reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

sylvanas i tab wszystkiego najlepszego:)
tab wspolczuje przezyc, a swoja droga podziwiam za taka jasnosc umyslu. Ja bym chyba nie wiedziala ze trzeba uciskac na przepone.

U nas wizyta dopiero 19 i pierwszy set szczepionek. Tyle ze u nas nie robia usg bioderek, jak bede w czerwcu w PL to pojde prywatnie.

reklama
Suseł, mam identycznie z piersią. Je tylko gdy jeszcze na wpół śpi i nocą. W ciągu dnia muszę ją najpierw wyciszyć smoczkiem i mocnym przytulaniem i dopiero przystawić. Jeszcze musi wygodnie leżeć, by zechciała jeść. Królewna ;)

Suseł u mnie tak samo z przystawianiem piersi, w ciągu dnia ma focha na jedzenie i często albo się wyrywa albo zaczyna płakać, musze go uspokoić najpierw i pare razy próbować zeby zaczął jeść, za to w nocy jak się obudzi to tylko cyc i nic się więcej nie liczy.Myślałam ze za często go przystawiam i on poprostu nie był czasami głodny, ale już sama niewiem.
Tab tort super i współczuje przeżyć, ja odpukać jeszcze nie miałam takiej sytuacji i aż trzęse się na samą myśl że coś takiego może się wydarzyć bo panikara ze mnie.
ja cały czas stosuje sudocrem jak dla mnie super, ale nie używam go przy każdej zmianie pieluszki.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

A teraz pytanko do mam karmiących piersią i podających dzieciom vita k :

mam 39 sztuk, czyli ponad całe opakowane vita k do sprzedania, termin na grudzień 2012, płaciłam 35 zł za opakowanie, chętnie sprzedam za 28 zł - akurat na paczkę pieluch biedronkowych bym miała ;-) a przesyłkę opłacę sama (na terenie PL) więc myślę, że się opłaca :) jak któraś by była chętna to proszę pisać.

angelka spróbuje dzisiaj z tym zasypianiem tak jak ty, bez lulania juz. Zobaczymy.
U nas najwiekszy problem jest taki, że ona np zasnie przy jedzeniu ale po 30 minutach sie rozbudzi, potem na rekach znowu zasnie i znowu po 15 minutach sie budzi.

Ja stosowalam od poczatku sudocrem, jak sie skonczyl to nivea bo mam cała tube ale on jest dosc gęsty wiec dzisiaj znowu kupiłam sudocrem a jak cos sie dzieje nie tak z pupą to smaruje bepanthenem.

O własnie sie dzidzia obudzila bo slysze jak rączkę cmoka, ma tak od kilku dni, to pewnie skok :) Znalazłam fajny opis Skoki rozwojowe.

Z jedzeniem w ciagu dnia nie mamy problemu, to mały łasuch :)) Wazy juz 5 kg czyli przybrała juz 2kg od porodu i tylko cycek mój ja karmi. Wydaje mi sie ze duzo wazy.
Chociaz jakos jej sie to w ciałku rozkłada bo az taka klucha nie jest.
I nie ulewa - pewnie jej szkoda mleka :)))

Miłego dnia

Suseł u nas to samo z mniejszym bądź większym natężeniem (w nocy spokój)... najpierw podejrzenie padło na problemy brzuszkowe - bierze Sab Simplex i Debridat, brzuszek lepiej a wierzganie i krzyki przy cycu nadal :szok: potem to zapalenie płuc - zdrowy i nadal to samo :szok: kolejne podejrzenie, że mam za mało pokarmu i się denerwuje, że mu nie leci - nietrafione, bo próby dokarmienia go po karmieniu zwykle były daremne (no tylko jak mi raz ze stresu pokarm uciekł to jadł mm). I nie wiem, czy może on wyczuwa, że ja się denerwuję i mu się udziela? Więc trochę wyluzowałam i może nawet jest lepiej :-) chyba pokazuje się charakterek Maluchów :rofl2:

moja królewna śpi dzisiaj cały dzień, jedynie przez godzinę nie spała i w tej godzinie przekręciła się pierwszy raz z brzuszka na plecy :)
dupcię smaruję sudokremem, ale rzadko,tylko na noc i jak widzę że się zaczerwienia, a tak nic nie robię, jak na razie dupcia w porzadku

Witamy sie
ewusia, bobomamo kciuki zacisniet, napiszcie co i jak...
tab tort piekny!!! Wspolczoje przezyc, nie wiem czy zachowalabym zimna krew w takiej sytuacji, dlatego brawa! Wszystkiego naj!
sylvanas Wszystkiego Najlepszego! Mlodziutka jestes, zazdroszcze latek
bobomamo wspolczoje ciemieniuchy...
A my smarujemy sudocremem na zmiane z linomagiem, jak zaczerwieni sie to bepanthenem (ale zdarzylo sie moze ze dwa razy)
Moja w wieczorem po kapaniu ladnie zasypia w lozeczku, ale w dzien tak jak teraz to robie z nia cuda niewidy... w koncu zasnela na brzuszku mamy, ale reka mi zdretwiala... wiec byl wrzask jak odlozylam, teraz spi na kolanach
A my dzis pojechalismy do ikei i do silesi, na krotko, mama sobie kupila gacie rozmiar S - ledwo sie zapinam hehe bede miala motywacje :p
Poza tym przyszlo nam krzeselko dla malej - rewelacja, wkleje w odpowiednim watku! BUziaki

reklama
Witam

Dzis po raz pierwszy zostawilam mala na dluzej niz 2 godziny. Musialam pojechac do Londynu po jej paszport i zostala z babcia. Normalnie sie poryczalam jak ja musialam oddac mamie na rece-nie wyobrazam sobie powrotu do pracy.

Susel moja Lenka tez sie zlosci przy cycu, przewaznie po kapieli i czasami nie chce sie uspokoic. Daje jej wtedy butle bo
szkoda moich nerwow i jej gardla.

Tab, sylvanas 100 latek dla was.

Do góry