reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam :-)

vive: Moja tez duzo spi. Z tym ze u nas to jest tak, ze mala zje, bawi sie jakies pol godziny i idzie spac. Ale nie spi jednym ciagiem dlugo.

Co do butelek to ja od poczatku uzywam butelek Dr. Brown's i jestem mega zadowoloa! Ominely nas kolki (moze to zbieg okolicznosci), ale mysle ze te butelki tez sie do tego przyczynily. I u nas sie nie zassysaja.

bobomama: Ja tez kapie codziennie i tez jak dziewczyny napisaly to taki rytual u nas jest i daje to sygnal Gabrysi, zeczas do spania :-)

Wczoraj to byl jakis okropny dzien. Caly czas marudzila i plakala co chwile. Nic Jej nie pasowalo. Ani na rekach, ani w wozku :-( Nie wiem czy to przez ta pogode, bo najpierw byl upal jak nie wiem, a pozniej wielka burza. Dzis chyba juz jest lepiej.

A moja Mala posiadla nowa umiejetnosc :-) Jak lzy na pleckach to odbija sie nogami i podnosi pupe do gory, jakby chciala robic mostek :laugh2:

Czy Wam tez okropnie wypadaja wlosy? Zaraz po porodzie mi nie wypadaly, tylko teraz jakos po 3 miesiacach. Moze znacie jakis szampon czy cos?

reklama
heloł
znowu była dzisiaj pobudka w nocy, no cóż, skonczyło sie całonocne spanie

bobomama my kapiemy co drugi dzien, ale teraz przy tych upałach codziennie.

Jak podłoże Mai recepod barki to tez juz sama sie podnosi. Rwie sie do siedzenia i chodzenia , hehe, ale przeciez jeszcze nie wie, że nie umie.

Ja czasem daje pic wode z buteleczki lovi. Maja jak mocno chce to wypije ale nie zawsze, tak jakby jej nie szło. Ale to chyba nie jest tak, bo wczoraj wlasnie mnie zaskoczyła u tesciow (ponoc w gosciach sie dzieci lepiej zachowuja, cos w tym jest) dałam jej herbatki to wypiła az 90ml!!!! Duszkiem. Byłam zaskoczona. Bo czasem tylko polize smoczek.

Zaczełam sie z nia wczoraj bawic i tak sie chichrała, że samam bylam zaskoczona. Pierwszy raz taka radosc byla. Coraz fajniejsze dzieciaczki sa.
Ktos kiedys mi powiedzial, że najtrudniejsze sa pierwsze 3 miesiace, cos w tym jest. Wtedy tylko spała, lezała, a teraz jak sie do niej mowi to juz sie smieje itd. Fajowo, z kazdym miesiacem coraz lepiej :)

A u nas nic a nic nie padało, ciagle goraco... I dzisiaj ma byc znowu 27stopni

Czy Wam tez okropnie wypadaja wlosy? Zaraz po porodzie mi nie wypadaly, tylko teraz jakos po 3 miesiacach. Moze znacie jakis szampon czy cos?

Masakrycznie!!! Podobno to wina hormonów, bo w czasie ciąży chronią włosy i wtedy mniej wypadają, a po ciąży "nadganiają" to, co nie wypadły w ciąży :baffled: mam ochotę na krótką fryzurkę, ale nigdy nie miałam krótkich włosów i ciągle mi się wydaje, że będę wyglądać jak pół d... zza krzaka :szok:

hej

mysia - mi tez wlosy starsznie wypadaja - targedia! prysznic non stop zapachany , a Viki raz miala wloska mojego zaplątanego na palcu!!!

a odnosnie dr browna- tez uzywam od poczatku i tez jestem mega zadowolona - zero kolek - ten sysytem chyba sie sprawdza- ostatnio dopkupilam nawet 2 bo Viki juz wlasciwie na mm przeszla - nam tez sie nie zasysaly nigdy - nawet smoczka uzywam do medeli i jest oki :-)

doris- zastanawialam sie co to ten recepod heheh;) - oczywiscie juz wiem;)

Ostatnia edycja:
mi też strasznie włosy wypadają, wszędzie po domu, gdzie nie pójde to widze moje włosy:/
u nas dziś znów tak gorąco, byliśmy chwile z godzine na spacerze bo ja już wytrzymać nie mogłam.

dziś małego zaczęłąm gilgotać pod pachami, ale miał ubaw hehe tak się słodko śmiał:)

dziewczyny jakiej herbatki do picia dajecie dzieciom? bo te wszystkie owoce są dopiero od 4 miesiąca.Ja kupiłam rumiankowej ale daje małemu tylko sporadycznie jak jest straszny gorąc.

a z tymi gilgotkami to mamy tak ze jak ktos Viki gilga to smieje sie w glos jak w tej reklamie chyba jedzonka dlA dzieci- a jak ja - to nic :( aż mi smutno , ze nie umiem:(((

my poszliśmy na spacer do lasu i burza nas złapała, teraz też grzmi i pada co chwilę, a chłodzik fajny i można by było połazić gdyby nie ciskało piorunami

reklama
My poszliśmy na spacer, ale młody marudził całą drogę, bo za gorąco, no ale mniej niż rampersa już mu nie założę. Współczuję tylko tym dzieciom pod kocykami, które spotkaliśmy :/

Do góry