reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Kochane mam tutaj w Chałupach internet :-D

Wypoczywam super, pogoda udana, tylko dzisiaj lekko mnie brzuszek ćmił, ale to chyba nic groźnego. Poza tym bez zmian i nie mam o czym pisać :-D czytałam, że już macie brzuszki, kurczę u mnie NIC.

Poproszę o linka do grupy prywatnej, bo ja (blondi) nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam Was wszystkie, buziaki!

reklama
Ja także poproszę o tego linka do prywatnej bo też się nie mogę odnaleźć :-p
Wisienko to właśnie m.inn brzucholek mnie zaintrygował, który mi już lekko "napęczniał" w 6 tygodniu. Jeśli chodzi o dolegliwości to miałam mdłości i zawroty głowy ( a tydzień wcześniej leżałam ze stanem podgorączkowym bo byłam pewna że jestem chora - później się okazało że to również objaw ciąży :) Urosły mi również piersi i są tkliwe...musiałam już dokupić bieliznę na większą
Apetyt a raczej ssanie w żołądku sprawia że muszę jeść co 3-4 godziny bo inaczej mam mdłości i robi mi się słabo ( najgorzej jest nocą-muszę wstawać bo nie usnę-jak tylko nakarmię moje dwa głodomorki to usypiam jak dziecko-a potrafią zgłodnieć np o 3 nad ranem albo o 6):-D
A czy są jedno czy dwujajowe to mi lekarz nie powiedział-za 2 tyg idę na kolejną więc się dopytam szczególików
Sonia zazdrościmy bardzo urlopu-wypoczywaj ile możesz i uważaj na słoneczko:-)
Buźka

Ostatnia edycja:
Wisienko, ja zniknelam z tamtego watku, poniewaz mialam takie jazdy w cyklu, ze sama nie wiedzialam co i jak. Stwierdzilam, ze musze wyluzowac, nie przejmowac sie, nie liczyc dni jak szalona... No i udalo sie :)

Dziewczyny, czy was tez tak dziwnie boli brzuch? pewnie juz tysiac razy sie pytanie powtorzylo.. Bylam juz w ciazy i nigdy tak mnie nie ciagnelo... A teraz ani nie moge nic zrobic, ani sie nachylic.. bo normalnie boje sie, ze cos dziecku zrobie...

No i piersi zrobily sie takie wielkie...

Niby to wlasnie moja druga ciaza, a czuje sie jakby mniej doswiadczona niz przed pierwsza :D

Figo, a ty jak poznalas, ze beda bliznieta? Czulas, ze cos nie tak? Czy mialas duzy brzuch?

A czy są jedno czy dwujajowe to mi lekarz nie powiedział-za 2 tyg idę na kolejną więc się dopytam szczególików
A widziałaś ekran usg? Jeśli tak, to widziałaś dwie duże plamy czy jedną - czyli jeden worek owodniowy czy dwa? Jak dwa worki, to są dwujajowe, mogą być więc różne od siebie z wyglądu, a jak jeden, to jednojajowe i będą identyczne :)

Lutówki 2011 - Forum BabyBoom
link do naszej grupy prywatnej.

Gratuluje udanych wizyt:) I Witam nowe mamy:)

Ja idę na usg dzisiaj o 12. Wieczorem zdam relację :)

A co do karty ciąży to miałam założoną już na drugiej wizycie kiedy przyszłam z wynikami badań i byłam po pierwszym usg.

Dzień dobry lutóweczki :-)

Witam serdecznie :)
Możesz mi wyjaśnić o co chodzi? Jak to trolle? Wiem, kto to by był na politycznych wątkach, ale tutaj? Na dzieciowych wątkach?? Pewnie o czymś nie wiem.
Co do ćwiczeń... Ja byłam w dość dobrej formie, ale primo dziecko się źle wstawiło i poród był bardzo długi i trudny, a secundo, okazało się, ze nie umiem za dobrze przeć... No teraz to chyba już umiem, jeśli nie zapomniałam, ale nie wiem.
A jeśli chodzi o ćwiczenia, to już spacerki dobra rzecz :) A ponoć najważniejsze są ćwiczenia Clegana (czy jakoś tak, zdążyłam zapomniec...) chodzi o ćwiczenie mięśni zwieraczy.
Za niecałe 3 godziny mam USG i mam pietra.... A jeśli biochemiczna? :( Albo puste jajo płodowe... No nic, muszę myśleć pozytywnie, prawda? Gdzie się podział mój optymizm??

U nas w grupie grudniowych dzieciaczków pojawiła się dziewczyna, która dużo pisała i wszystko chciała wiedzieć. Chciała też należeć do naszego zamkniętego wątku, na szczęście nie dałyśmy jej dostępu. Okazało się, że laska (albo jakiś inny świr) wstawiła zdjęcie czyjegoś dziecka jako swoje i pisała z Polski a nie z Hiszpanii.

Witam Wszystkich!

Nie jestem nowa na forum, ale Luty 2011 to dla mnie nowość :)
Niedawno zrobiłam test.. Pierwsze 3 wyszły negatywnie, kolejne prawie niewidoczne... I gdy już umówiłam się do lekarza, żeby dowiedzieć się co i jak, na wszelki wypadek zrobiłam ostatni- No i wyszly II :)
Z tego co wiem, termin mam dopiero na 27.02 więc moje dziecko jest chyba najmłodsze ;)

Mam już synka, który we wrześniu skończy 3 lata. Mieszkam w Anglii. Nudzę się :)

Muszę zrobić sobie jakiś suwaczek :)

Gratulacje i witaj wśród nas :-)

U nas w grupie grudniowych dzieciaczków pojawiła się dziewczyna, która dużo pisała i wszystko chciała wiedzieć. Chciała też należeć do naszego zamkniętego wątku, na szczęście nie dałyśmy jej dostępu. Okazało się, że laska (albo jakiś inny świr) wstawiła zdjęcie czyjegoś dziecka jako swoje i pisała z Polski a nie z Hiszpanii.
Dziwni ludzie są...

Lutówki 2011 - Forum BabyBoom
link do naszej grupy prywatnej.

Gratuluje udanych wizyt:) I Witam nowe mamy:)

Ja idę na usg dzisiaj o 12. Wieczorem zdam relację :)

A co do karty ciąży to miałam założoną już na drugiej wizycie kiedy przyszłam z wynikami badań i byłam po pierwszym usg.
To czekamy :)
A ja do tej prywatnej się chciałam dołączyć, ale nie udało się chyba, bo kliknęłam kiedyś tam dołącz, ale na liście nie jestem, nie należę. Za to jestem w tej drugiej grupie, założonej przez Rutkosię. Ale tam się za bardzo nic nie dzieje :) Nie wiem jak w tej drugiej. :)

reklama
Witam sie rankiem!

Szczerze mowiac to bardzo duzo jest przypadkow 'podszywania sie' lub wkradania w laski. Sama bylam ofiara niestety, kiedy to moj byly partner probowal wyciagnac wiele informacji... I to na tym forum.

Mam pytanie...
Jak sie ciagle chce jesc ostre rzeczy to na chlopca czy dziewczynke?

I troche sie martwie.. Bo w pierwszej ciazy mialam mdlosci...a teraz nic. Zero. Boje sie, ze beta nie wzrasta i moze dlatego...

Do góry