reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam.

Moje dziecko dzis spalo od 20 do 3.30 :-) Zwariowalam! Oby tak dalej.

Powiem Wam szczerze, ze zaczynam sie matrwic jak widze Wasze dzieciaki...
Moja nadal nie podnosi glowki, ani sie do mnie nie smieje :-(

mnie dziwi Zuzka ,że taka silna.I Krzyś i Jaś około 3 -ego miesiąca tak trzymali,także ma jeszcze czas.

reklama
Ja we wrocku mam sklep z bielizna gdzie pracuja same brafitterki i za kazdym razem jak ide to dobieraja fantastycznie :) Nawet mają taką usługę że potrafią ze zwykłego biustonosza zrobic taki do karmienia - po prostu wszywają te "zaczepki" przy ramiączkach i jest :) Fakt że za biustonosz musze dać min 100 zł ale zawsze mam pewność że na starość nie bede miała cycków po pępek (niestety grawitacja działa przeciwko nam i w zle dobranym biustonoszu... az boje sie pomyslec)

Witam sobotnio.

Młody sobie zrobił już drugą noc z rzędu dodatkową pobudkę na cycka. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo teraz już co 2h wstaję.
Ewusia to u nas z zasypianiem jest podobnie.
Margoz tobie to zazdroszczę.

Ja to zawsze planuję wieczorem coś porobić, ale mały jak zaśnie po 20 a jest kąpany przed 19 to potem ja już jestem też zmęczona i o 22 mam oczy na zapałki.

Dzisiaj to niestety i my nie wyjdziemy na spacer, wczoraj nam się udało wyjść pomiędzy frontami i jeszcze świeciło słonko, wiatr ucichł, ale jak już wracaliśmy to zaczynało mżyć. A dziś od rana strasznie jest.

u nas kolki sie skonczyly za to pojawila sie ciemieniucha na razie taki placyk 1 cm na 1 cm ale strasznie luszczy sie skora tam jak mozna z tym walczyc z wyjatkiem oliwki i wyczesywania? poprosze o jakies rady na PW

Witamy sobotnio:) ..
...my dzis mamy spotkanie przed chrztem na 16:30 i w zasadzie nic zaplanowac nie mogę:-( niby miał nas odwiedzic brat z rodzinką, ale chyba się pokłócili , bo żadne z nich nie wie co planuje drugie:-D - ale z nimi to tak juz jest... a mam zamiar jakos do fryzjera się wybrac na jakieś rozjaśnienie włosków, ale nie wiem czy dam radę...może wieczorkiem , bo chcę iść do lovelylook , a tam czynne do wieczora i bez zapisów - tylko czy tatko zgodzi się tak długo małą poniuniać:confused:

nadal wieje - więc spacerek z głowy:-( ale i tak nie mam gondoli :-D

wczoraj próbowałam nowych metod motania w chustę - Viki sie podobało- o dziwo momentalnie zasnęła w siodełku, a to taka prowizorka była , więc musiałam ją odmotać i jak tylko włożyłam ją do kołyski - zaczęła tak usmiechy słać, że zapomnij o spaniu...a to prawie 22 była...no i znowu spanie koło połnocy - dziś jak zwykle w weekend trzebab było łoże dzielić z moim małżonkiem:-) więć Viki wylądowała w kołysce - chyba jednak jak śpi w kołysce to budzi się tradycyjnie - co 3 godzinki - a jak śpimy razem , to chyba bardziej niespokojna jest..tylko to wstawanie...

...oj i czas leci ...a ja coraz bardziej zmęczona...

moje cyce też - przydałaby im się jakic cud - są tragiczne - może skuszę się na jakis stanik z waszych propozycji - ostatnio przyssałam sie do jednego z hm , ale jest juz tak rozciągniety...a te białe do karmienia po kilku pranaich wyglądają jak szmaty ...

mała spi, więc może się wezmą i troszkę domek ogarnę...ale mi sie nie chceeeeeee:sorry2:

pozdrówka i buziale;-)

ps. bobomamo- chyba oliwa i wyczesywanie to jedyna dobra metoda...a wiadomo- jak sie zacznie kombinowac to można przekombinować;)

Ostatnia edycja:
ja mam to
http://www.lekolandia.pl/skarb-matki-olejuszka-preparat-na-ciemieniuszke-p-2661.html

na 30 minutek przed kapielą smaruję głowke i nakładam czapeczkę,potem wyczesuję i pieknie znika:)

VIKI-oj te białe canpola staniki to rzeczywiście szmaty,do pierwszego prania no i brzydkie.

Kupiłam jeszcze taki http://allegro.pl/biustonosz-mama-roxy-popiel-czarny-r-90-b-i1495334087.html

Ja rownież planuje fryzjera i jasne pasemka,tylko muszę to jakoś z malutką zgrać i czasem męza.Najlepiej by pogoda była to se pospacerują pod zakładem:)U nas wieje,ale duzo mniej niż wczoraj,wystawiłam wozek do ogródka,opatuliłam nawet folia przeciwdeszczową i czekam aż sie obudzi:)

Ostatnia edycja:
Powiem Wam szczerze, ze zaczynam sie matrwic jak widze Wasze dzieciaki...
Moja nadal nie podnosi glowki, ani sie do mnie nie smieje :-(
mysiu o ile mój fizycznie jest ok, a nawet do przodu, tak "umysłowo" na razie kaplica :szok: mimo gadania do niego, śpiewania, rymowania itp... ale widocznie tak musi być, każde Maleństwo rozwija się swoim tempem. Także myślę, że na razie jeszcze nie czas na zmartwienia :-) na pewno wkrótce nas zaskoczą :-)

hej dziewczynki, mam bardzo ważne pytanko - orientujecie się może za ile/jak/skąd wysłać paczkę z polski do chile? Któraś z was może wysyłała coś w tamte rejony? Bardzo to dla mnie pilne, z góry dzięki :)

a u nas dalej pogoda do d.. i dalej bez spacerkowania ;-/

reklama
hej dziewczynki, mam bardzo ważne pytanko - orientujecie się może za ile/jak/skąd wysłać paczkę z polski do chile? Któraś z was może wysyłała coś w tamte rejony? Bardzo to dla mnie pilne, z góry dzięki :)

a u nas dalej pogoda do d.. i dalej bez spacerkowania ;-/

Jakbyś napisała z godzinę wcześniej to zapytałabym na poczcie, bo akurat byłam :)

[edit] na stronie poczty jest cennik: http://www.cennik.poczta.lublin.pl/index.php?ramka=zagranica/formularze/z_paczka.php&boczek=menu/zagr.html

Do góry