reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Gosiu No chyba że tak... W szpitalu jak dziecko nie chciało ssać butelki (pani leżąca obok nie chciała karmić piersią i odpoczatku niunia na butli była) wstrzykiwali do buzki kilka kropel glukozy i podawali czybko butelke - dziecko momentalnie zaczynało ssać. Ale nie wiem czy to zachowanie nie zanika z czasem - moze to działa tylko na poczatku, nie wiem.

reklama

ps.BOBOMAMA
- doczytałam z tym antybiotykiem,jeśli masz jak sprawdz czy to nie refluks,objawy są podobne,rzęzienie w płucach,mi Jasia faszerowała tak antybiotykami a inna z dnia nadzień odstawiła i wprowadziła leki na refluks.Dostawał 2,5 ml debriatu na 20 min przed posiłkiem.Warto sprawdzić.Trzymam kciuki za Was:)
a jak to sprawdzic? da rade jakos domowymi sposobami czydo lekarza?
moja zasnela tulac do buzi pluszowa krowe ktora wczesniej pogryzla chyba pokazuje tym ze ma dosc mleka i chce mieska

a jak to sprawdzic? da rade jakos domowymi sposobami czydo lekarza?
moja zasnela tulac do buzi pluszowa krowe ktora wczesniej pogryzla chyba pokazuje tym ze ma dosc mleka i chce mieska

Pewnie próbowała z tej krowy mleko wycisnąć ;)

A jeśli chodzi o karmienie butelką to przedtem Isław pił z butli, ale teraz mu dawno nie dawałam, więc nie wiem czy nie zapomniał. U nas pomagało nakapanie najpierw kilku kropel mleka na język i wtedy zasysał.

Dziewczynki martwie sie bo od jakiegos czasu Stas gdy je badz sie denerwuje i placze bardzo sie poci... W sumie zaczelo sie to w chwili tych upalow i byc moze dlatego... Ale i tak sie martwie :(

Nie martw się-mój Maks też się poci w trakcie jedzenia. Pamiętam, że też się martwiłam przy Olku, czy to przypadkiem nie nadmiar lub niedobór witaminy D, ale jak tylko minęły upały, Mały przestał się pocić.

a mam pytanko dziewczyny
kapiecie maluchy codziennie?

My kąpiemy codziennie, bo po kąpanku sam usypia w łóżeczku :-)

Powiedzcie mi dziewczynki czy wasze maluchy tez juz podnosza główki jak leżą??? Mój juz od jakiegos czasu nie chce leżec tylko siedzieć i jak sie go pociagnie za raczki to podnosi sie do siedzenia ale powiem ze główke juz ładnie trzyma sztywny jest:)kurde nie wiem czy to nie za wczesnie na takiego malucha nawet 3 m-cy jeszcze nie ma ale on sam chce do niczego go nie zmuszam!!

Mój Maks podnosi główkę, jak go trzymam w pozycji półlezącej :-)

Margoz gratulacje, Kuba prawie zaliczył, jeszcze nie wie co z rączką zrobić

Jakieś pomysły w przekonaniu dziecka do picia z butelki? Bo mój ciągle nie chce pić tak a z łyżeczki to z chęcią.

Gosiu-może spróbuj butelki lovi, chociaż jak Kubuś juz pił i teraz nie chce, to nie wiem, czy to pomoże. Osobiście nie poleciłabym ej butelki (bo często smoczek się zasysa), ale mają tę właśnie zaletę, ze smoczki są bardzo miękkie i dzieci karmione piersią je lubią. Mój Maks na poczatku nie chciał Aventu, a lovi zaakceptowal. Teraz już pije z obu.

Ewusia-udanej imprezy :-)

A ja mam pytanie-czy Wasze dzieci też tak długo śpią? Mój Mały śpi prawie cały czas, z przerwą na jedzenie (po godzinie albo szybciej znowu zasypia). Wczoraj na przykład zasnął po 12 (w południe ;-)) i spał do 7 rano-przerwę miał godzinną, pół godzinną i pół godzinną na kąpanie).

U nas butelki TT się w ogóle nie sprawdziły, a najgorsze, że nie pasuje do nich żaden inny smoczek... do tej pory używaliśmy Aventa (balonik) ze smoczkiem Canpola, a teraz zmieniliśmy butlę na większą i mamy dr Browns. Butla jest chyba najlepsza, bo rzeczywiście nie "bąbelkuje", przez co Gabcio zdecydowanie ładniej pije. Tylko mamy z szeroką szyjką, bo do niej pasują smoczki Canpola (ulubione Gabciowe), bo oryginalne są bardzo miękkie i zbyt elastyczne i podczas picia zasysają się i trzeba ciągle poprawiać :-D ale może bardziej przypominają pierś...

Vive to pozazdrościć... mój w dzień jak śpi w domku 2-3 razy dziennie po 40-50min, to jestem przeszczęśliwa ;-) do tej pory spał na spacerach ale od kilku dni jak na 3-godzinnym spacerze zdrzemnie się 30min to świat :-) a jak wracamy to się wścieka, bo i głodny i zmęczony i chciałby i spać i jeść - a jak już uśnie, to 40-50min i koniec :-)

Ostatnia edycja:
Vive moje dziecie to praktycznie w ogole nie spi w dzien, jakies male drzemki 15 min i to tez ze dwie. Na spacerze z pol godz i ewentualnie w foteliku gdy gdzies jedziemy. Wiec szczerze Ci zazdroszcze :)

Vive mój mały tez bardzo duzo spi tzn tak srednio co 1,5 godz wstanie zje cyca pobawi sie troche i juz zaniedługo widze ze jest marudny wiec znowu daje mu cyca i idzie spac:)ale spi tylko ok 30 min i jak wstanie to cały schemat od nowa idzie normalnie jak dzien swistaka czasami mam takie wrazenie:)Smieje sie ze pewnie nudzi sie ze mna:)
a my dzisiaj cały dzien w domu siedzielismy bo cały czas tu pada i przez to siedzenie cały czas coś jadłam:(a potem dziwie sie dlaczego nic nie chudne:wściekła/y:

reklama
Dzien dobry ;) Moja jak zwykle ma poranna drzemka... ogolnie to srednio spi co poltorej godziny tak od pol do godzinki, no i jedno dluzsze spanie, a w nocy tak do od 19 do 2 bez przerwy a potem tak do 6

Do góry