reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

te smaki nie sa wiarygosne, ja w poprzedniej ciązy jadłam tylko ostre i miesko na słodkie nie miałam ochoty a dziewczynka sie urodziła no a jesli chodzi o mdłości to w poprzedniej ciązy nie miałam ich w ogóle a teraz też nie mam, sporadycznie mi sie zdarzyły jak głodna byłam a tak to nie... tylko piersi czuje..

reklama
Ja tez tak z przymruzeniem oka traktuje :) Ale zawsze fajnie wiedziec haha.
Ja w poprzedniej ciazy tylko slodkie rzeczy jadlam (a pozniej 30 kilo na plusie) no i..chlopiec :)

Witam sie rankiem!

Szczerze mowiac to bardzo duzo jest przypadkow 'podszywania sie' lub wkradania w laski. Sama bylam ofiara niestety, kiedy to moj byly partner probowal wyciagnac wiele informacji... I to na tym forum.

Mam pytanie...
Jak sie ciagle chce jesc ostre rzeczy to na chlopca czy dziewczynke?

I troche sie martwie.. Bo w pierwszej ciazy mialam mdlosci...a teraz nic. Zero. Boje sie, ze beta nie wzrasta i moze dlatego...
kurczę, nie wiedziałam, że takie rzeczy się zdarzają...
a co do tych zachcianek - szczerze nie wiem, ale myślę, że tak naprawdę to nie ma znaczenia, bo to raczej jest zapotrzebowanie na jakiś składnik w tej ostrej przyprawie. Chyba :)
A u mnie zero mdłości, super się czuję, też inaczej niż w poprzedniej ciąży, choć nie wymiotowałam wtedy, ale było średnio fajnie, a teraz nic i po wczorajszej wizycie wiem, że wszystko w jak najlepszym porządku, a zarodek ma idealną wielkość względem OM. Więc głowa do góry! :)

u mnie tez wszystko ok, zaraz ma przyjsc wizytorka i zobaczyc jak sie rozwija Xav, mam andzieje ze przyjdzie a nie tak jak ostatnim razem :) u nas straszny dzisiaj upal bo az 29 st.

Harsharani mamy dzieci w podobnym wieku tylko ze moj z 9.8.2007 :) i tez mieszkam w Anglii niedaleko Londynu w Chatham, wiec super ze jest pare dziewczyn z zagranicy :)

Dziewczyny, jest ciąża żywa, zarodek ma 2,7 mm, termin z USG 26 lutego, ale w sumie to tak jak wyliczyłam jeśli o samo zapłodnienie chodzi, bo jego program dodaje 2 dni. Jestem przeszczęśliwa! Następna wizyta za około 4tyg. I mam pierwsze zdjęcie, mocno powiększone, z malutkim zarodeczkiem :)

no to gratuluje wynikow usg.:-)

Witam Wszystkich!

Nie jestem nowa na forum, ale Luty 2011 to dla mnie nowość :)
Niedawno zrobiłam test.. Pierwsze 3 wyszły negatywnie, kolejne prawie niewidoczne... I gdy już umówiłam się do lekarza, żeby dowiedzieć się co i jak, na wszelki wypadek zrobiłam ostatni- No i wyszly II :)
Z tego co wiem, termin mam dopiero na 27.02 więc moje dziecko jest chyba najmłodsze ;)

Mam już synka, który we wrześniu skończy 3 lata. Mieszkam w Anglii. Nudzę się :)

Muszę zrobić sobie jakiś suwaczek :)

witam nowa mamusie

Witam

Anulka super! Ja tez wlasnie po pierwszej wizycie. Tez dziecko ogladnelismy wszystko super, termin na 17 lutego.
Kazalam dobrze sprawdzic i jest tylko jedno dzieciatko.

Bobomama ja mam karte u ginka juz o wielu lat u niego rodzilam pierwsze dziecko i caly czas tylko do dniego chodze.

Powiem wam ze jestem bardzo zadowolona z swojego lekarza, podoba mi sie jego podejscie. Wypytalam go o wszystko tak by sie upewnic i oczwysicie wszystko robic tak jak robie. Powiedzial tylko ze przy cwiczeniach ciezarki maks 2.5 kg. Oczywiscie jesli chodzi o podroz do chin tez nie ma nic przeciwko.

Jesli chodzi o te leki Luteine i Duphaston dlatego pytam po powiem wam ze nei spotkalam sie z tym ze tutaj to dziewczyny biora. I z tego co wyczytalam na necie to zleca sie tylko w zagrozonych ciazach.

rowniez gratuluje wynikow usg. :-)

Kochane mam tutaj w Chałupach internet :-D

Wypoczywam super, pogoda udana, tylko dzisiaj lekko mnie brzuszek ćmił, ale to chyba nic groźnego. Poza tym bez zmian i nie mam o czym pisać :-D czytałam, że już macie brzuszki, kurczę u mnie NIC.

Poproszę o linka do grupy prywatnej, bo ja (blondi) nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam Was wszystkie, buziaki!

skarbie wypoczywaj sobie.
a co do linka do prywatnej to przekazalam ja pod opieke pani cinkowej ze wzgledu na to ze w kazdej chwili moge lezec w szpitalu i ni emam tam internetu i jak sie nia opiekowac. dolaczajac sie do niej trzeba u pani cinkowej kliknac na dolacz sie do grupy

te smaki nie sa wiarygosne, ja w poprzedniej ciązy jadłam tylko ostre i miesko na słodkie nie miałam ochoty a dziewczynka sie urodziła no a jesli chodzi o mdłości to w poprzedniej ciązy nie miałam ich w ogóle a teraz też nie mam, sporadycznie mi sie zdarzyły jak głodna byłam a tak to nie... tylko piersi czuje..

ja mialam na slodko i kwasno w pierwszej ciazy i byla dziewczynka
a w drugiej na mieso i ostro i byl chlopak
a teraz mam na kwasno i slodko i mam nadzieje ze intuicja mi sie sprawdzi i bedzie dziewczynka

Czarnula, tez sie ciesze, ze nie jestem sama :)
Mimo nieprzychylnych opinii o angielskiej sluzbie zdrowia, ja bylam zadowolona z tego jak sie mna opiekowano :) To bedzie moja druga tutaj ciaza, pierwsza byla zagrozona, ale w sumie dalam rade :)
Troszke jednak zazdroszcze jak wszyscy pisza, ze juz mieli USG itp, a ja dopiero co u GP bylam i nawet nie jestem umowiona u poloznej :)
Aha, a ja mieszkam troche daleko od Ciebie, bo west midlands (wolverhampton, a wczesniej Birmingham).

Dlugo juz tutaj jestes?

Ja przez te smaki, robie dzisiaj Curry. Z kurczaczkiem, z naan czosnkowym.. Juz za mna tak chodzilo, ze nie moglam sie oprzec.

Czarnula, tez sie ciesze, ze nie jestem sama :)
Mimo nieprzychylnych opinii o angielskiej sluzbie zdrowia, ja bylam zadowolona z tego jak sie mna opiekowano :) To bedzie moja druga tutaj ciaza, pierwsza byla zagrozona, ale w sumie dalam rade :)
Troszke jednak zazdroszcze jak wszyscy pisza, ze juz mieli USG itp, a ja dopiero co u GP bylam i nawet nie jestem umowiona u poloznej :)
Aha, a ja mieszkam troche daleko od Ciebie, bo west midlands (wolverhampton, a wczesniej Birmingham).

Dlugo juz tutaj jestes?

Ja przez te smaki, robie dzisiaj Curry. Z kurczaczkiem, z naan czosnkowym.. Juz za mna tak chodzilo, ze nie moglam sie oprzec.

dobrze ze przynajmniej juz bylas u GB, ja mialam na wczoraj wizyte ale dzwonila baba z rejestracjii i ja odwowala, we wtorek jade na 3 tyg do polski i dopiero bede miala wizyte 29 lipca w anglii bo miejsc nie bylo przed wyjazdem, wiec bede juz w 11 tyg i pewnie mnie ominie usg. ale to nic pojde w polsce na badanie i usg.

ja jestem tu niby 4 lata. ale jak Xav mial 5 mc wyjechalam do polski i do anglii wrocilam w grudniu 2009, na poczatku mieszkalismy w manchesterze, ale maz czesto prace zmienial i teraz jestesmy tutaj.

ja tez ogolnie nie narzekam na prowadzenie ciazy. rodzilam juz Xav w anglii wiec wiem co i jak to bedzie wygladac z tymi badaniami.

Czarnula, Kiedy Olo mial 5 miesiecy..wrocilam do Pl na troche, ale tez wrocilam :) Tak wiec bardzo podobnie. Troche jestem przerazona, ale z taka roznica, ze przedtem w ogole nie mialam rodzicow i tesciow blisko, a teraz.. nawet z nimi mieszkam (co ma swoje plusy i minusy).
No i wiem, ze stety/niestety juz tutaj zostane.

A co do wizyty... To nie baw sie w GP. Od razu pros o wizyte u midwife. Ja bylam sie wypytac bo mam troche problemow, ale jedyne co sprawdzil to termin i dal mi kwas foliowy do lykania. i tyle.
Za to dzis zadzwonilam umowic sie na wizyte do babki no i sie boje, ze zrobi mi niespodzianke i sie zjawi w domu. A nie chce jeszcze nikomu nic mowic.

Harsharani to masz dobrze :) ja tez za pierwszym razem bylam sama, tylko tesciowa przyjechala przed porodem na 2 tyg. teraz jestem z mezem ale on caly czas pracuje i prawde powiedziawszy jak juz wraca z pracy to nie ma juz sil na nic ani checi. fajnie ze ma kto Ci pomoc :) ja juz sie przyzwyczailam ze sama sie zajmuje Xav i tak samo pewnie bedzie przy nowym dziecku, ale coz zrobic. moze poradze sobie hehe

reklama
Hej dziewczyny ja dziś bylam przez pół dnia bez netu jakaś konserwacja. w ogóle dzien miałam paskudny nie moglam spać od 4, miałam mdłości i straszne bóle głowy:-(Jeśc też mi sie nie chce i wszystko mnie mdli i dziwne bo piersi przestały mnie boleć i już sobie wkręcam złe mysli....
Hars masz rację trzeba czasem wyluzowac, żeby się udało, ciesze się, ze mialas to szczęście
Witam wszystkie dziewczyny:-)

Do góry