reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
To j się pochwalę, że mój synek sam usnął dziś w łóżeczku. I ciągle śpi od 2h, więc pewnie niedługo sie obudzi na jedzenko, ale normalnie taka zmiana u niego, pocycał z pół godziny z przerwami i zaczął trzeć oczka to go odłożyłam, powalczył z sobą z 15 minut i usnął. Wyczaiłam to w dzień, że tak robi i postanowiłam wieczorem to wykorzystać.:-)

Margoz to ładnie Lenka waży, tylko 240 gram mniej niż mój Kubuś a u naszych dzieci tylko dzień różnicy. Mój wagowo jest idealnie na 50 centylu.

edit: też mi suwak źle pokazuję, to musi być coś wina bb

a moja znowu spała w rzygach, normalnie nie piśnie, wsadzi se łapkę w buzie i wymiotuje,
drugi raz była kąpana przez to, a tak chlusnęła, że pół dywanu było do zaprania

To j się pochwalę, że mój synek sam usnął dziś w łóżeczku. I ciągle śpi od 2h, więc pewnie niedługo sie obudzi na jedzenko, ale normalnie taka zmiana u niego, pocycał z pół godziny z przerwami i zaczął trzeć oczka to go odłożyłam, powalczył z sobą z 15 minut i usnął. Wyczaiłam to w dzień, że tak robi i postanowiłam wieczorem to wykorzystać.:-)

Margoz to ładnie Lenka waży, tylko 240 gram mniej niż mój Kubuś a u naszych dzieci tylko dzień różnicy. Mój wagowo jest idealnie na 50 centylu.

edit: też mi suwak źle pokazuję, to musi być coś wina bb

a jaka waga urodzeniowa?? u mojej 3600 g

Witam sie wieczorkiem, mielismy gosci, mala byla kochana - balam sie bo przed 19 wlacza sie jej maruda, ale polozylam ja do chustawki i zrobila sobie tam drzemke ;) No i zaraz po kapieli pieknie zasnela w lozeczku ;) A mama odciagnela troszke mleka bo jutro rano wybieramy sie na wycieczke do ikei ;)

Dokladnie :) Waga mojej małej przy porodzie napisano ze ma 3740 kilka dni pozniej polozna przyszla ja zważyć i okazalo sie ze ma 3240 czyli tak jak by pol kg straciła ale cos tam to wydawalo sie dziwne bo normalnie jadla wygladala bardzo dobrze , kolor skory tez byl dobry, a ja brzuszek mialam malutki to troche nie mozliwe zeby tyle wazyla , sama polozna sie dziwiła . Potem co 2 dni jezdzilismy na sprawdzanie wagi ale Nadusia bardzo dobrze przybierala . Stwierdzilismy ze przy porodzie albo polozna zle zapisała wage albo pozniej poprostu zle wpisali .:dry:

Ostatnia edycja:
a mój szkrab dopiero co usnął, jakoś zawsze zasypiał po 20 ale odkąd czas był zmieniany to chodzi póżniej spać, nie wczuł się chyba jeszcze w czas letni:)
u nas z marudzeniem już lepiej, włącza mu się teraz popołudniami, ale są to takie znośne marudy
Szymek już od miesiąca umie spać sam w łóżeczku i przesypia cała noc, czyli przewaznie jest to od 22 do 5, czasem do 6 rano, więc nawet nie czuje że mam niemowlaka w domu, bo wyspana jestem lepiej niż w ciąży:)
Olcia to normalne że noworodek po porodzie traci na wadze, mój urodził się z wagą 3860, a przy wypisie miał 3450.
teraz dobrze przybiera tak ok 200-250gr na tydzień, a waży już nieco ponad 5 kilo i jest coraz cięższy:)

reklama
uf, nareszcie mój maluszek usnął.. ciekawe na jak długo :) mój to już na pewno ponad 5,5 waży, za tydzień w czwartek mamy szczepienia więc wtedy będę wiedziała ile dokładnie, ale o brak przybierania nie mam co się martwić :)
mam do was takie dwa następujące pytanka - czym smarujecie pupinę przy zmianie pieluszki? Ja smarowałam linomagiem a+e i w sumie dobry był, łatwo się rozsmarowywał a na noc stosuję nivea baby przeciw odparzeniom, ale denerwuje mnie że tak ciężko się rozsmarowuje. A drugie pytanko - czy zwróciłyście może uwagę, czy źrenice waszych dzieci reagują na światło? Wczoraj przy karmieniu siedzieliśmy na środku pokoju pod żyrandolem i tak spostrzegłam, że źrenice Filipa nie reagują na natężenie światła.. Zasłoniłam mu oczka i odsłoniłam a źrenice nieruchomo więc się zastanawiam, czy tak takie maleństwa mają czy może coś nie tak?
Dobra też lecę spać, by jakoś tego mojego synka ogarnąć jak się wyśpi :)
pozdrawiam i miłej nocki i oby jutro pogoda była lepsza (znów o prognozie zapomniałam)

Do góry