reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ewusia, ślicznie mała wyglądała :)

w kwestii zgłaszanaia dziecka do ubezpieczenia to cholewcia nie wiem o jakiej karcie z NFZ mówicie.... Bartka zgłaszałam w pracy to jakieś kwitki wypełniałam tylko, Lenkę też mam zamiar zgłosić u siebie ale chyba jak wrócę w sierpniu

reklama
Dzwoniłam do swojej byłej pracy (hurtownia farmaceutyczna) i powiedzieli mi, że szczepionek rzeczywiście nie ma w tej chwili i dostali wiadomość od producenta, że mają pojawić się pod koniec maja, więc lada chwila. Ciekawe czy naprawdę się pojawią, czy będzie jakieś przesunięcie czasowe, bo często się tak zdarza. My mamy szczepienie w połowie czerwca, więc może zdążą się pojawić.

byli dzisiaj u mnie ciotka z wujem. Rozmawialismy o wyjeździe na wakacje i basenie. Oni jechali ze swoja córka 3 miesieczna na wegry :)) I tak rozmawialismy o tym Tropical Island bo tez juz tam byli dwa razy i wymyslilam, że zamiast wakacji co do ktorych nie bylam pewna pojedziemy moze tam. Przypomnialo mi sie, że ty vikigus tez tam sie wybierasz. Woda jest tam ponoc ozonowana wiec dla małej akurat. Moj maz ma 31lipca urodziny i chyba nawet w urodziny jest za darmo dla niego. Musze zaczac go przekonywac bo jemu sie wydaje, że z ta naszą Mają to tylko na spacer kolo domu mozna isc bo w samochodzie nie usiedzi. vikigus jak to jest z tym paszportem dla dziecka?
Juz sie nagrzalam na ten wypad :)))
Co prawda mial byc wielki grill party z okazji 30 mojego meza, ale i tak jego rodzice beda w tym czasie na wakacjach wiec sie imprezke przesunie.

jtaudul sto lat!!!

Maja piszczy a ja obiad robie, poczytam was ze spokojem wieczorem.

U nas znowu goraco - 25 stopni!!!!

Jtaudul, najlepszego!

Cholibka, a my mamy szczepienie w czwartek. Niby przychodnia załatwia, ale czy mają zapasy? Dziś już kobitki od szczepień nie ma, jutro się dowiem.

Ewusia, super, że chrzciny udane :-)

A ja właśnie zjadłam kalafior. Oby Małej to nie ruszyło. Ale jak miło zjeść w końcu coś innego.
I widziałam już truskawki... Chyba jednak nie zaryzykuję. A tak lubię...

hej - Doris - jak tam jest - tutaj w skrócie - Tropikalna Wyspa - Informacje w Interia360.pl - wiadomości, dziennikarstwo obywatelskie - moze tym meza zachecisz;) - temeratura wody jest oki i najwazniejsze , ze powietrza tez - nie ma wiatrów i przeciągów - więc w zasadzie maluszkowi nic nie grozi - a to najwazniejsze :) dokladnie - ten ko ma urodzinki - wchodzi za free- dlatego my tez mielismy jechac w urodzinki moje...no cóż- paszport niestety od 3 tygodni - musze w koncu wyrobić, bo znowu jakas okazja wyjazdowa śmignie koło nosa :)...no mozna tez dowód - ale wiadomo- na paszport szersze horyzonty;)

Ewusia maz stad ale jego rodzice przybyli stamtad to taka wioska przy samej granicy Szymaki, niedaleko Kuznic, babcia meza mieszkala tam w takiej chatce bez lazienki, bylismy tam ostatni raz rok temu w lipcu, niestety babcia zmarla pod koniec zeszlego roku :(
Odnosnie szczepionki to ja ostatecznie dorwalam w przychodni medycyny rodzinnej - ale zaplace za nie - bo rotawirusy tez w sumie 45 zl wiecej niz w dozie :/ Mam nadzieje ze za kolejne 6 tygodni nie bedzie znow taki klockow :/
No tak odnosnie karty zapomnialam wspomniec ze to taki wymysl slaski :)
Odnosnie odzywki to chyba wyproboje ta ktora poleca Ewusia bo u mnie dotychczasowe nie dzialaja, a wlosow wszedzie pelno :/
Wrocilysmy z popoludniowego spacerku, czekam na meza az wroci i zjemy obiad, mala spi na kolanach, co odloze to placze prez sen...

ewusia a jaka masz ta wtyczke... bo ja jedynce co znam i dziala to taka kratka, ale ona paskudnie smierdzi przynajmniej na poczatku i dlatego nie bardzo chce jej stosowac przy malej.

Ostatnia edycja:
Ja kiedyś kupowałam szampon i odżywkę Revalid (do kupienia w aptekach) i bardzo ją sobie chwaliłam. Szampon miał tylko jedną wadę - momentalnie zmywał mi farbę z włosów, a farbowałam na czarno, więc zrezygnowałam z niego. Teraz powoli wracam do własnego koloru włosów, więc może do niego wrócę, ale na razie, odpukać, włosy mi nie wypadają.

reklama
mi włosy zaczely w sumie wypadać jak przestałam regularnie brac witaminy- bralam prenatal caly czas- dzis sobie kupilam jakis capivit niby na wlosy wlasnie - zobaczymy - tez dzis kupilam truskawki - juz po 8 zeta:) nawet smakują jak truskawki:)

Do góry