reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Mieszkanie razem bez ślubu kościelnego to grzech wg KK, a warunkiem spowiedzi jest postanowienie poprawy. W takim wypadku tego warunku spełnionego nie ma, więc rozgrzeszenie można dostać najwyżej dzień przed ślubem kościelnym (który tym postanowieniem poprawy jest). Przerabiałam to w zeszłym roku - nie dostałam rozgrzeszenia przed Wielkanocą, bo mieszkaliśmy razem, a ślub braliśmy dopiero 5 czerwca. I u nas prawie po kolei - najpierw ślub, potem dziecko, ale że zaczęliśmy się starać o dziecko miesiąc przed ślubem, bo stwierdziliśmy, że w naszym wieku to nie będzie takie hop siup, to w dniu ślubu byłam już 2 tygodnie w ciąży (dowiedziałam się 4 dni po ślubie) ;)

Neta-ja też 82 :)

ja też 86:)

a ja znam księdza który za pieniądze kościelne jeżdzi na wakacje i jak ma akurat msze to mówi, zaraz wracam musze skoczyć do roboty na godzinke.

dziewczyny jeszcze takie skromne pytanie- bez ślubu kościelnego ksiądz nie udzieli mi spowiedzi ani nie da komuni?

Jeśli mieszkacie razem, to na pewno nie dostaniesz rozgrzeszenia. Ja przed swoim ślubem kościelnym byłam u spowiedzi w kościele akademickim i nie dostałam rozgrzeszenia, bo razem mieszkaliśmy. Ślubu miała nam udzielić biskup, który o wszystkim wiedział i nie robił problemów. Poszłam więc do innego kościoła i tam juz nie wspomniałam o tym, że mieszkamy razem-ksiądz nie pytał-i dostałam rozgrzeszenie. Co prawda małżeństwo rozpadło mi się po roku, wiec teraz też "żyję w grzechu".

My dzisiaj bylismy na USG bioderek-niestety 2a i pieluchowanie...Przez to nie mogę położyć Maksia na boku, a zawsze tak zasypiał sam w łóżeczku. Na szczęście zasnął na pleckach :-)

dziewczyny, planuję zapisać się z Filipkiem na basen, na takie zorganizowane zajęcia, orientujecie się może ile takie zajęcia w Wawie kosztują? Dla zainteresowanych ---> Bąbelki Pływają
ale nie ma ceny, będę musiała zadzwonić i zapytać,ale może do tego czasu któraś z was mi odpowie :) pozdrawiam i lecę spać bo aż w szoku jestem ale mój skarb usnął w łóżeczku i już minęło 10 min i się nie budzi więc to chyba dobry znak :-) więc trzeba korzystać, tym bardziej, że wczorajsza noc była porażką.. miłej nocki dziewczynki i waszym maluszkom też życzę :)

witam w piękny poranek sobotni
my tradycyjnie całą nockę przespaliśmy :) cud dziewczynka :) ma już własny rytuał, kąpanko, papusianie, potem zasypianie w łóżeczku przy przyćmionym świetle, a jak zaśnie gasimy całkiem i.... tak się budzimy koło szóstej :) jestem wyspana bardziej niż w ciąży :)
zaraz jadę kupić sobie coś na chrzciny, z małą i dużym zostaje babcia
miłego dnia, dziewczynki :)

reklama
Do góry