reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dziewczyny, jest ciąża żywa, zarodek ma 2,7 mm, termin z USG 26 lutego, ale w sumie to tak jak wyliczyłam jeśli o samo zapłodnienie chodzi, bo jego program dodaje 2 dni. Jestem przeszczęśliwa! Następna wizyta za około 4tyg. I mam pierwsze zdjęcie, mocno powiększone, z malutkim zarodeczkiem :)
Cudnie :-)

reklama
Witam

Anulka super! Ja tez wlasnie po pierwszej wizycie. Tez dziecko ogladnelismy wszystko super, termin na 17 lutego.
Kazalam dobrze sprawdzic i jest tylko jedno dzieciatko.

Bobomama ja mam karte u ginka juz o wielu lat u niego rodzilam pierwsze dziecko i caly czas tylko do dniego chodze.

Powiem wam ze jestem bardzo zadowolona z swojego lekarza, podoba mi sie jego podejscie. Wypytalam go o wszystko tak by sie upewnic i oczwysicie wszystko robic tak jak robie. Powiedzial tylko ze przy cwiczeniach ciezarki maks 2.5 kg. Oczywiscie jesli chodzi o podroz do chin tez nie ma nic przeciwko.

Jesli chodzi o te leki Luteine i Duphaston dlatego pytam po powiem wam ze nei spotkalam sie z tym ze tutaj to dziewczyny biora. I z tego co wyczytalam na necie to zleca sie tylko w zagrozonych ciazach.

No w sumie mi nie mowil ze zagrozona ale przepisal czyli cos tam nie jest jak powinno byc ciekawe kiedy mi zalozy karte ciazy

Witam Wszystkich!

Nie jestem nowa na forum, ale Luty 2011 to dla mnie nowość :)
Niedawno zrobiłam test.. Pierwsze 3 wyszły negatywnie, kolejne prawie niewidoczne... I gdy już umówiłam się do lekarza, żeby dowiedzieć się co i jak, na wszelki wypadek zrobiłam ostatni- No i wyszly II :)
Z tego co wiem, termin mam dopiero na 27.02 więc moje dziecko jest chyba najmłodsze ;)

Mam już synka, który we wrześniu skończy 3 lata. Mieszkam w Anglii. Nudzę się :)

Muszę zrobić sobie jakiś suwaczek :)

Figa masz juz dzieci czy blizniaki pierwsze?
I czy dobrze czytam jestes z swoim partnerem (czy M?) 7 miesiecy? Powiem ci ze ja jak zaszlam w ciaze z Oli bylam z swoim M 3 i pol meisiaca :) teraz w kwietniu obchodzilismy 5 rocznice slubu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziękuję za gratulacje :)
Mi ginekolog karty nie założył jeszcze. W ogóle wywiadu prawie nie zrobił. Hmm... No ale pewnie na następnej, jak będą wyniki testów i kartę założy. A potem możliwe, że się przeprowadzimy i będę mogła do mojego dawnego gina chodzić. Ten jest niezły, ale płatny, a tamten jest świetny, a tak się składa, że z NFZ, czyli "płatny inaczej" ;)
A, jak na razie, na 99% jedno dzieciątko. Dwujajowych na pewno nie ma, a na jednojajowe nie ma sumie szans, bo w rodzinie ani mojej ani męża nie ma bliźniąt.

Anja bliźniaki to nasze pierwsze dzieciaczki i z niecierpliwością na nie czekamy :-) z mężem Markiem jesteśmy 7 miesięcy po ślubie
A Wam bardzo serdecznie gratuluję rocznicy :happy2:
Buźka

harsh witam pamietam cię ze staraczek 2011 ale potem zniknełas. Gratuluję II:-D
figa a jak samopoczucie z 2 w brzuchu. Wszędzie pisza, ze dolegliwości większe i brzusio szybciej rośnie. A twoje jedno czy dwujajowe?:-)
Anulka Ciesze się razem z tobą:-)

reklama
neta nie martw się jesli nie ma wysokiej gorączki i nie bralas żadnych niedozwolonych lekow nic złego sie nie stanie. Dbaj o siebie i wypoczywaj:-)
Ja juz ide do łóżeczka. Szczypaweczki:-)

Ostatnia edycja:
Do góry