reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się i ja,
Nie wiem co się dzieje z moim synkiem. Wczoraj byliśmy na komunii mojego kuzyna, był bardzo grzeczny. W nocy spal ślicznie, zasnął o 20:30 i spał do 6:45 z 3 pobudkami na karmienie...ale zaraz jak dostał cyca to spał dalej!! :-) rano poleżał grzecznie przy karuzelce i dał mamie się ubrać...teraz znowu przysnął....no takie grzecznie dziecko że szok!
Coś pogoda zmienna dziś ale liczę na spacerek z synkiem.
Miłego dnia

reklama
witam po dłuższej przerwie, jakoś czasu zaczyna mi brakować na czytanie i pisanie :(

jtaudul wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

oj, te wypadające włosy i mnie dołują, z natury mam mało i są cienkie więc boję się co będzie potem ;-/
ja Filipowi też w wózku nie zakładam czapki, chyba że jest wiatr tak jak wczoraj byliśmy nad Wisłą i co jakiś czas go z wózka wyciągałam a poza tym wiało więc musiał być w czapce a też jej nie lubi. Ale jak jest upał, to czapeczka odpada ale czasem jeszcze uszka zakrywam jak zawieje, chociaż pieluszką.
Dziś w nocy znów mieliśmy 3 pobudki a już tak ładnie było, bo tylko o 2giej była a potem ta poranna a teraz znów o 5tej,potem o 7:30, trochę zabawy i teraz dalej śpi obok tatusia.
Pozdrawiam serdecznie

Ewusia: Ja kupowałam w sklepie dzieciecym na Starowislnej. Nie wiem jaki tam jest numer, ale idac od Rynku Gł, to po lewej stronie, miedzy przecznicami ul. Berka-Joseliwicza, a ul. Miodowa. Ja tam czesto jestem, bo to jest najblizszy sklep dzieciecy kolo mnie. I jak bylam ostatnio to tez byly sukieneczki ladne. A jakie malutkie garniturki dla kawalerow, ahh... :-)

jtaudul STO LAT, STO LAT!!!

witam sie również i ja!!!
U nas nocka mineła jak zwykle czyli pobudka po 1 potem ok 4 noi reszty nie pamietam ale chyba mój łobuz budził sie co chwilke czasem mam takie wrazenie:)
Pogoda jak narazie u mnie paskudna pada i jest zimno!!Kurde u Was w pl sa teraz upaly a ja jeszcze grzeje w mieszkaniu!!!!

A w kwestii włosów to mi naszczescie nie wypadaja ale podejrzewam ze to dlatego ze w czasie ciazy stan moich włosów tez mi sie ani nie poprwił ani nie pogorszył!Pamietam jak sie wkurzałam ze u wiekszości dziewczyn włosy w ciazy robiły sie piekne a moje były takie jak zwykle czyli nijakie:wściekła/y:
A ja dzisiaj 2 dzien sama w domu bez męża:-(a do nd tak daleko :wściekła/y:

:-(Mam małe pytanko troche z innej beczki!
Mam problem z moim suwaczkiem bo nie chce mi sie zmieniac data!!! Codziennie musze robic nowy no ale to sie raczej mija z celem i chyba bede musiała z niego zrezygnowac. Próbowałam go zrobic równiez z innych stron i jest to samo:(Moze macie pomysł co jest tego powodem albo co moge robic nie tak. Ale jak miałam suwaczek ciazowy to działał kurde irytuje mnie ta sytuacja!!!:wściekła/y:

Dzien dobry :) My juz po wycieczce... nie zgadniecie, moj maz nadal nei zalatwil karty z NFZ dla malej! Nie wspomne ze dopiero 20 kwietnie zglosil ja do ubezpieczenia! Wiec musialam w koncu zalatwic to sama! Dobrze ze mam autko i w przeciagu godziny bylam spowrotem ;) Teraz taka smieszna pogoda, zbiera sie na deszcz, wieje chlodny wiaterek ale znow jest duszno. Ale idziemy na spacer!

jtaudul Wszystkiego NAJ!!! Moze dzis maz sie zreflektuje ;)

A wszystkim mama i dzieciom milego dnia!

reklama
odbiło mi wczoraj - i kupiłam wózek :baffled:oczywiscie to byl totalny impuls - mam nadzieje że mi sie zakupoholizm na wozki nie przerzucil:sorry2: ...a tak serio - to teraz zastanawiam sie czy w ogole dobrze zrobilam bo :
1. kupiłam wózek którego w zyciu nie testowalam na zywo- MUTSY URBAN- widzialm go tylko kilka razy i szalenie mi sie spodobal
2. myslalam ze kupuje od osoby prywatnej (na allegro) bo tak wynikalo z korespondencji mejlowej, ale po zakupie (dopiero po:angry:) sprawdzilam - i okazuje sie ze gosc handluje wlasnie takimi wozkami - nawet jeden mial w tym samym czasie na sprzedaz - qrde- po raz pierwszy nie sprawdzilam od kogo kupuje - w jakis amok chyba wpadlam- dobrze ze gosc ma chociaz pozytywy
3. zestaw jest bez torby i parasolki i bez okrycia na nozki do spacerowki- jest za to śpiwór taki długi i pod kolor - za to ma fotelik maxi-cosi - i w sumie to zdecydowalo ze sie decydowalam bo ten moj mnie wkurza
4. niby jest w dobrym stanie, a le zaczynam sie obawiac ze mamy troche inne kryteria oceny stanu dobrego - ma w sumie dwa neutrale wlasnie za to ze byly np otarcia na foteliku i jakie tam uszkodzenia a on o tym nie napisal
5. zestaw byl jakis miesiac juz sprzedany- gosc stwierdzil ze kupujacy przeciagal obdbior i w ogole takie tam
- a po nocy analizuje te wszystkie fakty i troche mi sie nie podoba - bo chyba miesiac to malo na zalatwienie sporu na allegro - no chyba ze sie z tym kupujacym dogadal, ze calkowicie rezygnuje ze swojej winy - bo teraz sobie mysle ze moze ten kupujacy jak zobaczyl w jakim to stanie to wlasnie zrezygnowal...

- na szczescie kupilam z bydgoszczy
- i bede osobiscie odbierac i nawet z gosciem sie umowilam ze jak nie bedzie mi pasowac to zaplace mu prowizje jaka starcil na ten zakup i do widzenia- na zdjeciach wszystko wyglada oki - gosc napisal ze wozek jest w dobrym stanie i nosi zwykle slady uzytkowania jak przetarcia na ramie i kolkach (moj nowy wozek tez tak przeciez juz ma wiec oki) - tylko teraz sobie mysle , ze jak przeciez bedzie mial np jakies tam widoczniejsze uszkodzenia (ktore z definicji nie sa przeciez zwyklymi sladami uzytkowania) to nie bede chciala takiego wozka - to czy moge zwyczajnie wycofac sie z transakcji z racji ze towar niezgodny z opisem - ktos wie jak to jest - albo jak sie zapytac allegro jak to jest ? - a najlepsze ze moj maz nic o tym nie wie ...przegiecie na maxa, co:zawstydzona/y:...a miałam kupic łóżeczko turystyczne - normalnie odezwały się chyba we mnie wspomnienia prl, jak sie szlo po pralke a kupowalo maszynę do szycia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry