reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Szczepiliśmy 5w1 Pentaxim, żółtaczka Hepavax Gene i rotawirusy Rotateq :-) Powodzenia w piątek.

Jtaudul-nie jestem pewna, ale wydaje mi się, ze jeśli zaczęłaś szczepić tymi zwykłymi szczepionkami, to musisz już do końca tak sczepić. Mogę się mylić, ale coś mi się tak kojarzy, ze pediatra tak mi mówiła przy pierwszym dziecku.

Moja bratowa szczepiła podobnie swojego synka (a ma teraz 2 latka). Pierwszą szczepionkę wzięła zwykłą czyli 3 kłucia a kolejne ze względu na taki ogromny płacz jak u mojej brała już skojarzone. Mam więc nadzieję że będę mogła i ja tak zrobić.

Gdy Ola ma gorszy dzień suszarka jest wybawieniem.

reklama
Dziecko znowu mi się darło wieczornie i znowu pomógł sposób mojej koleżanki: dziecko rozebrane do naga jest cicho i się cieszy. Piszę, bo może u którejś z Was też zadziała ;)

U nas to są najlepsze chwile dnia, na przewijaku nago :) Tyle radości i najwięcej wtedy gada :-) Tylko za długo też tak go nie trzymam, żeby nie zmarzł.

Odnosnie suszarki to chyba mojego synka to nie uspokaja - wręcz irytuje.

Margoz może szybko nadrobi Lenka wagę a i nutramigen może lepiej przyswoi.

Anusiak ja musze obcinać tak raz w tygodniu paznokcie, bo inaczej drapie się na buzi. A brudek to jakby w ziemi kopał co najmniej, najwięcej w kciukach. A jeszcze mu się zbiera brudek w zgięciu pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym i się kulkuje.

A u nas wieczorem jak zwykle musiała być godzina cycania żeby usnął.

Po próbie jogurtowej nie było wzdęcia, ale zobaczymy czy wysypie bardziej.

margoz trzymamy za Lenke!!! Oby rosla szybciutko!
tab moja tez uwielbia lezec na golasa, przebieranie to najprzyjemniejsza czesc dnia!

A mala zasnela w nowym lozeczku :) Bez karuzeli, tylko przytulona do kocyka i bylam u niej dwa razy tylko! Zadziwia mnie to dziecko :)
Buziaki zmykam spaccc

uf, a myślałam, że tylko mój Bąbelek ma takie brudne pazurki i te kuleczki między paluszkami :) na szczęście można delikatnie wyciągnąć ten brudek tymi specjalnymi nożyczkami dla niemowlaków :)
dobrej nocki wam życzę i spokojnych maluszków :)

Ech ale duzo piszecie, a ja odkąd zaczęłam chodzić na spacery, to nie mam czasu, bo od 12 do prawie 15 jesteśmy na polku, a potem obiadek i dzień zlatuje.
Wczoraj zaliczylismy już w trójkę spacerek w wiosennym deszczu. Staram się codziennie wychodzić bez względu na pogodę, no chyba, że leje jak z cebra albo jak mam chorego synka w domu, to on mnie blokuje.
U nas też kciuk czasem brudny a obcinam tak co 10 dni.
Widzę, że ogródek muzyczny Little Tikes robi się coraz popularniejszy. Moj synek przy nim nauczył się wspinać, a jako trzylatek też go wykorzystywał. Mozna też podłożyć leżaczek i dziecko ma bliżej do zabawek. Myślę, że to jest dobry zakup.
P1050164.jpgP1050403.jpg

A co do nierównych piersi, ja zeby się nie pogubić i nie dawać pustej piersi, ja zapisuję każde karmienie i na szczęście piersi są równe. Viki, myslę że powinnaś małej jak jest głodna dawać najpierw tę pustą pierś, żeby ci ją pobudzała, a dodatkowo stymulować ją laktatorem, trochę powinno pomóc.
Jesli chodzi o szczepienia 5w1 i pojedyncze, to z teg co wiem, to kłucia są 2 zamiast 1, bo polio przyjmuje się doustnie.

Dzien dobry :) Mala u dziadkow spi po prostu pieknie! Zasnela o 19:30, pobudka jeszze przed moim zasnieciem o 23, potem 2, 4 i spi znow. Wstaje na spiaco je i zasypia. A w dzien rzadko mi sie udalo ja uspac w lozeczku, a teraz spi juz od 20 minutek :) No i jakos problemow z laktacja nie mam, piersi ciagle pelne - albo mniej o tym mysle i nie martwie sie tym ciagle... Musze czesciej wybywac z domku... chociaz tata strasznie teskni i sie zlosci!
Ja to jakas dziwna z tymi paznokciami jestem bo mojej malej obcielam raz i teraz tak mocno nie rosna :/ a brudek ma miedzy paluszkami ja nie wiem co ona chwyta. ...
Ach i martwie sie troszke bo mala od wczoraj czesto poki****e... wiem ze kichanie oczyszcza nosek, ale jej ciagle cos w nim charczy. No i czesciej kicha niz ostatnio. Czy to moze byc objaw przeziebienia??
MIlego dnia Wam zycze

Witam się rano:-)
Doszłam do wniosku,że więcej mojego synka publicznie nie pochwalę,ponieważ jak wczoraj napisałam,że jest grzeczny itp to cały dzień prawie nie spał:szok:
Dziewczyny jakiś nowy sklep internetowy u nas otworzyli i ceny chyba przystępne:www.vestido.org.pl

reklama
Tak właśnie myślałam,że fajny:-) Dużo ciuszków dla dziewczynek i ceny też fajne,bo u nas w lumpie,to taka bluza potrafi nawet 25zł kosztować:szok:

Do góry