reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

dorotko odpoczywaj ile wlezie cały czas i bądź dobrej myśli, póki krwawień nie ma, to śpij spokojnie. Koleżanka też na początku ciąży miała nisko pęcherzyk, ginek mówił, że najprawdopodobniej poroni i co? ma teraz kawał chłopa do wożenia w wózku:-) zaciskam piąstki za tobą i nie stresuj się, bo to szkodzi dzidzi:tak:
a ja się wzięłam za porządki, odkurzyłam, zmyłam podłogę i siódme poty mnie zalały. oj kondycha nie ta:sorry2:

staram sie oszczedzac jak sie tylko da.Dzis jeszcze tylko powiesze zaraz pranie i pozniej pozmywam.Moze wezme mala pod blok na plac zabaw do piasku.Ona sie bedzie sama bawila a ja sobie na lawce posiedze.Niestety cos robic musze bo przy malym dziecku nie jestem w stanie tylko lezec oraz dziecku nie powiem ze przez 2 lub 3 tygodnie nie wychodzimy z domu bo mama musi lezec.Staram sie maksymalnie oszczedzac i mam nadzieje ze bedzie dobrze :-).

reklama
Witam, ja na razie staram się odpoczywać. Co do listy to pewnie, że lepiej pod koniec czerwca. Chodziło mi bardziej o to, by się znalazł ktoś chętny do jej sporządzenia:-) Ja nie mam umiejętności komputerowych niestety. Przydałaby się osoba, która by dbała np właśnie o listę:-)

dorotko wiem coś o niekończącej się pracy przy dzieciakach:-) mam to samo. właśnie wróciłam z miasta z długiego spacerku. przestaję nadążać za synkiem i łapię zadyszkę ledwo wyjdę:szok: odzwyczajam go od noszenia na rączkach i podnoszenia, bo młody waży 15kg, a dźwigać nie powinnyśmy.
jeżynka mam nadzieję, że znajdzie się taka mamusia, a jak nie to zbierzemy się w kupę i damy radę, jedna drugiej pomoże i też będzie:tak:

witam wieczorkiem!
u mnie to samo niby trzeba sie oszczedzac ale jak... mały uczy sie chodzic, takze trzeba za nim latac.. i nosic itd. a mi sie chce caly czas spac, Co do dzwigania moj wazy tez ok, 11kg no ale jak nie nosic, jak trzeba wlozyc do lozeczka wyciagnac, przytulanki, zwiedzanie, marudzenie nie da sie nie nosic..

a tak poza tym bylam dzis na spotakniu BB z mojego miasta, fajnie bylo Kacperek dał czadu jak zawsze.
Nic trzeba sie klasc poki maly spi. :-)DOBRANOC!!!!

witam wieczorkiem!
u mnie to samo niby trzeba sie oszczedzac ale jak... mały uczy sie chodzic, takze trzeba za nim latac.. i nosic itd. a mi sie chce caly czas spac, Co do dzwigania moj wazy tez ok, 11kg no ale jak nie nosic, jak trzeba wlozyc do lozeczka wyciagnac, przytulanki, zwiedzanie, marudzenie nie da sie nie nosic..

wiem coś o tym :) moja Ala waży 14kg i też musze ją często podnosić i w ogóle ponosić...

Witam wieczorowo.U mnie ok.A propo noszenia to ja staram sie prawie wcale malej nie dzwigac.Oprocz jak ja wkladam do wanny i wyciagam.Jak Oliwka chce wejsc na tapczan to pomagam jej tylko aby sama weszla ale staram sie jej nie podnosic.Ja schodzimy i wchodzimy po schodach to Oliwka sama wchodzi i schodzi trzymajac mnie za reke.Nosic tak dla ponoszenia jej to juz wogole nie wchodzi w gre.Milej i spokojnej nocki zycze.

Dziewczyny - maran-atha, scarletka, akunia, dorota123456789 dziękuje za powitanie i za ciepłe słowa :-).
Byle do lutego. Dziewczyny kiedy idziecie do lekarza? Nie chcę iść za wcześnie, żeby się nie okazało że jeszcze niewiele widać.

Natasza ja mam pierwszą wizytę 14ego . To będzie 7 tydzień. mam nadzieję, że już będzie serduszko. W poprzedniej ciąży byłam w 5, 6 tc i musiałam po 2 tyg. przyjść ponownie bo nic nie było.
Większość dziewczyn, też tak sądzi, lepiej troszkę zaczekać, niż później siedzieć w domu, stresować się i czekać na następne USG.

ja idę 15, to będzie 7 tydzień. poszłabym wcześniej, ale terminów już nie było i może dobrze, bo bym musiała iść zaraz drugi raz, a tak, to mam nadzieję, że będzie już coś widać:tak:

reklama
Do góry