoczki, przynajmniej 2 zapasowe smoczki,łańcuszek do przypinania smoczka,kaszki,gotowe dania dla niemowląt,pieluchy tetrowe i flanelowe,krem przeciw odparzeniom,oliwka,podręczna apteczka.Pomijam nasze ubrania i kremy dla nas chodzi mi tylko o dzieciaki myslicie ze to wystarczy na 2 tyg wyjazdu?Nie wpisałam ciuchów Martynki ale to normalne ze koszulki spodenki strój kapielowy i inne ( ma 4 lata wiec wiadomo co zabrac) prosze o ocene pod katem izu

bobomama lista świetna , chyba nie przeoczyłaś niczego :-)
a jeżeli można spytać to gdzie jedziecie ?
My się wybieramy nad morze do Sztutowa na 2 tygodnie i nie ukrywam że ściągnęłam od Ciebie tą listę :-p
ę

reklama
Witam

Gosiu
wszystkiego naj naj naj...

A my pospalysmy do 11.30:szok: az sie tesciowa krzywo popatrzyla jak wstalysmy. Ona uwaza ze to nieprzyzwoicie tak dlugo spac:dry: Za to w nocy po karmieniu o 4 Lence zebralo sie na rozmowy i gadulila w lozeczku do 5 a y z mezem mielismy zniezly ubaw.

Tab, viki u mnie sie mowi ze dziecko gaworzy:-)

u nas też sie gaworzy:p

sennny dzień ale remont za to się skończył:)teraz sprzątanie a po szpachlowaniu jest co....
Zuzek i Jasiek śpią więc korzystam i piorę,trzepię i wietrzę.
miłego

ps.super lista dla bobasa:)ja jeszcze muszę dwoje dzieci doliczyć,nie wiem jak

gosiu wszystkiego najlepszego :-) ja magiczne 3 przekroczyalm ponad rok temu

Polis ja tez czasem wstaje o 11:30, dzis tak wstalam, chris zabral malego do siebie do biura, posadzil na foteliku bujanym a ja moglam sobie pospac. Moge wstac o 7 ale skoro moge pospac to wykorzystuje to, bo potem znow do pracy;-)

Ja mialam wkleic na zamknietym zdjecie chrisa jak mial ok 20 lat ale nie da sie z komputera, wkleilam tylko swoje ktore mialam na nk , bo moglam link wkleic :-)

U nas fajna pogoda, 15 stopni . Kiedys lubilam upaly a teraz jednak wole umiarkowane klimaty :-)

W przyslym roku lecimy z malym do Grecji, juz nawet znalezlismy hotel, super jest :-):-):-) wkleje link, moze komus sie przyda jak bedzie chcial leciec
http://www.epoquehotels.com/h-gallery.php/mykonos-hotels/boutique-hotel/h/cavotagoohotel/l/en

W tym roku jedziemy do Cornwall, troche sie wkurzylismy, bo znalezlismy super hotel, ale niestety dzieci nie moga tam przebywac!!! musimy znalezc cos innego, normalnie w szoku jestem

Chcialam isc do fryzjera, ale nie wiem czy moge farbowac wlosy, wypadaja mi , chyba sobie odpuszcze :-:)-:)-( chyba musze sie do specjalisty wybrac, moze macie cos sprawdzonego na wypadanie wlosow?

Ostatnia edycja:
u nas jest i głużenie i gaworzenie, jak dziecko głuży, wydaje dźwięki : ghhhhh, giii, gaaaa,i sylaby aaaa, eeeee
a jak gaworzy to już starsze powtarza wtedy sylaby np. mamamama, bababababa :))))

No właśnie, te włosy. Chyba się muszę zdecydować na ścięcie. Lecą mi jak oszalałe. W ciągu dnia spinam, żeby Małej w buzi nie lądowały, a jak wieczorem wyczesuję do wanny, to jest czarna. A witaminy biorę. Szlag!

hehe teraz mi sie przypomniało jak spisywaliśmy sie w ineternecie.. byla opcja zeby spisać członków rodziny
no to mąż tam wypisywał i przyszło do Milli ,wypisał dane później byla rubryka "język"
a mąż napisał "gaworzenie" heh ale sama juz nie wiem czy to tak wysłał.

a tak w ogóle to witam :)
Powoli zaczynam pakować rzeczy Dorianka na wyjazd z moimi rodzicami w góry.
Oni są jeszcze dosyć młodzi i bardzo odpowiedzialni ale itak troche sie boje tego rozstania.
Dorianek jest ma w sobie niesamowicie duzo energii , czasem mowie ze ma takie pozytywne ADHD (tzn bez tych negatywnych objawów )
i z jednej strony wiem ze sobie odpocznę troche bo niekiedy mnie to przerasta ale itak boje sie tej rozłąki bo to będzie ponad tydzień, wątpię żeby rodzice dłużej z nim wytrzymali . Nie zaszczepiłam go przeciw kleszczom chociaż na poczatku chciałam ,
teraz uważam ze to kolejna ściema koncernów i nic nie daje. Kupiłam specjalne środki dla dzieci przeciw robactwu ..
mam nadzieje ze wystarczy . A rodzice wiedza ze maja go ze dwa razy dziennie "przeszukiwać"

ach... znowu duchota u nas.. ale samopoczucie dobre..zawsze dbam o to żeby byla mila atmosfera, nawet jak juz krzyknę i dam kare to zraz pogłaskam i jest ok . Pamiętam jak mama całymi dniami chodziła jak pod prądem... a u nas odwrotnie... prawie zawsze wesoło :D, no chyba ze tatus strzeli focha to na mnie sie odbija.. Jedynie co mnie wkurza to to ze niekiedy nie radze sobie z ogarnięciem mieszkania , ale co tam..to sie zmieni a poza tym jak maly pojedzie to zrobię gruntowne porządki..lodówkę trzeba "zresetować" :-D i takie tam...

ostatnio zaczęłam jeść strączkowe i malej nic niema.. To dobrze bo ja to uwielbiam... i mi juz brakowało.
Juz sie przymierzam do kotletów z ciecierzycy :)

co do spania Milusi to jest super..nie ona rano mnie budzi .. tylko Dodi ..ok 7
ona niekiedy pospi jeszcze troche i juz tylko czekam bo cycki pełne.
A wieczorem zasypiają mniej więcej w tym samym czasie miedzy 21 a 22

pozdrawiam

reklama
no i pomyłam te okna, w końcu się zebrałam :) teraz jeszcze firanki musze świeże zawiesić
małą wysłałam z ojcem na spacerek, bo ja już wysiadłam hehe

Do góry