reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

anusiak17 ja smaruje pupkę alantanem maścią rozsmarowuje się świetnie no i nie zmienia sie na dzien czy na noc... Jak dla mnie idealna :) jeszcze nie mielismy zadnego zaczerwienienia

reklama
Ja też polecam alantan - świetny jest.

Mikołaj trzepie się w kołysce i gada z misiami. Tańczy a mama marzy o śnie. Ekstra :cool:

Byliśmy u pediatry i młody waży 5400 (waga urodzeniowa 3150g). Ten kaszel to chyba z zalegania serka w gardle czy ślinki, bo nic nie widać niepokojącego. A ulewanie podobno z przejedzenia:/ Mam go dłużej pionizować a jak leży to pod kątem...ciekawe jak t zrobić, skoro on w pozycji leżącej macha łapkami, nóżkami i cały sie trzepie = mega ulewanie :szok:

Ja normalnie po zmianie pieluchy niczym nie smaruję, czasem jak jest jakaś mega kupa i pupa lekko się zaczerwieni to traktuję to bepanthenem i jest ok. Ale generalnie pupa wygląda ładnie i nic się z nią nie dzieje. Może dlatego, że mój książę na ziarnku grochu płacze nawet jak ma mocniej nasikane, więc pieluchy ma zmieniane bardzo często.

[edit]
Robiłam dziś próbę generalną tortu na chrzciny, więc się Wam pochwalę:
P4130674.JPG

Ostatnia edycja:
Ja normalnie po zmianie pieluchy niczym nie smaruję, czasem jak jest jakaś mega kupa i pupa lekko się zaczerwieni to traktuję to bepanthenem i jest ok. Ale generalnie pupa wygląda ładnie i nic się z nią nie dzieje. Może dlatego, że mój książę na ziarnku grochu płacze nawet jak ma mocniej nasikane, więc pieluchy ma zmieniane bardzo często.

[edit]
Robiłam dziś próbę generalną tortu na chrzciny, więc się Wam pochwalę:
P4130674.JPG

o rany,cudo:)

witam się
Mamy dziś kontrolę bioderek,trzymajcie kciuki...

Trzymajcie kciuki o 16.Kontrola bioderek.A za to my mamy mega ciemieniuche i juz mnie to zaczyna denerwowac bo ma na calej glowie uszkach za uszami i na brwiach i nieestetycznie to wyglada.A co do smarowania pupy to my uzywamy linomag i bepanten jak jest odparzona to sudocrem.A jutro miejmy nadzieje ze Iza bedzie miala szczepienie i ze jest juz w pelni sil i zdrowa

dzień dobry :)
nam się w nocy skończył linomag, też znalazłam alantan plus więc dziś tym posmarowałam i faktycznie super się rozprowadza. A dlaczego nie można na dzień innym i na noc innym?
A co z tymi źrenicami, może któraś z was też takie coś zaobserwowała u swojego dziecka?

Nocka nam minęła ładnie, oby tak dalej :)

tab, rewelacja ten tort :) ja mam lewe rece do takich rzeczy
Ewusia, bobomama, trzymam kciuki, będzie good :))

moja mała spała do siódmej rano, chciałam jej papu dać, a ona niechętna, ale zrobiła megakupsko i pojadła trochę, zasneła przy jedzeniu i śpi do tej pory, nawet zostawiłam ją z babcią i poszłam sobie badania porobić
kolejny dzień w domu spędzimy bo pada i zimno....już mam dosyć tej pogody :(

reklama
My od wczoraj świętujemy :) Wczoraj Kajtuś skończył 2 miesiące a dziś ja 21 lat :) Dzis dostalam sniadanko do lozeczka :) W. o 8 zabrał tez Kajtka zebym ja mogła sie wyspać a teraz wstalam i maly nadal spi :) SUPER :)

Do góry