reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam się wieczorkiem
mój przeważnie tylko na rączkach usypia ;-/ co jest coraz bardziej uciążliwe ;-/ a teraz marudę ma straszną, skrzeczy, męczy się <i mnie> i usnąć nie może, nawet suszarka i rączki nie pomagają, przysypia na pare małych minutek i znów się awanturuje. Na prawdę go nie rozumiem wszystko mu sprawdziłam, nakarmiłam itp :-( chyba musi się wypłakać i sobie poskrzeczeć :-(

reklama
witam się wieczorkiem
mój przeważnie tylko na rączkach usypia ;-/ co jest coraz bardziej uciążliwe ;-/ a teraz marudę ma straszną, skrzeczy, męczy się <i mnie> i usnąć nie może, nawet suszarka i rączki nie pomagają, przysypia na pare małych minutek i znów się awanturuje. Na prawdę go nie rozumiem wszystko mu sprawdziłam, nakarmiłam itp :-( chyba musi się wypłakać i sobie poskrzeczeć :-(

No wlasnie, moj ma identycznie... :( Usypiamy sie 2 godz... i od razu budzi gdy przekladam go do lozeczka

Z usypianiem u nas podobnie. Najcześciej usypia przy cycu, ale jak go przzekładam do łóżeczka to potrafi się obudzić od razu. Czasem tak kilka prób jest. Bo bez cyca to trudno mu usnąć, wolę w sumie to niż noszenie na rękach, bo i tak w dzień dużo go noszę.

A tak w ogóle to drugi dzień z rzędu mam marudę, więc raczej skok rozwojowy, bo brzuszek dzis był miękki a darł się przy cycku. Trzeba było go ponosić aż się zmęczył i potem znowu cyc. Mam nadzieję, że zaskoczy mnie jakąś nową umiejętnością wkrótce.

Hej mamusie!
Mój Igor też ma jakieś kropeczki na brzuszku. I już się martwię, bo jeśli to alergia, to nie wiem na co_Od porodu jestem na diecie aby właśnie zapobiec uczuleniom bo córka strasznie miała. a buźce miał coś tam od czasu do czasu ale znikało więc podejrzewałam trądzik noworodkowy. Ale czy trądzik może zejść na klatkę piersiową i brzuszek??

Pogoda u nas fatalna i podobno tak do niedzieli więc kisimy się w domu.

Co do usypiania. To mieliśmy straszny problem, tzn żadnego sposobu na zasypianie - raz na rękach w pozycji żabki a najczęściej z płaczem w chuście. Teraz Igor zasypia w dzień w wózku, z buźką wtuloną w pluszowego pieska ale niestety coś pomału mu nie pasuje, bo coraz częściej marudzi lub płacze przed zaśnięciem. Wcześniej tylko poczuł psa i już miał oczka zamknięte. Podobnie wieczorem w łóżeczku. W nocy biorę Go do siebie, bo często je, a jak śpimy raz to jest ok.

witam z ranka, mam nadzieję że dzisiaj się uda wyjść choć na troszkę, na razie wieje, ale może po południu zmniejszy się ten wiatr
u nas z usypianiem wieczorem i noca nie ma najmniejszego problemu, wieczorem jest stały scenariusz: kąpiel, jedzonko i wędruje do swojego łóżeczka, gdzie przy lampeczce sama zasypia, czasem od razu uśnie, a czasem powpatruje się w coś lub pobawi łapkami, ale generalnie nawet z nią w pokoju nie jestem tylko zaglądam co jakiś czas, w nocy jak budzi się na jedzenie, to też gaszę światło, odkładam do łóżeczka i sama zasypia od razu lub po zabawach sama ze sobą
w dzień jest trochę gorzej, bo czasem śpi po kilka minut, przeważnie ją muszę na rękach utulić, z tym że jak odkładam na kanapę, to oczy się szeroko otwierają :) ale i tak nie mam co narzekać, bo sporą część czasu zajmuje się sama bawiąc, lubi teraz bardzo rączki celować do buźki, i karuzelę, a jak jej włożę grzechotkę w łapkę, to też jest zabawa bo próbuje sprawdzić co to jej tak brzęczy :))
w ogóle to jest całkiem inna niż starszy syn, Bartek był cały czas absorbujacy do granic wytrzymałosci :) sam się nigdy dłużej nie pobawił jak pół minuty, a Lenka jest dużo bardziej spokojniejsza, za to wrażliwsza na dźwięki, syn potrafił zasnąć i przy wiertarce, a ona w dzień ma problem, jak jest głośniej

witam u nas z zasypianiem jest tak samo jak u margoz, wieczorem po kąpieli jedzonko, czasem przyśnie przy cycu, a czasem odkładam go do łóżeczka i sam zasypia, a w nocy też dobrze wczoraj spał od 22 do 5 rano zjadł i znów sam usnął w łóżeczku, za to w dzień praktycznie nie śpi(ma takie drzemki po pół godz),ale na spacerze potrafi i 2 godz spać, co w domu wogóle mu się nie zdarza.
W nocy tak strasznie u nas wiało że myślałam że nam blok odfrunie:)
Miłego weekendu mamuśki

dziewczyny kupiłam fajne biustonosze do karmienia,są za 50% ceny.Ten co link wklejam polecila mi położna Biustonosz do karmienia Anita 5075 Czarny r. 85B (1543927530) - Aukcje internetowe Allegro

mam go na sobie,bajka:))
witam się:)

2 dzień sama z trójką,ogarniam się lepiej niż z mężuchem:)

margoz- super zasypianie,u mnie to najcięższa pora dnia,leżymy razem,podjada ponad godzine i tak do 21.Reszta nocy naszczęście ok.Ciężko zrobić coś w domku,także kolację i kąpiel starszaki mają przed Zu:)

Ostatnia edycja:
dziewczyny kupiłam fajne biustonosze do karmienia,są za 50% ceny.Ten co link wklejam polecila mi położna Biustonosz do karmienia Anita 5075 Czarny r. 85B (1543927530) - Aukcje internetowe Allegro

mam go na sobie,bajka:))
witam się:)

2 dzień sama z trójką,ogarniam się lepiej niż z mężuchem:)

margoz- super zasypianie,u mnie to najcięższa pora dnia,leżymy razem,podjada ponad godzine i tak do 21.Reszta nocy naszczęście ok.Ciężko zrobić coś w domku,także kolację i kąpiel starszaki mają przed Zu:)
Mojego rozmiaru niet :(

Ja teraz noszę tylko Melissę i bardzo sobie chwalę: Melissa - internetowy sklep z elegancką, damską bielizną
Miałam jeden bezfiszbinowy, ale dla mnie był ble :p
Jak się napisze do Melissy maila z wymiarami to doradzają jaki wziąć rozmiar z konkretnego modelu, chociaż w sumie można sugerować się ich tabelką na stronie, bo jest realnie zrobiona.
(Ja z Melissy mam te najtańsze, bo chciałam zupełnie gładkie.)

No i myślę, że to, że nie mam rozstępów na piersiach to spora zasługa staników, bo nic mi nie wisi, tylko piersi są porządnie podtrzymane ;)

Jako ciekawostkę wkleję linka do bloga Mahedy - brafitterki - można tam zobaczyć jak wygląda "naprawa biustu" za pomocą dobrze dobranego stanika (notki na blogu trzeba czytać od dołu w kolejności dodania), są tam zdjęcia porównawcze, bo eksperyment nadal trwa :)
Naprawa piersi

[edit] tu jest początek historii:
http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=120%3Aratunku-skoczyam-karmi-czyli-marta&catid=56%3Anaprawa-piersi&Itemid=86&lang=pl

reklama
Witam.

Moje dziecko dzis spalo od 20 do 3.30 :-) Zwariowalam! Oby tak dalej.

Powiem Wam szczerze, ze zaczynam sie matrwic jak widze Wasze dzieciaki...
Moja nadal nie podnosi glowki, ani sie do mnie nie smieje :-(

Do góry