reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja wrocilam z ryb na ktorych bylam z mezem. Pogoda fajniutka, ale slonca unikalam tzn. wiadomo jak szlam na ryby i po podworku czy wczoraj po miescie to mnie troche zlapalo na ramionach. no ale specjalnie sie nie wystawiam. zreszta ja mam taka karnacje, i mam szczescie bo mnie slonko bardzo szybko lapie i kocha bo brazowieje od jego malej ilosci. np. do czasu gdy nie wiedzialam ze ejstem w ciazy juz bylam opalona a specjalnie sie nie opalalam poprostu duzo czasu spedzalam na budowie.

reklama
Widze ze u wszystkich dzis slonecznie :-).Ja sie dzis troche sforsowalam nie wiem czy az zabardzo.Nic mi narazi nie ma .Juz odpoczywam ale czuje ze przedobrzylam.Cos tam posprzatama bo nie wypadalo nic totalnie nie robic A pozniej bylam na dluzszym spacerze.Teraz Oliwka jest z kolezanka na dworze w piaskownicy a ja w domu odpoczywam :-).

Nie opalaj brzucha, lepiej dmuchac na zimno. wogole nie powinno sie opalac bo maoga wyjsc nam plamy watrobowe. A one szybko nie schodza. Moja znajoma miala je przez 3 lata. Poczytajcie sobie o opalaniu w ciazy.

ja się opaliłam 2 tygodnie temu kiedy jeszcze nie wiedziałam o fasolce. zaskoczyła mnie tym razem, bo w tym miesiącu wydawało mi się, że nic z niej nie będzie, bo przytulanek raczej w te dni nie było, a tu psikus:biggrin2: ale za to jaki fantastyczny i tak długo wyczekiwany!

Witam wszystkie LUTOWE Mamusie :) Chętnie dołączę do grona :) 25 maja dowiedziałam się, ze zostanę Mamusią:D jeszcze nie mogę w to uwierzyć. 14 czerwca idę do lekarz, mam nadzieje wtedy zobaczyć już mojego Kruszka:)

Witam, to i ja się nieśmiało przyłączę. Dzisiaj zrobiłam test, od paru dni miałam przeczucia, ale jednak nie wierzyłam, bo się nie staraliśmy. Termin wychodzi na początek lutego ok 3-5.

Witam wszystkie nowe mamusie:-) Może ktoś zrobi listę Lutówek 2011?:tak: Ja wróciłam z wyprawy pod namiot:tak: Mimo, iż się nie wystawiałam na słońce niestety buzię mam spaloną:-p Słońce tutaj jest bardzo mocne:tak:

Dziewczyny, faktycznie przybywa nas w błyskawicznym tempie. Baardzoo dobrze.
Kurcze, chciałabym już być po wizycie u lekarza i mieć pewność, że wszystko jest dobrze.
Mam nadzieję, że do lutego czas minie błyskawicznie i będę trzymała w ramionach moje małe, zdrowe Dzieciątko.
Doświadczenia z poprzedniej ciąży napawają mnie lękiem. Za kilka dni mój Synek skończyłby 1 roczek, niestety coś złego stało się i w 40 tygodniu ciąży urodziłam go martwego. Teraz jestem taka szczęśliwa, że nosze pod sercem nowe życie, a jednocześnie tak pełna lęku że najchętniej zasnęłabym i poprosiła o popudkę w lutym, po cesarce.
Z drugiej strony wiem, że nie można się dać zwariować. Nie mogę się cały czas bać, chociaż to czasem silniejsze ode mnie.
Każdy etap ciąży jest cudowny i na swój sposób wyjątkowy, więc może jednak nie warto go przesypiać ;-).
Będę tu często zaglądać i sprawdzać co u nas lutówek słychać.

reklama
Do góry